×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

30 дка пясъчни дюни в Несебър се изпариха, няма виновен


30 дка пясъчни дюни в Несебър се изпариха, няма виновен
Кратери като на Луната зейнаха в защитения от ЮНЕСКО Несебър. А тази гледка е само на километър от сградата на Община Несебър, до кв. Черно море.
20 Юни 2012, Сряда, 13:38 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА

Община и екоинспекция не знаят още чии са тези дюни

Кратери като на Луната зейнаха в защитения от ЮНЕСКО Несебър. На близо 200 метра от централния път на входа на новия град, чудовищна картина от разорани дюни се разкрива пред всеки дръзнал да зърне морето оттам. Пясъкът на около 30 дка от дюните е безследно изчезнал, само следите от гумите на различни камиони показват, че все пак някой е ходил дотам за да краде. Хълмовете са опоскани до корените на дърветата, които някога са расли в местността. На участъци се виждат и строителни отпадъци от тухли и бетон. По цялото протежение на дюните се намират и счупени бутилки, найлонови торбички, кашони, части от стари мебели. Кой краде, не е ясно.


Ясно се виждат следите от камиони...

Картината е апокалиптична. Възмутени от безчинството несебърлии твърдят, че не малко на брой местни хора заработват всяка година солидни доходи като крадат пясък и го продават на строителните фирми. Според тях пясъкът се използвал и за изграждането на къщи в града и околностите.  Легално един кубик се предлага на цена 35 лева, крадците обаче го продавали наполовина.

И всичко това се случва на километър от сградата на общината.

„Открити са следи от камиони в този участък, но няма заловен извършител. Община Несебър наблюдава въпросните дюни. Искам да отбележа, че те не са общински, а изключителна държавно собственост, каза пред Бесове.бг кметът на Несебър Николай Димитров.

На друго мнение са обаче от екоинспекцията. Директорът Бойчо Георгиев е разпоредил проверка, но според него най-вероятно тези дюни не са защитени. В този случай отговорността по стопанисването се падала на общината.


 

 

 



В категории: Несебър


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
15
Коментара по темата
15.
до прокурора от фокусник
26.06.2012 10:55:00
0
0
Ала бала портокала - тю тюууу, няма дюнииии!
14.
hahaha
23.06.2012 22:33:44
0
3
при пица е пясъка дано бат бойко се заеме по сериозно с нашия кокошкарник
13.
НИКИ
21.06.2012 12:08:16
0
2
Разказахте играта на целия пейзаж .... после чакаме туристи ?? Няма как да стане!ГОЛЯМО КРАДЕНЕ , ГОЛЯМО НЕЩО .....
12.
Крис
21.06.2012 07:32:14
0
1
Аз не съм казала, че не съм злобна, казах, че в случая няма злоба :) Просто питах :) Ето, можеше да ми се обясни нормално и да кажа "Да, прави сте, не е било нужно да очаквам името на Лалка". Сега пак го казвам, де :) Честно казано не познавам автора, познавам Лалка, затова питах за нея. И няма как да правя интриги, при положение, че не познавам автора на тази статия и не знам дали не са първи приятелки с Лалка, нали? :) Хубав ден :)
11.
*********
20.06.2012 20:50:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Анонимното хейти до Крис
20.06.2012 20:24:55
2
2
Ти ли Крис, ти ли не си злобна. Какво говори името ти Крис. На хиляди бургазлийки и бургазлии казват галено Крис, на читателят нищо не му говори твоето Крис. Да, от гилдията знаем, че ти си Крис Божинова, която е на всяка манджа меродия. Въпреки "крехката" си възраст проявяваш злобата на дъртите журналистки в Бургас. И ако беше толкова притеснена за Лалка, да беше й се обадила. Защо не й звънна за да ти обясни как стоят нещата. Не създавай интрига между Женя и Лалка. На Лалка, предполагам, не й пука за твоето "приятелско" притеснение, пък Женя, пак предполагам, вече й е все тая от вашите интриги, достатъчно ви насърба помиите. Затова следващия път като се загрижиш за някой, по-добре му звънни, не да даваш публичност на лицемерието си. А аз съм Пепи, също не съм анонимно хейти :) А новинита за тези дюни като цяло е тъпа, проблемът е от поне 4-5 години, просто там повечето хора имат сметка да крадат пясък.
9.
....
20.06.2012 17:45:48
0
3
ami celiq nesebur e v kameri da vrashtat zapuisite i da gledat
8.
Крис
20.06.2012 16:26:30
1
3
А, не, няма злоба, бе. Дано да са работили заедно, иначе би ми било тъпо за Лалка :) А въпросната Крис си пише с името и не хейти анонимно, за разлика от теб :)
7.
до Крис
20.06.2012 16:13:50
1
3
А това, че Лалка и Женя са работили заедно по темата, невъзможно ли е? Случайност? Защо не?! Много колеги работят заедно и са коректни един към друг. В статията се цитират конкретни лица, не вярвам журналистът да лъже, че е говорил с тях... А въпросната Крис, която и да е тя, често излива злобата си в този сайт, който ми е любим
6.
Mesten
20.06.2012 16:12:25
1
4
Смърт!
5.
Крис
20.06.2012 15:34:48
2
3
Очаквах да видя името на Лалка, тъй като днес ПРЕСА е с това водещо заглавие...? Случайност?
4.
ВЕСТНИК ПРЕСА
20.06.2012 15:29:10
3
3
ПРЕПИСАНО ОТ ВЕСТНИК ПРЕСА!
3.
Точно
20.06.2012 15:12:05
0
4
Съвсем вярно. И аз не мога да разбера защо се правят всички на много учудени и незнаещи. Долна лъжа. Това е от последните 4 години. Още миналата година имаше репортаж на една телевизия и журналистката тогава пита кмета а той и се изрепчи че нямал бинокъл и незнаел какво се случва на метри от кабинета му. Смяяяяяяяяхххххххх.
2.
Точно
20.06.2012 15:11:53
0
10
Съвсем вярно. И аз не мога да разбера защо се правят всички на много учудени и незнаещи. Долна лъжа. Това е от последните 4 години. Още миналата година имаше репортаж на една телевизия и журналистката тогава пита кмета а той и се изрепчи че нямал бинокъл и незнаел какво се случва на метри от кабинета му. Смяяяяяяяяхххххххх.
1.
Жител на кв. Черно море
20.06.2012 14:56:48
0
18
Докато общината и държавата си прухвърлят топката, извършителят (това е публична тайна) - приятелят на Кмета - Динко Пицата, си гребе от дюните с тежка техника и продава пясъка в бетон на наивниците, които строят. Кмета какво се прави на ощипана мома, нали с негово съгласие Динко Пицата съсипа дюните и прави милиони.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори