×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов извънредно призна ще се напълни ли България с бежанци


Борисов извънредно призна ще се напълни ли България с бежанци
Не можем да се сърдим на австрийските колеги, че изискват от нас да се стегнем и да пазим границата, каза още Борисов
06 Януари 2024, Събота, 10:29 ч.
Автор: Флагман.бг

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново подчерта, че влизането ни в Шенген по въздуха, по водата е безспорен успех

Неочаквано, но не и за неговия политически стил, лидерът на Бойко Борисов се появи на Йордановден в Медвен, Сливенско. Борисов е придружен от кметовете на Сливен и Котел, които разкриха какви са основните инфраструктурни проекти, които имат готовност да осъществят със средства от бюджета.

Борисов заяви, че с отпуснатите средства могат да се направят "изключителни неща за хората". "За вас, сливенци, и областта, има около 100 милиона в държавния бюджет", отбеляза той.

Десислава Танева, която е народен представител от Сливен, се присъедини с малко закъснение и обясни, че карала внимателно, тъй като возела две малки деца.

"Аз от София дойдох навреме, ама както и да е. Няма да си намираме на Богоявление кусури", пошегува се Бойко и допълни: "Остава ти да обобщиш".

Но Борисов предпочете той да поясни правилника, по който общините, по който си подават проектите за финансиране. "Вие трябва да имате готовност в момента, в който правилника е готов, веднага да стартирате. И само след няколко седмици ще видите продукта от тази "некоалиция", която критикувате".

Запитан дали има официална информация за ротацията - дали Мария Габриел ще е начело, той заяви:

"Докато всичко не е договорено с Брюксел, специално за ротацията - това е един чисто технологичен процес. Той е такава дреболия, толкова технически е въпросът, че не знам кое ви вълнува в нея... Ние вече в момента работим какво да строим, да показваме зад себе си, че това е чиста дреболия и заяждане. Сега като е с мандата на ППДБ, какво ни прави по-различни. Абсолютно ненужен въпрос за коментар".

Борисов изрази одобрението си за приемането ни във въздушния Шенген и заяви, отговаряйки на въпрос дали ще има сменени министри след ротацията: "След като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно, непредубедено, не с желанието на всяка цена да се смени един министър с друг... Представяте ли си в Министерството на спорта да ви заловят с десетки хиляди левове рушвети, и нито една медия да не попита дали ще бъде сменен министърът на спорта. Но аз казвам - не, след детайлен анализ всички ще кажем какъв ще бъде кабинетът. Мария Габриел ще отиде с одобрен от всички кабинет, за да може да започне избирането на този по същество нов кабинет. Смисълът на връщането на мандатите е отново да се завърти рулетката. Ние в момента сме в хипотезата просто ротация на премиерите, след като ние предварително сме одобрили всички министри. Да, за първи път ще се прави. Но е същата технология. Първо оставка на правителството, след това избор на премиер, избор на министри, което трябва да го свършим за няколко дена".

Борисов отново подчерта: "Влизането ни в Шенген по въздуха, по водата е безспорен успех. Не можем да се сърдим на австрийските колеги, че изискват от нас да се стегнем и да пазим границата. Връщайки се към старите оперативни практики, МВР се справя много добре. И напъните на опозицията за обяснява как ще се напълним с бежанци, е несериозно. Има Дъблинско споразумение. Имаме финансиране, съвместна възможност за охрана на границите. И разберете - ние сме пълноправен член на Шенген. От деня, в който официално Съветът го потвърди, ще взимаме наравно решения с Австрия. Ще можем да спираме или да допускаме държави и да ги питаме защо не се справят. И само от нас зависи от месеци да се стегнем и да осигурим Шенген и по суша".

"Точно тази опозиция беше вицепремиер една година. Вицепремиер на Кирил Петков. И има наглостта да критикува. Нормално е - всяка опозиция иска да излезе и говори, че при тях ще е по-добре. Когато при нас имаше нулева миграция, това за същите тези хора не беше важно", заяви Борисов. 

На коментар, че въпросът за Шенген ще бъде поставен отново в Народното събрание, той заяви: "И какво от това? Кое ще поставят? Че разбиха службите, разградиха границата и я вкараха в тая ситуация държавата?! Айде да си кажем истината. Не е ли така? Така е. Бях ясен".


В категории: Политика


24
Коментара по темата
24.
Лизлю Биков Мазнучев
06.01.2024 14:44:21
0
5
Шефе, твойта терца уби мойто петдесет!
23.
Кольовата майка, майката на Кольо
06.01.2024 14:09:16
0
11
Няма как Борисов да е най-великия политик, който България е имала в постсоциалистическата си история, защото е най-некомпетентният. Нищо че сам се е титуловал за най-компетентния, просто около него никой няма смелост да му каже че няма експертиза
22.
Чичо
06.01.2024 13:56:40
0
18
Селски хитрец ! Лакърдии на мегдана . Народа е простоват и му вярва.
21.
Нищо общо
06.01.2024 13:40:45
0
9
Между заглавие и съдържанието на статията, само манипулация
20.
Колю
06.01.2024 13:35:18
16
5
Борисов е най-великия политик, който България е имала в постсоциалистическата си история.
19.
онзи
06.01.2024 13:29:59
3
17
Тиквата чака от "Брюксел" да му свирнат и е готов и народа си да умори, за да си напълни чекмеджето с евро. Бахти и дебилите български политици!!
18.
Браво Боко
06.01.2024 13:01:05
13
5
Абсолютно прав !
17.
мирослав
06.01.2024 12:54:51
2
16
този имаше един ход за да спаси кожата и това бе да поиска убежище в Русия преди да стане ортак в тази мръсна правителствена завера,защото ще дойде ден и ще бъде под ударите и на българи и на руснаци и на евреи
16.
профайлър
06.01.2024 12:39:25
1
11
На снимката гледа многозначително - хем лошо,хем малко тъжно и...... гузно.
15.
Априлоско пролетно почистване
06.01.2024 12:37:24
3
12
Има няколко тенденции, които ще се разгръщат през идващата година – ((упадъкът на политическата система, невъзможността на правителството да управлява, както досега.)) ((И разбира се, геополитическият вектор, който изисква България да е готова да воюва през 2024 г.)) През следващата година тенденциите от тази година ще се разгърнат, докато станат очевидни за всички. ((Ако е вярно, че България се е съгласила на въздушен Шенген срещу приемане на афганистанци и сирийци, това е свинщина!)) Това е абсолютно унизително и опасно за България, ((тези хора наистина не се съобразяват с нищо, освен със своите господари в Посолството.)) ((Защото това засяга много дълбоко националната сигурност.)) Възможен вариант, следствие от това решение е ((да не може да се живее вече в България.)) Да се създадат около големите градове гета, където български гражданин няма да може да отиде, защото ще е опасно. ((На българите се готви смъртоносна клопка.)) В България стана неудобно дори да се пита кой носи отговорността. Обективно, отговорността е колективна, тя е деперсонализирана, безсубектна. Колективна дейност на политическия елит. ((Той е от окупационен тип, държи се с населението като с подчинен народ.)) - С позволението на двойно гражданство за депутати и министри българският политически елит ще стане по-зависим от външни решения. Двойното гражданство ни очаква. Знае се, че в много части по света, където управляват американските посолства, е приета практика държавният глава и значима част от политическия и управленски елит да са хора с двойно гражданство. Това дава възможност за директно управление на политическия процес по ръчния метод.
((В България аз предвиждам да има една вълна от украински агенти, които ще имат време да подадат заявка за българско гражданство и оттук – нататък като двойни граждани ще могат да станат и депутати, и други от управлението.)) (( Втората възможност е двойногражданствени български турци да дойдат и да обслужат проекта на Доган за превръщане на ДПС в първозначима политическа партия.)) ((Не, никаква стабилност в никакъв смисъл не може да се очаква за идващите няколко години. По-скоро ще продължи тенденцията от тази година – че управлението ще бъде турболентно.)) Тази турбулентност идва от вече очевидния факт, че българският политически дневен ред е геополитически. Войната е турбулентен процес. Ние ще зависим от турбуленцията на високата геополитика, там нещата вече са се подредили. Ние навлизаме все по-дълбоко в геополитическия дневен ред на Балканския полуостров и на войната на украинска територия.Това означава, че това правителство става все по-неуместно. Казах вече – то залага на пропагандни удари, а не на реален управленски процес. То ще има задача в един военно-временен процес – когато стане необходимо, което е много вероятно, България да участва във война НАТО – Русия. Защото в момента конфликтът НАТО – Русия е фактически, но не е юридически. ((Когато се премине от фактическо в юридическо състояние, България ще бъде принудена от днешните управляващи да се ангажира със съответните действия. И тогава ще стане ясно каква е истинската природа на това правителство.)) Сега то изчаква докато стане необходимост да се изпълняват заповедите на Пентагона – вкарването на България във тотална война с Русия – с доброволци, в „коалиция на желаещите“ (в нея България ще бъде от първите, ако не и първа). ((Новият елит идва от тъмното и от студеното и заема властните си позиции в епоха на социален безпорядък, объркване, безвремие.))
14.
Средновековието римейк
06.01.2024 12:33:26
4
10
в България живеят два различни народа, които говорят на един и същ език, имат обща територия, но обитават различни социални не етажи - а светове. Българяните могат ясно да бъдат описани като хора, тежко враждебни на всички останали, т.е на българите. Те са убедени, че са по-добрите, по-важните, те са хубавите, умните, енергичните, творческото начало - че са, всъщност, солта на Земята, ((но че Бог ги е наказал да се родят тук, а те могат да оправят Божията грешка като се легализират и другаде, оставяйки тук имотите си и своите управляващи.)) ((Това съсловие е тънката ципа на приемащите се за "първа ръка хора", които общо взето са пренесли всичко, което са могли на Запад. Връщат се тук само за да нагледат имотите си и тези, които им служат. Българи не са, но ако все пак успееш да ги уличиш в нещо българско, те се обиждат.)) Българяните започват колкото може по-рано да говорят с децата си на чужд език, българският е само за ниско-културно битово общуване, за разговор с прислугата - но не бива да се практикува публично пред хората. Иска им се децата им да не знаят български, за тях е чуждо всичко случило се в България през последните 150 години. Всъщност това са чужденци, които обаче нямат намерение да се връщат там, където са, а и истината е, че те нямат къде да се върнат. Техният генезис е тук, по нашите земи - това са хора тук, но от "отвъдното".
Останалото множество от хора всъщност е "долната класа", "простолюдието", "народецът" - които обитава низините на съвременната българска социална структура - една съвсем тънка ципа свръх богати българяни, второ - умираща, отчаяна, объркана средна класа, но все още много енергична и способна на политически прояви, и на трето място - увеличаващата се долна класа на България. Това е огромна маса - овълчен, отвратен, озлобен, дезинтересиран, политически отчужден народ, който може да бъде и опасен. Той е управляем и може да бъде запален, насъскан срещу цигани, турци, чужденци, включително и срещу самия себе си. На българите непрекъснато им се обяснява, че са нискокачествени, че са грешка на историята, че културата им не същества. И това се доказва не просто на българите, а на децата им - че нашият културен проект не се е състоял, и че е просто една досадна грешка на Историята. Така двете Българии живеят не паралелно, а перпендикулярно и в точката на допир всеки заинтересован с минимални технологични умения може да предизвика тежък конфликт. При това положение българското политическо и културно гето, в каквото се превърнахме, от двете си половинки ще трябва да взима нови съдбоносни решения. Боя се, че няма кой да ги взима.
- Какви решения?
- Решения, касаещи общата съдба на България. Притеснява ме усещането, че държавното ръководство в България е неспособно и неготово да взима такива решения. Тоест - усещането е, че няма никой вкъщи. Механизмът на действие на българската държава е за уреждане на балдъзи, за подялба на бюджетни пари, на европейски пари - а близо до нас започна война. Продължавам да се надявам, че този конфликт ще се размине, но по-вероятно е да не се размине. Ние нямаме нищо друго, освен държавност, а не сме готови да поемем рисковете и отговорност да я запазим. Все ни се иска да питаме някой n-ски посланик какво да правим. Трябва да оставим посланиците на мира, да разговаряме със себе си и с хората - тъй като започва голямата зима на Балканите. Вярвам, че има отговорни българи, които ще свършат нещо полезно за държавността, рискувайки собствения си, личния си интерес.
13.
обикновен електорат
06.01.2024 12:32:41
1
19
...много плява и бла-бла за да каже очевидното : договориха се да усвояват = крадат и няма значение ,кои ще са куклите на конци в министерски съвет и кой ще е е премиер...Всичко е театър ! Грешка всичко е много-много пошъл театър !!!
12.
Чукча писател
06.01.2024 12:12:10
3
21
Бако пак чупи тъпомера, обещавайки неща, които вече не зависят от него и коментирайки партньорите си от "сглобката", като парясана булка. Тъжна картина.
11.
?
06.01.2024 11:56:07
6
18
Бойко, Бойкоооо...
10.
Pargalı İbrahim Pasha
06.01.2024 11:50:39
0
13
Достойнство и българска политическа класа са две взаимоизключващи се инстанции. Второ – става дума за зависими хора, които са зависими от външнополитическия фактор. Трето – те не са в състояние да вземат каквото и да било стратегическо решение, което да отговаря на средносрочните и дългосрочните български интереси, защото те нямат основание и гръбнак за това. Балканите са много специална зона - не са континенталистка територия, но не са и атлантическа. Балканите са особено сърце на Източна Европа. Който контролира Балканите, контролира Източна Европа, а който контролира Източна Европа, контролира цяла Европа, а оттам и континента. Това са геополитически аксиоми, които са очевидни.
9.
България е пълна с дебили
06.01.2024 11:33:21
3
17
Което е много по-лошо от бежанци.
Дебелите са кофти матре'ал
8.
Ха ха ха
06.01.2024 11:30:43
2
22
Че той само слушка, за да папка завлеченото, откъде да знае за бежанците.
7.
Evstati
06.01.2024 11:27:46
3
30
Това нещо дето не маже да навърже две изречения, развали празника на всички Йордановци, които не чакат подаянията му.
6.
Да не е карал с 200?
06.01.2024 11:12:49
1
29
1. Десислава Танева, която е народен представител от Сливен, се присъедини с малко закъснение и обясни, че карала внимателно, тъй като возела две малки деца.
2. "Аз от София дойдох навреме, ама както и да е. Няма да си намираме на Богоявление кусури", пошегува се Бойко
--------
Бойко е карал с 200, но него не го глобяват
5.
Аз
06.01.2024 11:10:33
1
38
Бахти глупостите .Какви по-точно ги топли изстрадалите бедни хора ,че са в Шенген.Алчни ,нагли мутри
4.
Кой
06.01.2024 10:58:21
1
26
разбил службите, че не разбрах??!
3.
работа работа работа
06.01.2024 10:56:02
2
52
Явно БОКО оглежда терена окло Котел и Градец за БЪДЕЩИте новодомци от Афганистан .
Тамън ТАМ ЩЕ се чусгват сред свои а и има и планина ЩЕ им напомня зя планината Хиндукуш
вместо опиумен мак сливянските батки ЩЕ ги научат как се ГОТВИ ПИКО а градeшките роми ЩЕ ги научят да берат железо,дървен матриал и халюциогени гъби
Мъжа на Десислава Танева ЩЕ ги научи как са пресушават язовири и КАК аджебъ са усвояват ЕС средства
2.
Прост еднокнижник
06.01.2024 10:51:19
2
71
Пътуващия цирк днес в Сливен ли е?
1.
*********
06.01.2024 10:39:40
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори