×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Духът на Петковата къща в Карнобат пали евтини политически страсти


Духът на Петковата къща в Карнобат пали евтини политически страсти
Теренът от половин декар е на главната улица и в добра икономическа обстановка би докарал и половин милион лева на общината, но сега купувач трудно ще се намери
05 Март 2012, Понеделник, 14:30 ч.
Автор: Добромир ДОСАЧАРОВ Снимка автора

От опозицията твърдят, че петното за строеж било за местен големец, кметът няма нищо против това, само пари да влязат в хазната

Разчистените наскоро останки от т.нар. Петкова къща на пъпа на Карнобат и обявяването на терена за продажба от Общината, разпалиха местните политически страсти заради подозрения, че има подготвен да се облажи купувач-големец. Става дума за половин декар на главната улица срещу хотел „Карнобат“, до хипермаркет „Перла“, установи на място наш екип, тъй като в докладната записка, предложена за гласуване от Общинския съвет, този имот фигурира като УПИ III в кв.9 с площ 383/415 ид.ч. кв.м. Вижда се, че по-голямата част от терена всъщност е общински, но за да може да се осъществи сделка, трябва да бъде намерен собственикът на останалите няколко квадратни метра, за да ги прехвърли на общината.

Този собственик обаче от години живее в Германия. Името му е Петко Петков, бил е учител по български език и литература, но се е оженил за германка и живее повече от 20 години зад граница.

Теренът всъщност е в списък с имоти, които Община Карнобат има намерение да продава или отдава под наем, за да може да върже приходната част от бюджета и влиза в т.нар. Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. По време на сесията, когато се обсъждаха предложените от кмета Георги Димитров имоти никой от опозицията не опонира, че е необходимо апетитното място да се продаде, но веднага се пуснаха в обръщение твърдения, че вече се знаело кой ще го придобие и ще строи върху него.

От групата на екскмета Атанас Атанасов зададоха хвърчящо въпроса кой от кметската администрация е ходил до Германия и е търсил връзка със стария учител, който бил тежко болен и на смъртно легло, за да му вземе подписа за продажбата, намеквайки, че настоящият кмет Георги Димитров или някой от обкръжението му има личен интерес.

„За мен и за Карнобат няма значение кой ще бъде купувач, важното е да се появят повече кандидати и съм заинтересован да се знае за тази продажба, дори настоявам да се оповести, за да има състезание“, каза обаче кметът.

Заради тежката икономическа обстановка община Карнобат настоятелно си иска терена, върху който е построена автогарата в град Сунгурларе, защото земята е на карнобатлии. Ще се търси вариант, ако сунгурларският кмет Георги Кенов откаже да я плати, да се направи замяна с друга земя.


В категории: Карнобат


10
Коментара по темата
10.
.....
18.04.2012 15:10:07
0
0
При кой кмет беше продадена баничарницата?
9.
карнобатлия
11.03.2012 10:07:43
1
4
Всеки стар карнобатлия го знае
8.
истината
11.03.2012 10:04:58
0
8
Ако се разрови от Владко много ще замирише,Реституирането на баничарницата беше скрита от Владко,Мисля че той не можа да го продаде именно заради това,
7.
гунчо
11.03.2012 09:58:46
0
5
Който и да го вземе от Петков рано или късно ще има проблем с Владко,Майката на Владко е сестра на Петко
6.
истината
11.03.2012 08:37:04
0
5
Истината за този имот е: през лятото на 2011г голям управленец от Карнобат е изпратил пълномощник до Германия,за да уредят собствеността на имота,всички тези врътки се направиха с една цел,Общината прави една минимална оценка на имота и общинският дял се изкупува от съсобственика ,без търг или конкурс.Всяка оценка под 300 лева на кв.м. ще е подарък от общината.
5.
мунчо
08.03.2012 19:41:11
1
5
Петков и Владко не са толкова глупави да прехвърлят на общината,Дял може да получат или да го купят цялото нооо да прехвърлят едва ли,Има ученик негов който често ходи при него но не е от Карнобат,Владко не знае че има собственност
4.
баба дуна
08.03.2012 18:15:09
0
3
Освен Петко Петков дял има и племенника му Владко Канели койго е жив и здрав и живее в София
3.
законът
06.03.2012 13:41:01
0
2
По закон не се ли предлага най напред на съсобственика, в случая Петков, да закупи имота без търг , на някаква оценка .
2.
?
06.03.2012 09:31:33
1
3
A снимката е правена от медийният център. Пак поръчка на "кемта"
1.
ca9
05.03.2012 15:35:15
9
1
WAZZ UB е международен проект.

На 9 април ще стартира най-съвременната интернет страница с патентована технология.

Интернет променя света и има достатъчно място за иновативни бизнес модели, които никога не са били направени преди. WAZZ UB е един от тези бизнес модели. За първи път глобално онлайн общество за споделяне на печалбата си със своите членове. WAZZ прави пари по много различни начини.

На този сайт ще се показват реклами и специални оферти. В действителност, WAZZ UB прави точно същото както компании като Facebook, Google, AOL и Yahoo, които предлагат безплатни услуги и печелят милиарди само чрез показване на реклами. Единствената разлика е, че WAZZ UB споделя своите печалби с регистрираните членове преди старта.

Регистрирай се във WAZZ UB, получи персонален код и покани още хора да направят същото. Изгради своята империя до 9-ти Април. За всеки следващ регистриран до 5-то ниво получаваш $ фактор 1. Колкото повече, толкова повече доходи. От 15-ти май WAZZ UB ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора.

Колкото повече случайни потребители посещават интернет страниците на WAZZ UB след пускането на пазара, толкова повече пари ще се разпределят сред регистрираните членове всеки месец. Печели се пасивно, без никакви задължения от ваша страна.

Линк за регистрация: signup.wazzub.info/?lrRef=453d749d
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори