×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите


Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите
Емил Соколов е едно от новите лица не само за местната, но и за националната политика. Той гостува във Ф Студио дни преди старта на кампанията
08 Май 2024, Сряда, 11:32 ч.
Автор: Флагман.бг

След приемането на конституционните промени работата по законодателната програма спря, защото предстояха промените в службите, каза Соколов

Областният лидер на „Продължаваме промяната“ Емил Соколов бе гост във Ф Студио два дни преди старта на кампанията. Той е сред младата вълна политици – едва на 31 години, но вече утвърден политик от национален мащаб.

Соколов е четвърти в листата на ПП-ДБ във Втори МИР Бургас и с реален шанс да стане част от следващото НС, ако политическото обединение запише добър резултат или водачът акад. Николай Денков влезе в парламента от Шумен.

Емил Соколов е завършил АЕГ „Гео Милев“, а след това и един от най-добрите университети в Европа – Екситър във Великобритания, където придобива и докторска степен по история. Въпреки сериозните шансове за академична кариера на Острова, той ще връща в родния си град през 2022 година, а малко по-късно влиза и в политиката.

През последните две години Емил е водещ политически анализатор на национално ниво и чест гост в редица публицистични предавания.

С Емил Соколов във Ф Студио разговаряхме за свършеното от кабинета „Денков“, случващото се зад кулисите в парламента и целите на ПП-ДБ.

„Правителството работеше 10 месеца, започнаха да се провеждат реформи, отключваха се ключови за държавата процеси, но отново ГЕРБ с помощта на ДПС решиха да ни хвърлят на избори. Листата ни е най-силната до момента и не е случайно символното присъствие на водача – акад. Николай Денков. Това е най-силната ни национална фигура. Той доказа себе си като добър управляващ и преди всичко добър човек. Видяхме всички кризи през които премина правителството и винаги беше с една блага усмивка, но когато трябваше да бъде твърд, го показваше с категоричност“, каза Емил Соколов.

Сред приоритетите в регионалната програма на ПП-ДБ е строежа на АМ „Черно море“, каза Соколов и подчерта, че по време на управлението на посочения от тях министър на регионалното развитие Андрей Цеков са направени сериозни крачки в тази посока.

Емил Соколов бе съветник в 49-ото НС. Той призна, че сътрудничеството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е било много сложно и имало ежедневни борби за реформи и налагане на визия.

 „През последните 10 месеца правителството работеше по програмата на ПП-ДБ, която е формулирана още в 47-ото НС, изчистена и прецизирана в 48-ото, допълнена с идеите на „Демократична България“. Това беше идейният двигател на правителството. Но честно казано беше трудно, защото при всяка удобна възможност г-н Борисов се опитваше да покани г-н Пеевски на масата на разговори“, разкри Емил Соколов.

„Грешки бяха допускани къде от наивност или отдаване на ненужно доверие и това доведе до неприятни моменти. Спомнете си смяната на шефа на НЗОК. Това бе един от примерите за плаващите мнозинства, нещо, което се случваше през всичките 10 месеца. Ако трябва да сложим разделителна линия, то след приемането на конституционните промени, законодателната програма на практика спря. А това не бе случайно, защото предстояха промените в службите и регулаторите. ГЕРБ-СДС и ДПС не желаеха такава реформа“, смята Емил Соколов.

Той е категоричен, че една от най-добрите идеи на кабинета „Денков“ – програмата за финансиране на общински проекти, е на финансовия министър Асен Василев и регионалния Андрей Цеков.

„Ще видим какво ще стане на изборите, но в следващия парламент трудно ще има каквато и да е колаборация с ГЕРБ-СДС, защото показаха, че не са добросъвестни партньори. По-вероятно е ние да минем в опозиция и заради това ни трябва сериозна подкрепа, за да не ги оставим нито за момент да правят неща, които ще вредят на България“, категоричен бе Емил Соколов.

По думите му основната цел пред ПП-ДБ ще бъде реформа в службите и регулаторите. Шанс има, но трябвало време, подчерта той.

„В момента, в който се стигна на крачка от извършването на реформи в регулаторите, службите и съдебната система, ГЕРБ събориха правителството „Денков“. Искахме да влязат хора извън системата, но не го допуснаха. Но това няма да ни откаже. Шанс за реформи има, стига обществената енергия да остане фокусирана върху тези теми. В момента сме свидетели как тя се разпилява във всякакви други посоки, за да се отклони вниманието от тези истински важни проблеми“, каза Емил Соколов.

Вижте още в подкаста на Флагман.бг:

 


В категории: Подкаст Ф-Студио


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори