×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кабинетът „Денков“ падна – топката отива в Радев и Борисов


Кабинетът „Денков“ падна – топката отива в Радев и Борисов
Изненади нямаше - парламентът одобри оставката на Денков с единодушие
06 Март 2024, Сряда, 11:24 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Пленарните дебати в НС по темата често преминаваха добрия тон

Единодушно, с 216 гласа „за“, Народното събрание (НС) прие оставката на премиера Николай Денков, с което прекрати правомощията на настоящия Министерски съвет. Кабинетът „Денков“ обаче продължава да работи до избора на друго правителство.

Топката сега отива при президента. Той трябва да стартира консултациите за ново правителство с парламентарните формации и да даде тласък на рулетката с проучвателните мандати. Първият мандат се полага на най-голямата формация – ГЕРБ, чийто лидер е Бойко Борисов.

Дебатите за подадената оставка на премиера Денков продълиха около два часа, като често преминаваха добрия тон. При гласуването изненади обаче нямаше. 

Оставката на премиера бе отдавна планирана. Тя е резултат от договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ за ротация на министър-председателя на деветия месец от управлението. През последните седмици отношенията между двете формации обаче се изострира неимоверно. Това доведе до сериозни съмнения дали ротацията ще се състои и повдигна въпроса какъв ще е форматът на евентуалното следващо правителство с мнозинство от същите две политически сили. 

 


В категории: Политика


Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
15
Коментара по темата
15.
:(
06.03.2024 17:51:17
2
2
Очилатия дебил, който е на принципа "След мен и потоп", изпрати БТР-ите за Украйна точно два дни преди да хвърли оставката и на практика създава предпоставка към страната ни за военен конфликт с Русия.
14.
Журналя
06.03.2024 14:32:05
8
8
Ами не е паднало, подаде оставка както беше договорено. Само за няколко месеца постигна много повече отколкото всички останали направиха за 20 години. Не е идеално, но всичко останало изглежда много по-зле. ГЕРБ и ДПС са се наточили да ,скрият и продължат кражбите, руската червена скрита коалиция БСП, ИТН и Израждане дебнат отзад, скритата алтернатива е червеният руски фатмак прецедента. Това е положението.
13.
Ха ха
06.03.2024 14:20:46
0
4
Тулупа къде го наместиха, този демократичен ДНК тест.
12.
Оставка
06.03.2024 14:16:23
1
9
Оставка боклуци
11.
Браво,Денков !
06.03.2024 14:09:24
12
9
Изкара един успешен мандат
10.
чл.99
06.03.2024 13:25:24
3
4
Интересно Президентът дали е чел Конституцията?
Т.нар. "сглобка" с ротация на две мутренски партии са противоконституционни: ИЛИ има СЛУЖЕБНО правителство, ИЛИ има ПОСТОЯННО Правителство по чл.99 от Конституцията с ПОСТОЯННИ Премиер и министри от "най голямата по численост парламентарна група" или при неуспех със съставяне на правителство, от следващата по численост парламентарна група.
https://lex.bg/laws/ldoc/521957377
9.
Скармоз
06.03.2024 13:14:12
1
3
Сега 3 месеца преговори, май нищо не е Паднало и след това ще се сглобят, ако Боса нямаc93d9 Главоболие.
8.
Хитрец банкянски
06.03.2024 12:55:33
2
2
и чекат баче Бойко , да дойде да ги опраска с двеста. Доволни да останат ...
7.
До 4
06.03.2024 12:55:30
10
12
Кое му е достойното на този индивид? Подаде оставка,защото такава им беше уговорката,пълен малоумник като цяло!Марионетка!
6.
Еваларка!
06.03.2024 12:48:36
12
2
... ама как си личат "просто-глупавите" и на какво се радват...
5.
сапуня
06.03.2024 12:42:16
11
9
Като гледах как Денков слезе от трибуната, май беше с памперс ... стараешесе да не разплиска съдържанието му!
4.
Достойна постъпка! Браво, Денков!
06.03.2024 12:24:52
25
16
Първия достоен премиер от много време насам. Браво на Денков! За съжаление Габриел е марионетка и разликата между двамата ще лъсне бързо. Лисицов 'падна' само те издавали като чедо на зеления чорап или като некомпетентен.
3.
Чекмеджета
06.03.2024 11:51:16
2
19
Тиквата отново се гласи за Премиер чрез свързаното лице Мара Гаргамел
2.
Хахахахахаха
06.03.2024 11:50:35
1
27
"Падна "
Хахахахахахахахахаха. Всичко си беше планирано, вие тъпи ли сте или да?
1.
Хахаха
06.03.2024 11:38:27
3
16
Първия премиер в историята който си подава оставка .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори