×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Израелски спец определи атентата в Сарафово като провал за нашите служби


Израелски спец определи атентата в Сарафово като провал за нашите служби
Незабележими тайни агенти, а не изплезени кучета и полиция, която да стряска пътниците, ще осигурят по-голяма безопасност на летището в Сарафово
25 Юли 2012, Сряда, 12:27 ч.
Източник: Медиапул

На летището са нужни тайни агенти, а не изплезени кучета и полицаи, които са повече от туристите, както е сега

Терористичният акт в Бургас е можел да бъде предотвратен, ако на летището е имало обучени агенти, които просто да наблюдават поведението на туристите, казва пред Дарик радио ексшефът на сигурността на националната авиокомпания на Израел "Ел Ал" – Исаак Йефет. Според него службите за сигурност на летище Сарафово тотално са се провалили в охраната при атентата.

"Най-простото нещо, което службите за сигурност на летището в Бургас можеха да направят, а не направиха, е да имат едни добре обучени агенти, които да правят само едно-единствено нещо - да се разхождат из терминала, както и да се оглеждат за подозрителни лица, които също просто се разхождат безцелно и се държат различно от всички останали пътници", обясни Йефет.

Той коментира кадрите от охранителните камери на българското летище, на които се вижда движението на предполагаемия атентатор, като уточни, че "в неговото държание няма нищо нормално."

"Да, има пътници, които се притесняват по летищата, но конкретният начин на държание точно на този човек е фрапиращ за един опитен агент на сигурността. Той непрекъснато се разхождаше напред-назад, при това с две тежки чанти на гърба и на корема, които за миг не остави на земята. Освен това - беше съвсем сам! Пътниците просто не вървят толкова много, те сядат, почиват си, оставят си чантите на земята... Плюс това, уж е на "Пристигащи", но не дава впечатление, че чака някого. А и с никого не разговаря. Просто не се държеше нормално. Атентаторът в България е имал фалшив документ, нали така? Това е огромен знак. Защо хората на границата не са забелязали това?", разкритикува родните служби Йефет.

По думите му атентатът в Бургас е щял да бъде предотвратен, ако службите ни са профилирали туристите на летището. "Аз съм силно убеден, че при наличието на наши агенти, този човек на момента щеше да бъде разследван. Дали има билет, паспорт, кого чака..., изобщо какво търси там! От него се изискват отговори на едни изключително прости въпроси, които обаче много ще го затруднят, ако не е редовен пътник. И именно за това става въпрос", добави още Йефет.

Израелският експерт каза, че предполагаемият атентатор веднага е трябвало да бъде питан къде е отседнал. Така според него е щяло да стане ясно, че е отседнал във Варна, което да доведе до допълнително съмнение: "Но нали и във Варна има международно летище - тогава какво търси на летището в Бургас! Затова, кажете ни - кого чакате, от кой полет, от коя държава, кой конкретен пътник - нали авиокомпаниите имат пълни списъци? За секунди може да се провери", категоричен е експертът.




5
Коментара
Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 0
5
Коментара по темата
5.
един човек каза
25.07.2012 20:34:16
0
0
Прав е г-н Йефет.Нужни са 5-6 за размерите на летището ни, добре подготвени служители, било от службата за сигурност на летището или от гранична полиция с необходимото оборудване и добрата координация между тях и останалите с достъп до необходимата информация.Ако ги имаше касапницата щеше да е по-малка и тогава щеше да се коментира предотвратения терористичен акт със загинали служители при изпълнение на служебните си задължения, ако е вярно това че устройството е взривено дистанционно. Подобни мерки бяха наложени на летището до преди 4-5 години и се осъществяваха от 2-3 човека, които си вършеха перфектно задълженията.Сега тях ги няма там,а и не са желани дори и като гости. Ама така е като няма приемственост, а как да я има като тези които са на определени постове са си вирнали носове и си знаят тяхното. За тях припомням две много хубави български поговорки - " Не питай старило, а питай патило" и "Пази боже сляпо да прогледне"
4.
pecop
25.07.2012 17:40:39
0
3
Така е, сега се сеща някой от вън, че тук не остана разузнаване...Ами няма такива части вече, нали 20г. политиците ги "громят" и заклеймяват, като комунистически агенти, кой разумен човек ще остане на такъв пост...Така че господа израелци - не разчитайте на кадърни хора останали в тия служби в БГ и зачеркнете страната ни от дестинациите си...
3.
категоричен е експертът
25.07.2012 16:24:25
0
3
Бургаското ОДМВР за спец са чували само от филмите.

Най-некомпетентната ОД на МВР в страната.
2.
Данъкоплатец
25.07.2012 13:51:35
1
2
Като са толкова спец, да си пазят сами туристите. Не може да има привилегии за избрани туристи - кой ще отдели толкова средства и хора? А какво да кажат останалите ни гости на страната? Нали и те са потенциално застрашени? А нашите граждани? Господа специалисти, решавайте проблемите си без да вредите на тези, които са гостоприемни към вашите граждани! Те също нямат вина за високомерната политика на вашия елит. Народите ни са потърпевши и винаги са си помагали в беда. Преди да сочиге с пръст сламките на другите, погледнете гредата в собствените си очи!
1.
Анонимен
25.07.2012 12:46:58
0
3
Става въпрос за бизнес бе, за пари. По черноморието големия бизнес е туризъм, горива... и зърнен бизнес... ...
Какви атентати, какви филми...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори