×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тези неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!


Тези неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!
Ключови думи: кухня, предмети
18 Февруари 2024, Неделя, 21:19 ч.
Автор: Флагман.бг

Преди да купите нов домашен уред, преценете колко често всъщност ще го използвате

Всеки иска жилището му да изглежда уютно, красиво и най-вече безопасно. Именно тези му качества го превръщат в истински дом. В кухнята си обаче имате няколко неща, които буквално я правят неудобна, грозна и дори опасна за вашето здраве и това на семейството ви.

Ако имате някое от тези 10 неща във вашата, то най-добре незабавно променете облика й.

Кухненски ъгъл

Типичният кухненски ъгъл е една реликва от миналото, която прави интериора в помещението остарял. Освен това той е доста обемен и заема голяма пространство. Алтернативата му може да е обичайната трапезарна маса.

Бурканчета за подправки

Интериорните дизайнери обикновено съветват да слагате идентични бурканчета за подправки. Всъщност обаче не всяка домакиня се нуждае от тях. Ако има малко подправки, то най-практично е да имате една красива кутия, в която да сложите различни торбички с подправки. Освен това заема доста по-малко място от бурканчетата.

Ножове

Обикновено купуваме цял комплект ножове, но от тях всъщност използваме едва два или три. Останалите просто стоят ей така и чакат момента, в който домакинята ще използва тях, но този момент почти никога не идва. Вместо да държите толкова много ножове, бихте могли да си купите вместо цял комплект, просто чифт по-скъпи и висококачествени ножове в различни размери. Много по-практична и умна инвестиция за вашата кухня.

Дъски за рязане

Дървените и пластмасовите дъски доста бързо се превръщат буквално в свърталище на бактерии. Освен това техните фрагменти могат да влязат в храната. Следователно дъските за рязане трябва честичко да се сменят. По-добре е да ги изоставим напълно, ако масата ни например е изработена от издържлив изкуствен камък или масивна дървесина, която го позволява.

Пукнати чашки и чинии

Пукнати чаши и чинии в къщата са истинско лошо знамение. Освен това те могат да бъдат опасни за здравето ви. Може да се порежете на някой от нащърбените места.

Магнити за хладилници

В 99% от случаите магнитите не могат да се комбинират с нищо от интериора в кухнята, освен със самите себе си. Те могат да бъдат оставени само в два случая – когато са колекция или когато са семейни снимки, украсени под формата на магнити. Всичко останало трябва да бъде премахнато от видното място.

Кутии

Отървете се от допълнителните пластмасови кутии, които не използвате редовно. Изхвърлете и всички кутии, които не използвате често или пък пластмасата им вече се е замъглила от годините. Важно е да имате компактни и полезни комплекти, не да събирате всяка възможна кутия от сладолед, защото може да ви потрябва някога.

Стари текстилни изделия

Пожълтели покривки и стари кърпи често са част от интериора в кухнята. Те могат да се превърнат в истинско гнездо за бактерии. В допълнение, ако смените текстилните изделия в кухнта, може да разнообразите вида й.

Джиджавки

Най-горното чекмедже на един от шкафовете обикновено е потенциален контейнер. В него има всякакви боклуци и ненужни дреболии. Обикновено всичко, което не е баш за кухнята, идва тук. Ето защо е необходимо да разгледате какво сте бутнали там и всичко излишно да заеме друго, по-подходящо място. Хубаво е веднага да си купите специална кутия с разделения, която да сложите в чекмеджето и там да сложите наистина важни и полезни неща.

Тостер и сокоизстисквачка

Преди да купите нов домашен уред, преценете колко често всъщност ще го използвате. Струва ли си да хвърляте пари за нещо, което едва ли ще използвате наистина често. Обикновено след няколко седмици интересът към новата покупка отминава, а тя започва да събира прах на кухненския плот. Отървете се от всичко, което използвате веднъж на високосна. Може да го продадете в нета./jenata.blitz.bg


В категории: Животът


8
Коментара
Флагман.БГ Вижте новата пенсия за възраст и стаж Вижте новата пенсия за възраст и стаж 17/05/2024, Петък 14:40 0
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
8
Коментара по темата
8.
Нели Бели
28.02.2024 02:28:29
0
3
Без смути в къщи, без пресно изведен сок и без домашно пресно омесено тесто за питка.
Задраскали сте най-важните уреди в съвременната кухня.
Като сте некомпетентни не пишете да рсзсмивстр хората
От кое село сте...
7.
АнатемаНаСДС-шайката
25.02.2024 16:40:48
1
6
След 33г.опростачвяне на нацията,чието успешно начало положи СДС-шайката, само простотии,писани от полуграмотни мисирки четем .Нищо друго.Опростачването продължава.
6.
СЛЪНЦЕ
23.02.2024 07:23:07
0
9
ГЛУПАВИ СТАТИИ , ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО ОТ СЕРИОЗНИТЕ НЕЩА !
5.
Ninoni
20.02.2024 14:30:22
0
8
По голяма простотия от тази не бях чела. Естествено подправките трябва да са в бурканчета а не в торбички.
Да не купуваме комплект ножове но да купим различни размери скъпи ножове. Естествено че една добра домакиня трябва да има качествени ножове различен размер . Точно това което е в комплекта .
4.
1717
20.02.2024 10:01:31
0
9
Флегмани няма ли кой да ви закрие тая малоумна медия вече.Егати противняците.
3.
хахах
20.02.2024 07:24:24
1
17
Ей сега тичам да си изхвърля бурканчетата за подправки, все пак е по-добре да са в пликчета, в които могат да се развъждат гадинки. Голяма простотия!
2.
Нели Бели
19.02.2024 23:50:13
0
20
Откачалки, пишете ГЛУПОСТИ.
1.
Еееееехееее
19.02.2024 23:20:10
0
24
Ами хайде да си изхвърлим кухнята ,а???По големи глупости не бях чела !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори