×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Повечето от нас имат този уред у дома, а той може да ни разболее от рак!


Повечето от нас имат този уред у дома, а той може да ни разболее от рак!
Ключови думи: уред, дом
25 Февруари 2024, Неделя, 15:18 ч.
Автор: Флагман.бг

Оказва се, че при готвенето с газова печка, се образуват канцерогенни изпарения

Газът, разбира се, има много предимства – по-евтин е и много по-бързо можем да приготвим нужното с него. Учените обаче стигнаха до много неприятно откритие. Оказва се, че при готвенето с газова печка, се образуват канцерогенни изпарения, която могат да причинят рак.

Първоначално учените се притеснили от факта, че в Китай честотата на рака на белите дробове сред готвачите е много висока. В Близкия изток шефовете готвят масово на газови печки. След анализ на изпаренията и дима, които се получават именно при готвене с газ, експертите установиха, че те съдържат много мутагенни алдехиди. Тези вещества са способни да причинят рак на пикочния мехур, шийката на матката и белия дроб.

Все пак, много по-голям е рискът да заболеете от коварната болест, ако наистина ежедневно използвате този уред. Ако готвите при по-ниска температура, рискът за развитие на онкологично заболяване, също доста намалява.

Учените са установили още 4 неща, които могат да предизвикат развитието на рак. Сред тях са прекалената консумация на месо и сирене, липса на сън и заседналия начин на живот. Отказът да ядете каквото и да е месо също не решава проблема. Според учените, ако месоядните са изложени от риск за рак на хранопровода, то тогава веганите са предразположени към онкологични заболявания на гениталните органи./jenata.blitz.bg


В категории: Животът


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Слав
27.02.2024 18:10:30
1
2
Продуктът от горенето на газ е чиста вода. Ако има нещо канцерогенно, то е свързано с прегорелите мазнини при готвене и непочистени тигани. При по-ниска температура и непълно изгаряне( жълт пламък) вероятно има нещо вредно.
15.
Простите учени
26.02.2024 18:12:24
2
21
Що не вземе да изследват храната която ядем, колко корцерогенна е??? АБСОЛЮТНИ МАНИПУЛАЦИИ И ЛЪЖИ ВЪРВЯТ В МОМЕНТА ПО ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ.ИЗБИВАТ НИ С ХРАНА,БОЛЕСТИ И ВОЙНИ ВИЕ ИМ ПЛЯСКАЙТЕ ГЛУПАЦИ!!!
14.
Доктор
26.02.2024 17:05:00
3
11
Газ използвам само на диво къмпингиване, вкъщи НЕ.
13.
Гост
26.02.2024 16:22:33
5
10
Кои са тези учени?
Пълни глупости, я да си отворят учебниците от гимназията.
Че умираме, умираме от рак, но не това е причината. Какви ли други глупости ще измислят за да дадат "правилен" курс на хората.
12.
Петър
26.02.2024 12:26:59
5
9
Мда, доста елементарно.
11.
Кк
26.02.2024 12:06:47
3
18
Хората от Западна Европа са в небитието...Без думи съм!
10.
Реалист
26.02.2024 11:51:29
3
40
Боли ме шпека мен то ни отровиха от мръсен въздух храни пълни с химия и отпадъци данъци и високи сметки разбиха ни психиката с една цел да не стигнем пенсия живи и хоп нещеш ли газта била най голямото зло ха ха и ха
9.
Люси
26.02.2024 11:42:19
4
52
Колко от рак умряха..., аз от 8 годишно дете боравя с газови уреди, пък съм още жива, на 66 съм сега! Това, ако ни убива ще го махнем, но не е това! Май искат само ток да се ползва, за да богатеят на наш гръб!
8.
Диди
26.02.2024 10:17:34
6
53
Пълни глупости ! Газта изгаря без дим , без миризма . Изпарява се храната , която готвим , а после изяждаме . Отново бизнес трикове и психоза . Не сме толкова малоумни като вас.
7.
Коко
26.02.2024 10:15:23
7
57
Даже ако говориш на Руски ще хванеш рак на езика и устните абе смях,смях голям смях
6.
Гочето
26.02.2024 10:00:50
6
37
Е за това огънчето и на къра.
5.
Йокин
26.02.2024 08:42:55
2
48
Значи няма нищо полезно,в живота.Започвайки,от депутатите,та до уредите у дома!!!
4.
Нашия
26.02.2024 07:22:36
7
60
На майка ви путката, журналя и "учени"! Стига те публикували тъпотии!
3.
Мйка ми
26.02.2024 06:30:47
5
73
Почина от рак без да е готвила на газ.Извода е ясен.Или ще те тръшне Рака или няма.Има стотици варианти да се разболее човек.Ментетата които продават по големите вериги полезни ли са?!А отровата която дишаме ежесекундно?!А напрежението и нервите и безсънието полезни ли са?!
2.
Жендъенерист
26.02.2024 06:18:34
17
59
Гроздето било кисело за хитрата лисица , та така и евро- гейзерските "тарикати".Сами си го начукаха, изпълнявайки указанията на саксо- краварете със санкции срещу Русия.
Урсуло, нямаш ли друго обяснение пред дрогиращият се електорат?
До скоро газът не предизвикваше рак,а сега предизвиква.
1.
Виви
26.02.2024 06:12:14
6
55
Според учените ,ако ни разболява няма да го съобщят .Точно това,което се рекламира ,ти ни еазболява
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори