×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руската гимназия скърби за смъртта на Рада Гешева: Светъл път към света на ангелите!


Руската гимназия скърби за смъртта на Рада Гешева: Светъл път към света на ангелите!
Ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева, пишат колегите на убитата учителка
22 Януари 2024, Понеделник, 17:12 ч.
Автор: Флагман.БГ

„Тя беше „будител, магнит, магия, незабравима, изключителна, тя бе доброто, тя бе любов и още много...“

Учителският колектив на бургаската ПГЧЕ „Васил Левски”, позната като „Руската гимназия”, изказа съболезнования на семейството на убитата зверски от собствения си син преподавателка по български език и литература Рада Гешева. От ръководството на училището разпространиха до медиите кратък текст, с който искат да изпратят в последния ѝ път скъпата си колежка. Ето какво написаха те:

ПГЧЕ „Васил Левски“ в Бургас се раздели при трагични обстоятелства с един от най-добрите си учители - Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, въпреки че е непоносим всеки сблъсък със смъртта. Проблемът, както казва Булгаков в „Майстора и Маргарита“, е че понякога е внезапно смъртен. Никой не знае колко дълго ще се навива нишката на живота му и кога ще се скъса. Това е тайна. За учителя Радка Гешева нямаше тайни в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е изцяло свързан с историята на гимназията.

Трудно е да се опише  с една дума или изречение. Тя беше „будител, магнит, магия, незабравима, изключителна, тя бе доброто, тя бе любов и още много...“

Скърбим дълбоко за загубата! И ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева - длъжни сме да го направим.

Светъл път към света на ангелите!

От колектива на ПГЧЕ

 

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
14
Коментара по темата
14.
*********
23.01.2024 14:19:34
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
Зик
23.01.2024 11:14:34
2
4
Убиеца е бил привързан към дрогата повече отколкото към пайка си. Тя е застанала помежду им - той я ликвидира.
12.
До 11
23.01.2024 08:31:14
5
9
Не просто си един подмазвач, а пък колко е била свястна тя един бог знае!!
11.
До всички коментатори
22.01.2024 23:56:42
8
14
Цялата гимназия (и не само) скърбим за любимата ни учителка, която е успяла да докосне толкова много хора през всичките тези години. Срам ме е, че чета подобни изказвания от хора, които дори не знаят за нейните постижения като учител и човек. Човек с главно Ч. Учител с главно У. Жена с главно Ж. Толкова обичана, обичаща, можеща, даваща и даряваща жена няма как да сте виждали. От 2 разговора можеше човек да я заобича, такава беше тя. За хората, които пишете глупости... бедни са ви душите, защото никога не сте срещали такъв велик Будител през живота си.
10.
Възмутена
22.01.2024 21:48:06
8
30
Защо станахме толкова лоши хората ? От вчера чета такива глупости от злобни и прости хора по отношение на зверски убитата Рада Гешева. Не проумявам как в такъв момент можеш да бълваш злоба???? Спрете се хора ! Осъзнайте се ! Това е голяма трагедия. Трагедия, станала заради шибаните закони, от липса на адекватни институции, липса на помощ. Задайте си въпроса как бихте се чувствали на нейно място? Как можеш да се бориш САМ с болен И зависим човек ? Засрамете се ! Не петнете паметта и името й! Познавам я лично. Невероятен човек.
9.
...
22.01.2024 21:38:53
7
23
Скъпа Радо, каквото и да да кажа, няма как да изразя адекватно това, което ми причини жестоката ти загуба! Искам да знаеш, че Г. те обичаше по своя болен, много болен начин и ще се опитам да му простя, но не ти обещавам. Ако все пак животът му продължи извън учрежденията, предвидени за такива кано него, ще го следя изкъсо. Вярвам, че пътят ти отатък ще е светъл и отвеждащ на по-добро място. Бог да се смили над изстрадалата ти майчина душа!
8.
8.
22.01.2024 20:35:30
10
16
Наркотиците отключват агресията,не шиюзофренията .
7.
До 5
22.01.2024 20:13:38
10
22
Глупости говорите!
Майка съм на неин ученик,децата са в шок...
Не се срещат често такива Учители...
6.
*********
22.01.2024 19:55:49
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
айде бе
22.01.2024 19:16:52
17
15
сто процента лапетиите от руската ги интересува инстаграма отколкото смъртта на гжата
4.
Не се спряхте
22.01.2024 19:15:36
5
22
1 статия беше достатъчна!!
3.
комунист
22.01.2024 18:30:06
7
18
Капиталистически упадък и морално разложение.
2.
*********
22.01.2024 18:28:06
9
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
няма за какво да пишем
22.01.2024 17:31:13
13
54
още колко статии ще измислите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори