×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Никога не съхранявайте тези храни във фолио, ще си съсипете здравето!


Никога не съхранявайте тези храни във фолио, ще си съсипете здравето!
Ключови думи: храни, фолио, опасно, здраве
19 Февруари 2024, Понеделник, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Във фолио не трябва да се съхраняват храни и ястия с високо съдържание на сол и киселина

Има продукти, които не трябва да се съхраняват в него, защото алуминият реагира и ги превръща в отрова

Алуминиевото фолио отдавна се смята за един от най-големите помощници в кухнята. Не пропуска мазнина, задържа влагата и разпределя равномерно температурата, което го прави изключително подходящ за печене на ястия.

Не всеки обаче знае, че в него може да се съхранява и готова храна.

Какво обаче може да се съхранява в него и колко дълго продуктите могат да стоят в една такава опаковка?

Фолиото е много подходящо за съхранение на пресни подправки. Може да опаковате целина, маруля, магданоз и копър. Ще се изненадате, но подправките, увити във фолио, се запазват много по-дълго време, отколкото в целофан или стреч фолио. 

В него могат да се съхраняват и продукти със силна миризма. Алуминиевото фолио предпазва от неприятните и остри миризми. Ето защо, ако трябва да сложите риба или ястия с чеснов сос в хладилника, най-добре е да ги увиете във фолио.

Какво не може да се съхранява във фолио

Опитната домакиня веднага ще ви отговори защо не трябва да се съхранява храна във фолио - защото е опасно. Оказва се обаче, че това не важи за всички продукти.

И все пак, във фолио не трябва да се съхраняват храни и ястия с високо съдържание на сол и киселина. Алуминият ще реагира, придавайки на храната неприятен метален вкус. Освен това солените храни стават опасни за здравето, след като се съхраняват във фолио. 

Във фолио не трябва да се увиват и плодове (цитруси, ябълки и ананаси); домати (под всякаква форма); туршии и маринати; таранка, херинга и всички други видове осолена риба; шунка, колбаси, осолено месо и солени сортове сирене.

В тази връзка у мнозина може да възникне въпросът: Как тогава да пека месо или риба във фолио, ако този материал реагира в контакт със солта и подправките? Отговорът е прост: не се колебайте да сложите зеленчуците или месото във фолио и да ги печете на скара или във фурната. Просто трябва да осолите ястието непосредствено преди сервиране.

Може ли да съхранявате печена риба във фолио? Да, но само ако е напълно изстинала. Топлите ястия могат да се развалят и да станат опасни.

Отговорът на въпроса възможно ли е да се съхранява пиле във фолио е същият. Суровото месо, както и приготвеното, ще "живеят" перфектно във фолио, но не забравяйте, че продуктите трябва да бъдат пакетирани охладени.

Що се отнася до това колко дълго може да съхранявате различните храни, опаковани във фолио, всичко зависи от вида на храната и условията за съхранение. 

Продуктите могат да се държат във фолио средно не повече от три дни. Ако обаче става въпрос за пресни подправки, състоянието им няма да се влоши дори след седмица.

Не всеки знае и дали е възможно да се замразява месо във фолио. Оказва се, че фолиото е подходящо за такъв тип съхранение и се справя отлично с тази задача. То предотвратява появата на скреж и запазва продукта свеж.

Спокойно може да замразявате месо, риба и готови ястия, като ги увиете в алуминиево фолио. /jenata.blitz.bg


В категории: Здраве


Коментари
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори