×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

70 хил. българи били като Нотариуса - със сменено ЕГН, така преодолявали черните печати


70 хил. българи били като Нотариуса - със сменено ЕГН, така преодолявали черните печати
Смяната на ЕГН-то преди години ставала много лесно преди години, обясни днес регионалният министър Андрей Цеков
12 Февруари 2024, Понеделник, 17:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Преди присъединяването на България към ЕС този подход бил често прилаган, стана ясно от думите на регионалния министър Андрей Цеков

Смущаващи данни, че над 70 хил. българи са със сменено ЕГН изнесе регионалният министър Андрей Цеков. Току-що той говори пред журналисти в Смолян за проверката на случая със смененото ЕГН на Мартин Божанов-Нотариуса.

„Това, което аз зная, без да съм получил доклада, е че въпросното ЕГН е било променено, ако не ме лъже паметта през 1999 г. или 2000 г. Конкретните данни вероятно ще ги получа тази вечер като се прибера. Само че тук бих искал да кажа следното: Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН. Данните, с които аз разполагам са, че такива са над 70 000 души в България. Промяната на ЕГН става въз основа на съдебен акт, по реда на охранителните производства за установяване на факти по гражданско –процесуалния кодекс. За съжаление този тип исково производство, особено в годините преди присъединяването на България към ЕС, беше използвано основно за преодоляване на черни печати в паспортите за хора, които работеха нелегално. Тоест използвана е била съдебната система чрез този иск за установяване на факти да се променя рождена дата. Става относително просто – водят се няколко свидетели, които да свидетелстват, че лицето се е родило не на първи, а на втори например. Променя се след това ЕГН-то и абсолютно нови лични данни получава лицето. Най-вероятно проверката в МРРБ ще установи наличието на подобен съдебен акт. От там нататък ще трябва да се види кой е този съд и на базата на какви доказателства е извършил тази промяна“, коментира министър Цеков.

По-рано днес вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че има изградени няколко версии за убийството на митичната фигура в ъндърграунда Мартин Божанов-Нотариуса и непрекъснато се събирали факти и обстоятелства.

Във връзка с частния клуб „SS”, свързван с Мартин Божанов, с неговата дейност и членове, Калин Стоянов отбеляза, че няма напредък. Министърът допусна, че всичко ще се изясни в рамките на проверката от временната парламентарна комисия. По-рано днес правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които се докаже, че са посещавали клуба. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
15
Коментара по темата
15.
Валя
13.02.2024 09:26:10
0
2
Какъв шенген искаме. Миесме по зле и от Гана и Зимбабве. Черешата на тортата по далавера и корупция. До кога ще се търпи това бе хора
14.
ХХ
13.02.2024 07:37:31
2
2
Последният доклад на ЕС е, че в България няма проблем с корупцията и правосъдието.
Какво ревете?!
13.
1
12.02.2024 23:57:00
0
7
Превърнаха ни в малкото Мароко за 30 години
12.
Омбре
12.02.2024 21:58:07
0
9
Цеков да каже, КОГА е било последното такова дело? Да не се окаже, че преди 3 дни а схемата продължава за наши хора "сгазили лука".
11.
Възмутен теляк
12.02.2024 21:41:44
1
17
Излиза, че в България има 70 000 Нотариуси!
10.
До 8
12.02.2024 20:53:01
1
16
Преди ЕС е минавал номера,1000 пъти ни казаха хората, оправете си съдебната система!Кви братушки бълнуваш, пак ли искаш режим на тока?
9.
Доцент
12.02.2024 19:29:06
2
10
Той новия министър на външните работи е такъв мишок ,че не става за нищо.В Бургас нищо не е направил то си личи какъв плазмодий е. Назначен по политическа линия. Иначе некадърник.
8.
вазружденец
12.02.2024 18:50:39
12
5
Патреотична кочина. Саму братушките ши на оправят
7.
Катинарче
12.02.2024 18:47:11
7
25
Съмнява ме да е заради черните печати, по скоро заради досиета с престъпления , с новото егн си чист като момина сълза , демокрация = еби, кради, убивай
6.
Само
12.02.2024 18:35:08
0
7
Където, това става през съдебно решение.
5.
Бай....
12.02.2024 18:23:36
1
1
https://youtu.be/bs7Ur81Z6Qg?si=t924YHJ79Tl7VFYG
4.
Верно сме клоаката на света
12.02.2024 18:10:16
2
23
- над 70 хил. българи са със сменено ЕГН
- колко чужденци си купиха бг паспорти?

Всичко живо работи далавер майстор. Има ли още оптимисти, които се надяват да се оправим някой ден?
3.
Истината
12.02.2024 17:57:15
4
24
Нотариуса вече е Изпран!
Управниците ни Преметнаха, че 70 хил. българи били като Нотариуса със сменено ЕГН.
Нямало Нищо Престъпно в това действие!
2.
Дааа
12.02.2024 17:55:16
6
28
Тея комуняги и клонингите им са за трепане до девето коляно, станахме нарицателно по света за крадци, измамници.... мръсни твари.
1.
shengen
12.02.2024 17:54:47
2
17
Мисля на всички е ясно що не сме в Шенген, но комнет да може да си промениш самоличността с воденето ан двама АМАЗИНГ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори