×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Левски не е прескачал плет и не е искал да се потурчи


Левски не е прескачал плет и не е искал да се потурчи
Къкринското ханче, което сега има декоративен плет, но Левски не го е прескачал, защото е заловен пред самата врата призори
19 Февруари 2012, Неделя, 12:44 ч.
Автор: Борис ЦВЕТАНОВ в.Десант

Истината е в протоколите от разпитите му, а не в художествените измислици, смята изследователят Борис Цветанов

Като скочил през плета, крачолът му се закачил за един от коловете и преди да успее да го откачи, турците откриват огън... – така описва залавянето на Васил Левски демократично забравената по-българка от сума ти българи Мерсия Макдермот. Но тя само е обобщила една картина, с която са откърмени няколко поколения българи още от ученическия чин. Повече от учудващо е как това най-голямо недомислие в биографията на Апостола е кажи-речи безсмъртно.

Намиране изход от ситуацията в прескачане на плет, при това неопасващ изцяло двора на ханчето, в снега, макар и не кой знае колко голям, е обида за интелекта на Дякона.

Генезисът на

тази измишльотина идва от въоръжения най-вече с ентусиазъм Никола Цвятков,

другар на Левски в Къкринското приключение. Той не е могъл да си обясни залавянето на кумира си: неустрашим, лъв същи, с нещо друго, освен с нелепо стечение на обстоятелствата. И си ги измисля.

Вместо да вникнат веднага в нелепостта, историците, някои наричащи се левсковеди (?!), са се хванали гуша за гуша в защита на „откритията” си –  за крачола ли се е закачил Дякона, за потурите или за цървулите.

В брой 2 от 2010 година на авторитетното „Нешънъл джиографик” в специалната тема на броя „По стъпките на Апостола” екскурзоводка от възстановката на Къкринското ханче (два пъти по-голямо отколкото е било, ама да не придиряме) Стефка Николова е приела: „Дякона закачил не връзка от цървула, а дъното на потурите си, но Захари Стоянов видял в това нещо негероично...” Това е „резултатът” от вековното търсене причината за залавянето на Васил Левски.

Причината да нямаме доверие в източника е, че явно Никола Цвятков има богато първично въображение. И то е лесно логично разпознаваемо. Той си измисля какво ли не. За паметната нощ има момент, в който описва ентусиазирано как от небето гледала   пълната луна, дори уточнява „месечината беше пълна и около нея като харман (кръг)”.

И Левски му обяснил, че това било признак на разваляне на времето.

Още професор Унджиев се усъмнява

и проверява различни метеорологични източници, дори и такива от Австро-Унгария. Но и от българския календар за 1872 година на „Летоструй”  се вижда, че до пълнолунието тогава има още шест дни.

Първичността във фантазиите на Никола Цвятков личи и от излиянията му, че Левски му бил казал след ареста: „Ще се потурча даже, но само и само да остана жив и да работя!” И ако това все пак може и да е приемливо, съвсем по Матросовски звучи как Апостола, вече заловен, се подпира до стената и изказва прочувствения си завет: „Прощавайте, братя и ти, мило отечество, за тебе отивам!”

Най-сетне пред д-р Парашкев Стоянов Цвятков разправя и небивалици като тази, че в Къкринското ханче бил питан от старшията (Юсеин Бошнак, но за него – по-нататък): „Този уловения Левски ли е?”. Иначе пред Христо Иванов – Големия, на когото Цвятков е доведен брат, казва, че бил питан само „какво знае”.

Изобщо пред един изследовател Никола Цвятков говори едно, пред друг – друго. А понякога пред един и същ в различно време – различно... Но толкова за Никола Цвятков.

Има още един източник, сочен за достоверен. Юсеин Бошнак, старши на стражарите, десетник, ръководел полицейската акция в Къкрина. Анализът показва, че всичко казано от него няма никаква доказателствена стойност.

Оставяме настрана, че данни от него търсят главно ловешки първенци, искащи „доказателства” за вината на поп Кръстю и разкъсвани от люта ненавист едни към други. Пред такива хора по принцип разпитваният ще говори каквото се иска от него. Само и само да изкрънка полза лична в трудното време след Освобождението.

Освен това Юсеин Бошнак има да крие и доста утежняващ положението му факт: изчезналите  при ареста на Апостола 4 500 гроша – внушителна сума за време, в което кило месо струва грош. Бошнак не обелва зъб за парите. И трупа недомислие след недомислие.


Апостолът произвел един изстрел и ранил заптието в ръката, но тогава останалите от блокадата се нахвърлили върху него
Че той водел полицаите, че той викнал „хански на вратата „Ачкапу, чорбаджи!”, че самият каймаканин го изпратил там с лично напътствие да арестува Левски; че видял през дупките на вратата как Апостола горял в огнището книжа, дори че при ареста Дякона убил едно заптие. Мимоходом ще отбележим, че

Юсеин Бошнак е заптието, което е ранено при ареста на Левски.

Толкова и за Бошнак.

Има и друга подробност, скарана с логиката: поведението на жандарите. Държанието им, така е прието от историците (защото ще видим, че вън от погледите им е останало регистрирано истинско полицейско поведение), противоречи на постъпките дори на деветосептемврийски милиционери.

Първата работа при подобна акция е полицаите да заемат позиции до всички възможни изходи за съмнителния, когото са дошли да проверят. Това са три прозореца и три врати. Според общоприетата версия, нямало никъде никой. Всъщност истинската картина е съвсем друга.

И тя се знае поне от 21 февруари 1923 г., когато секретар бирникът на Къкрина Томчо Николов и главният учител Петър Цонев питат и записват дядо Петър Попов от Къкрина и той им дава „най-достоверни сведения”, защото когато станало залавянето на Левски, той бил в дюкянчето си, което отстояло на 30-40 метра от Христовата кръчма (ханчето).

„След полунощ към 2-3 часа се пробудих – разказва свидетелят. – Чух да се тропа на Христовата кръчма. Чух и следния вик: „Ей, ханджи, отвори, умряхме от студ! Караме добитък от Плевен, много изстинахме, отвори да се сгреем...” Според дядо Петър това били думи, изречени на български от Али чауш – „заптие в конака”, който много добре владеел нашия език...

Ами ние, поне в последните десетилетия, всички гледаме кримки – описанието на дядо Петър е точно ювелирното поведение на полицаи, дошли да арестуват някой съмнителен тип. Я се представят за пощаджии, я за разносвачи на пици... Никола Цвятков, вместо да каже как си е било всичко, измисля страшни гороломни гласове от рода на „Ачкапу чорбаджи”...

„Аз се доближих до вратата – продължава дядо Петър, – ослушах се... Заптии пеши и конни сновяха около ханчето. Даваше се тиха команда...” Ако някой досега не се е уверил, че това е образцова акция по залавяне, ние не можем до добавим нищо друго.
Явно става дума за устройване на засада до всички възможни изходи.

Дядо Петър излязъл до плета на дюкянчето си и се загледал. Той допълва и картината на времето: „побеляване от изток”. Явно развиделявало се, къде ще бяга Левски по големия издайник – снега?! Освен това, ако нещо се е случило около плета на близката кръчма, щял е да го види.

Но дядо Петър разказва в крайна сметка онова, което бил научил от Никола Цвятков. Просто приема, че това, което той не е видял, човекът най-близо до Левски би трябвало да знае най-добре.
След всичко това възникна въпросът:
Какво всъщност е станало в Къкрина?
                       
За срам на българските историци, има го черно на бяло.

Ако все пак до 1937 година не е било познато, то от времето, в което в наши ръце попадат протоколите от разпитите на Апостола и неговите сподвижници пред Извънредната комисия, присвоила си правото да бъде и съд, всичко е ясно.

Ако не придиряме толкова, нека поне от 1952 година, когато излиза книга с протоколите, да питаме защо се спи за красноречивото доказателство. Първа работа на всеки разпитван е да казва пълната истина за онова, което разпитващия го знае много добре.

А членовете на Комисията са били добре запознати с ареста. Чист формален акт е включването на въпрос от рода на „Как ви заловиха?” при разпитите. Затова и, без да му се отдава кой знае какво значение, чисто за протокола, разпитващите го задават чак на 9 януари по време на последния разпит:

Въпрос: Как ви заловиха?
Отговор на Левски: Към десет часа сутринта по турски ( около 4-5 нашенски, б. а.), когато излязох навън, аз видях пред вратата един въоръжен с пушка. Попитах го кой е той, той ме улови за ръката. У мене имаше два револвера, извадих ги и раних в ръката човека, който ме хвана (това е Юсеин Бошнак, той е начело, той е този, към когото се обръща Левски, б. а.).  После започнах (опитах се) да бягам, обаче държащият  не ме  пусна. Пристигнаха другарите му, удариха ме по главата (и) аз паднах там. Заловиха ме..."

Това е.
Може би Никола Цвятков го е знаел. Но за първичните му инстинкти в това липсва героичният елемент, а къде без него в биографията на кумира му!

Всъщност Никола Цвятков няма вина.
Вината е в изследователите, в левсковедите (?!),  а тя е в това, че не се чете. А още народният поет беше казал: „Чети, то сляпото окато прави!”

В категории: Просвета


75
Коментара по темата
75.
Williamoi
11.01.2024 05:35:55
0
0
Всем добра!.
Задолбался искать, подскажите, кто знает.нужна хорошая доставка роз,чтоб без подвоха. Повод важный - в больницу. Живу в санкт-петербурге. Обычно заказывал, завядали очень быстро.пасиба.
74.
*********
19.06.2023 21:58:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
73.
*********
09.06.2023 13:31:59
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
72.
*********
01.06.2023 23:34:17
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
71.
*********
25.05.2023 12:35:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
70.
*********
24.05.2023 17:18:55
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
69.
*********
21.03.2023 15:06:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
68.
*********
09.03.2023 10:31:07
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
67.
*********
03.03.2023 08:21:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
66.
Bogdanjfk
17.12.2022 10:04:37
0
0
Привет товарищи!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Стоит задача грамотно и недорого организовать офисное помещение в короткий срок? Возникли трудности с планировкой? Предлагаем оптимальное решение — современные офисные перегородки на заказ, которые позволят офис разделить по отделам или предоставить каждому сотруднику личное рабочее пространство для спокойной, уединенной работы.
От всей души Вам всех благ!
65.
*********
09.10.2022 12:06:28
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
64.
*********
25.09.2022 21:07:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
63.
*********
31.07.2022 10:56:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
62.
*********
17.07.2022 18:13:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
61.
Vincibed
23.06.2022 22:07:36
0
0
Hello
60.
*********
16.06.2022 19:57:21
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
59.
*********
14.04.2022 21:53:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
58.
*********
11.02.2022 17:24:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
57.
*********
04.11.2021 01:52:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
56.
*********
30.10.2021 15:22:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
55.
*********
08.10.2021 08:59:56
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
54.
*********
04.08.2021 04:24:18
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
53.
*********
21.07.2021 21:14:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
52.
*********
05.07.2021 21:01:01
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
51.
*********
24.04.2021 08:31:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
50.
*********
16.04.2021 08:46:04
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
49.
*********
06.04.2021 16:33:38
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
48.
*********
27.03.2021 20:52:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
47.
*********
21.03.2021 04:44:03
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
46.
*********
07.03.2021 15:35:45
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
45.
*********
03.03.2021 13:57:38
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
44.
*********
27.02.2021 10:05:45
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
43.
*********
20.11.2020 04:43:21
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
42.
*********
20.09.2020 21:15:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
41.
*********
17.09.2020 01:36:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
40.
*********
15.05.2020 07:51:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
39.
*********
05.05.2020 12:21:26
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
38.
*********
02.05.2020 19:32:55
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
37.
*********
30.04.2020 03:04:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
36.
*********
12.04.2020 06:00:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
35.
*********
09.04.2020 18:07:59
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
34.
*********
28.03.2020 15:37:59
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
33.
*********
19.03.2020 07:14:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
32.
*********
11.03.2020 06:33:44
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
31.
*********
02.03.2020 00:17:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
30.
*********
29.02.2020 22:04:03
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
29.
*********
09.01.2020 19:51:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
28.
*********
18.11.2019 07:24:52
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
27.
*********
08.11.2019 06:56:21
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
26.
*********
17.10.2019 07:18:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
25.
*********
21.10.2018 06:33:44
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
24.
*********
19.10.2018 04:08:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
23.
*********
17.10.2018 23:11:21
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
22.
*********
16.10.2018 03:50:30
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
21.
*********
09.10.2018 11:19:51
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
20.
До № 18
20.02.2012 14:02:01
1
1
Чистофайнико, ти не само не можеш да четеш, не само не можеш да мислиш, ами не можеш и два реда да напишеш като хората. И не поучавай дугите, а се съсредоточи, напрегни си малкото мозък, за да проумееш помията, излята в този просташко-тенденциозен "матрял" на псевдо патротите -интернационалисти и безродници, посегнали да се гаврят с паметта на Апостола.
19.
Недосхванала
20.02.2012 12:02:47
0
1
И след като Левски е искал да се потурчи, защо са го обесили? Че не разбрах...
18.
До №12
20.02.2012 09:54:13
0
0
Чети №12, чети и по-малко пиши! "До всички" не е авторът на статията. Написаното в поста се отнасяше най-вече за неизвестния за мен Борис Цветанов, който си въобразява, че може да ревизира историята! А и за останалите, които пълнят този форум с гнусотии.
17.
българин
20.02.2012 08:39:59
5
2
Засрамете се! Един Левски и Ботев са ни останали, и техните кокали ли ще ядете, безсрамници такива!!! Българино, осъзнай се. Не вярвай на такива псевдодемократи.
16.
С.
20.02.2012 08:37:01
1
0
Ако левски е бил заловен просто ей така пред вратата на ханчето защо тогава това не е забелязано от Дядо Петър,който както казвате "излязъл до плета на дюкянчето си и се загледал"???
15.
друг патриот
20.02.2012 00:30:44
0
2
Запазете българското си достойнство! Другарю автор на статията, десантен червен безотечественико , в името на Левски и българската свята памет за Апостола, нямаща нищо общо с твоите комунистическити и чалгаджийски брътвежи ти казвам че си едно нищожество като всички бандити на "прехода". Версията за прескачането на плета съществува много преди да се роди Макдермот и твоите деди в кошарите на село! Съществува, вярна или не, още след гибелта му. Неграмотен, червен, набеден "журналист"! Това пише ли се на 19 февруари?! Кой редактор го пусна?! Никога не съм чел споменатият парцал, където се водите журналист и разбирам че съм бил прав. Нещастни безродници!
14.
патриот
19.02.2012 22:56:02
0
3
До Левски

Минаха годин и народа пак е
до нейде свободен ,но печален факт е,
че трудно парици намира в джебът,
и будни дечица напускат домът


Родина свободна и химна се пей
и в школото наше флагът се вей
и юрода вече ,не се гърчалей
сал дето всеки самичък живей


А партии много и крамолът як
и видиш ги всякой маждраците пак
нарамил и здраво удря петата
по жълти павета ....за свободата


Хей Левски,иконо,няма ли как
във главите наши да поставиш знак
как общо отново да теглим колата
как заедно силни да бъдем в бедата

Ж.И.Ж.
13.
До автора и сайта
19.02.2012 22:29:21
0
6
Вие сте срам за истинските българи! Вие сте псевдопатриотите-интернациоталисти от "Атака", безродниците, които ратувахте за чужди интереси и посегнахте на святото име на Апостола. Аз съм възрастен човек и намеци за желане на Левски да се потурчи чувам за първи път. Неграмотни подлоги на едно презряно минало, имйте поне малко срам пред паметта на Апостола. Но на вас, интернационалистите, загрижени повече за "вечната дружба", отколкото за България, това чувство не ви е познато. Но за разлика от васи имаше и ще има ИСТИНСКИ българи и патриоти като Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов и Стефан Стамболов!
12.
до до всички
19.02.2012 21:10:18
1
4
Уважаеми "до всички", а вие си прочетете още веднаж гнусотията, която сте публикували като статия в деня на 139 годишнина от смъртта на Апостола.
И не ми дрънкайте глупости за постовете по-долу - те са естествена реакция на нормалните хора. Благодарете се , че те все още обръщан внимание на жалкото ви сайтче, позорно лижещо задника на Десант и СКАТ.
11.
До всички
19.02.2012 20:40:04
1
2
За всички, които не знаят, и за всички, които са забравили как завършва книгата на Макдермот "Апостолът на Свободата"
"Гробът на Левски и до днес не е открит. Но всъщност един гроб изглежда СЪВСЕМ НЕНУЖЕН за човек, останал толкова жив в паметта на народа си и толкова дълбоко обичан.
Историята справедливо отреди на Левски единствената награда, която той е искал за себе си или е обещавал на онези, които са участвали в неговото дело: безсмъртие в паметта на бъдните поколения.
За тях Левски не само служи като неувяхващ пример на доблест и нравствена чистота - той е живо доказателство за безсилието на тираните, за неразрушимото достойнство на човека.
Защото какво печели тиранинът, ако една земя след петстотин години на робство и унижение ражда не народ от роби, а мъже като Васил Левски?"
Сега се върнете в началото на форума и прочетете отново гнусотиите. Дали пък чужденката е не се е заблудила нещо за нас българите и един Левски е бил изключение?
10.
До всички
19.02.2012 20:35:01
2
2
Уважаеми Депресанти и вие Антидепресанти, ако Апостолът можеше отнякъде да види този форум, щеше да се обърне в гроба си. Имайте малко почит и страх от Бога и не сквернете с простащини и злоба малкото чисти български имена. И кому са нужни безумни спорове как е заловен, кой го е предал, къде е гробът му......Извинете, но една чужденка Мерсия Макдермот стигна преди повече от половин век до извода, че такива спорове са безсмислени.
9.
До всички
19.02.2012 20:34:57
1
1
Уважаеми Депресанти и вие Антидепресанти, ако Апостолът можеше отнякъде да види този форум, щеше да се обърне в гроба си. Имайте малко почит и страх от Бога и не сквернете с простащини и злоба малкото чисти български имена. И кому са нужни безумни спорове как е заловен, кой го е предал, къде е гробът му......Извинете, но една чужденка Мерсия Макдермот стигна преди повече от половин век до извода, че такива спорове са безсмислени.
8.
володя
19.02.2012 18:42:27
2
2
Авторът на това „научно изследване” имал ли е време да проучи къде се намира дипломата му за основно образование, защото следващата, ако въобще има такава, тя ще е за незавършено средно, връчена му по заслуги, като внук на активни борци. Това тенцденциозно написано, нелепо по своя стил и прозрачно по намерения писание, може да предизвика справедливия гняв на всеки истински българин. Ква Макдермот, къв крачол и и кви пет лева, както викат неговите чалгарски връстници или децата му? Ако ранното му детство не е преминало с родителите му край или в кошарата, той би трябвало да знае, че версията за залавянето на Левски съществува не от времето на Макдермот, а на гибелта на Апостола. Вярна или не, тя е съхранена, а всеки опит да се рови и то тенденциозно, в деня на гибелта на Апостола, е кощунство, което може да си позволи само един безродник и продажник на българската памет! Авторе, упражнявайте в прослава на „светлото социлистическо бъдеще”, драскайте в измислени продажни „ вестници”, но не правете опити да манипулирате с вещината на „пиар” на мръснишкия „преход”и неговите кумири, които „надничат” от много страници тук.. Вие сте позор за българщината! Мястото и писанията Ви наистина са достойни за цитираното „печатно издание”.
7.
гневен
19.02.2012 17:49:42
2
6
Запазете българското си достойнство! Другарю автор на статията, десантен червен безотечественико , рубладжиий продажнико, в името на Левски и българската свята памет за Апостола, нямаща нищо общо с твоите комунистическити и чалгаджийски брътвежи ти казвам че си едно нищожество катовсички бандити на "прехода". Версията за прескачането на плета съществува много преди да се роди Макдермот и твоите деди в кошарите на село! Съществува, вярна или не, още след гибелта му. Неграмотен, червен, набеден "журналист"! Това пише ли се на 19 февруари?! Кой редактор го пусна?! Никога не съм чел споменатият парцал, където се водите журналист и разбирам че съм бил прав. Нещастни безродници!
6.
до антидепресантКА
19.02.2012 16:15:20
1
5
Селска чутуро научи се да пишеш без грешки, а след това да коментираш Апостола. Аман от формално и функционално неграмотни журналя! :)
5.
до антидепресантКА
19.02.2012 16:15:19
1
3
Селска чутуро научи се да пишеш без грешки, а след това да коментираш Апостола. Аман от формално и функционално неграмотни журналя! :)
4.
Антидепресант
19.02.2012 15:59:50
5
0
Ние гибелта на Левски я чествахме както трябва - от вчера до днес наобед, ако изобщо четеш. Ама нали си тука да се заяждаш, давай, важното е да си в кючека, проста тиква такава. Явно не четеш и нищо ново не искаш да научиш.
3.
Стефан Стоянов
19.02.2012 14:27:36
2
1
Според мен автора на тази простотия трябва да повдигне срещу турските заптиета обвинение за полицейски произвол
2.
депресант
19.02.2012 13:59:37
0
3
и с това ли ще отбележите днешната свята дата?
1.
депресант
19.02.2012 13:59:33
0
1
и с това ли ще отбележите днешната свята дата?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори