×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всеки ги има тези неща в дома, но те причиняват умора


Всеки ги има тези неща в дома, но те причиняват умора
Ключови думи: умора, дом, флагман
17 Февруари 2024, Събота, 15:27 ч.
Автор: Флагман.бг

Безпорядъкът, боклукът и мръсотията също не правят деня ни по-добър

Ако изведнъж започнете да забелязвате, че веднага щом прекрачите прага на собствения си дом, краката ви се подкосяват и имате желание само да си легнете, то не бива да отдавате това само на времето или натоварването.

Естествено и това са фактори за подобно състояние, но няма как да не се замислите, че ако през деня сте скачали и сте се забавлявали, а в дома ви ситуацията никога не е такава, има нещо гнило.

Трябва да се фокусирате какви са нещата, които причиняват умора. В следващите редове ще ви разкрием именно това.

Стени в студени цветове

Изненадващо, цветът, в който са боядисани стените, да речем, в спалнята, също може да повлияе на настроението и да провокира умора. Американски учени установиха, че сивото, синьото, лазурното и други студени нюанси действат успокояващо, забавят сърдечния ритъм и понижават сърдечното налягане.

Следователно в такава среда постоянно ни се спи. Изводът е само един: за да се почувствате по-ведри, пребоядисайте стените в по-положителни, топли цветове.

Постоянно работещ телевизор

Информационният шум влияе зле на психиката. Ето защо, ако имате навика да хващате дистанционното веднага щом влезете в апартамента, не се учудвайте по-късно, че имате чести главоболия и целият свят ви е станал неприятен.

В допълнение, синият диапазон на видимата радиация потиска производството на мелатонин, хормон, който регулира циркадните ритми, така че сънят става неспокоен и не можете да си починете и да рестартирате.

Мръсотия и хаос

Безпорядъкът, боклукът и мръсотията също не правят деня ни по-добър. Експертите посочват, че безпорядъкът държи мозъка ни под постоянен стрес и напрежение, което ни затруднява да се концентрираме. В крайна сметка това води до нервно изтощение и липса на жизненост.

Ароматни свещи

Особено ароматът на лавандула. Сам по себе си, разбира се, този аромат не е никак лош, но психолози от Уеслианския университет например установиха, че хората, които постоянно вдишват този аромат, се чувстват спокойни и постоянно искат да спят.

Затова е по-добре да замените лавандулата с мента или цитруси. Но само не прекалявайте! Голяма концентрация на ароматизирани свещи в една стая може да причини главоболие и в резултат на това умора.

Плътно дръпнати завеси

Плътните завеси и винаги затворените щори предизвикват депресия. Психолозите уверяват, че за нормалното функциониране на тялото трябва да му бъде осигурено достатъчно количество светлина и ако това не се случи, тогава настроението ни започва да се влошава и се появяват негативни мисли.

Затова експертите препоръчват да дърпате завесите през деня и да ги пускате само непосредствено преди лягане.

Ниски температури

Изненадващо, но липсата на топлина в жилището, може да ни накара да се чувстваме уморени. Това кара тялото ни да изпадне в хибернация и тогава ще бъде трудно да го ободрим с каквото и да било.

Следователно пет минути проветряване на спалнята преди лягане ще бъдат достатъчни, за да се почувствате по-добре.

Чаршафи

Чаршафите, изработени от синтетични тъкани, не допринасят за качествената почивка: те се нагряват в жегата, охлаждат се в студа и не абсорбират влагата. В резултат на това ставаме не в най-доброто състояние и си лягаме още по-разбити.

Памукът и ленът са идеални за спане. Нуждаете се също от удобна възглавница, умерено топло одеяло и правилния матрак, който все пак трябва да бъде обърнат навреме. Тогава почивката ще бъде пълноценна и усещането за хронична умора ще изчезне от живота ви. /jenata.blitz.bg


В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Дядо ви
17.02.2024 15:50:13
0
2
Изтриваате фейсбука, изхвърляте телевизорите и ще видите как ще започнете да се наспивате
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори