×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна почистването на крайбрежната алея в Бургас, затрупана с пясък след урагана


Започна почистването на крайбрежната алея в Бургас, затрупана с пясък след урагана
До края на седмицата тоновете пясък ще бъдат върнати на ивицата, а маршрутът - отново проходим за пешеходци и колоездачи
21 Ноември 2023, Вторник, 19:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Задачата вече е възложена от Общината, дейностите стартират още днес

Започва почистването на крайбрежната алея край Солниците в Бургас, която след жестокия ураган преди дни бе затрупана с пясък от плажната ивица, съобщиха за Флагман от Общината. В рамките на няколко дни тоновете пясък, които морето изхвърли навътре чак до някои от складовете в района, ще бъдат върнати на мястото им, а самата алея - почистена и обновена.

Задачата вече е възложена и до края на настоящата седмица трябва да бъде и приключена, колкото и сложно да е. На места е повредена и оградата, която също трябва да бъде възстановена в същия срок.

Сигнал до Флагман.бг: Да придойде река е ужасно, но да придойде море е апокалиптично (СНИМКИ)

Участъкът от паркинга на Северния плаж до Солниците не за пръв път е в такова състояние след буря. Той е на ниска надморска височина - на практика на кота 0, и малко по-големи от обичайното вълни обикновено причиняват подобни щети. Ситуацията се усложнява и от липсата на пясъчни диги, каквито обикновено се натрупват на брега в края на активния летен сезон, за да предпазват ивицата от вълнението през зимата.

При всички случаи от Община Бургас просто изчакаха метеорологичните условия да се подобрят, обстановката да се успокои след тежката буря и да се отвори подходящ момент, за да започне почистването. Така още до края на тази седмица алеята край морето ще бъде готова за ползване в оригиналния ѝ вид.

 


В категории: Бургас


15
Коментара по темата
15.
Поръчка!
22.11.2023 14:34:34
0
3
Търговете ги прави държавата и министерството на туризма. Три чевърти от крайбрежните обекти са на хора, дето са се учили да плуват в Перловската река, а форумните пумпали, припяват като хор тивански старци:
Кмет, плаж, заведение, община, пясък , кмет, плаж, заведение... А къде е областния, къде е министъра?
14.
9 ти
22.11.2023 14:13:18
0
1
"Откъди Пода надолу" няма тронки. Да вземеш да се ограмотиш малко, нюйоркчанино!
13.
До 8
22.11.2023 08:48:28
2
5
Я пак ,герберо-депесарски Герой ?!?
Като каза за разруха,какво стана с велоалеято до Сарафово?
Или ако искаш за новата спортна зала да поговорим?
Или за разбитите пътища в Бургас, които са като танков полигон в 80%
12.
ТБС
22.11.2023 00:06:30
2
9
До всички илитерати, не се сещам, кога човек е победил природата, за обратното примери много. Та ща не дарете на бедните бизнесмени средства да осерат плажа с гнусните се кръчми, може е доброволен труд да положите. Може е да ви пуснат веднъж безплатен чадър и кафе.
11.
Ха ха
21.11.2023 21:30:46
27
20
Морето се самопочиства от дървени бараки в който месните не влизат и са дадени на концесионер за да раздават пари под масата.
Община Бургас следва да стопанисва бреговата ивица и да се прави отчет ежегодно ..
Кръчма на плажа в Бургас минимум 100000 на сезон , само за мястото, дали министерството проверява колко е квадратурата, дали наемите са обявени, спомнете си за запаленият наемател в Приморско като отказа да плати на концесионера...
Феодализъм в действие...
10.
До 9
21.11.2023 21:21:16
8
39
Определено си селски тъпан, който на морето вика брей че голяма ливада
Най-големите смешници като теб, дори да плуват не могат, но иначе са дървени философи!
От всичко разбират, но не вдявате елементарни хидродинамични процеси!
Тъп си и Киро е тъп и Сандов е тъп, но сте кресливи и нахални соросоидални продажници!
Бягай да те опарапетят, дано ти вкарат малко мозък от задния вход!!!
9.
До 8
21.11.2023 21:03:31
50
26
А ве тъпан, то и япончетата имат диги, но са постоянни за 10 метрови вулни. Никой не строи пясъчни диги за да пази дървените бараки на пишман селски меринджей, които си мислят за , че морето е като лозето на байра и трябва да копа. Откъди пода тронките да не се обаждат.
8.
Много "възмутени" ПП-ДБ тролове
21.11.2023 20:53:49
10
57
„промяната“ носи със себе си само разруха!
За сведение Малдивите са опасани с диги за да не ги залива океана, а Нидерландия 80% е под морското равнище, но там зелените,продажни подлоги на Сорос, не смеят да протестират срещу дигите и да твърдят, че се краде от морето, защо ли?
7.
Бургазлия
21.11.2023 20:30:56
31
10
На 4-я ден от Апокалипсиса , Общината ще се заеме със една проста задача ....обаче утре ще вали цял ден.
6.
Кредитодател
21.11.2023 20:28:30
1
12
Горката банка дето се набута с кредита за ремонта на Златна Котва. Ресторант на тротоара. Страшен купон.
5.
Възмутен
21.11.2023 20:17:16
34
36
Плажът не е на миризливите селски тарикати с кръчми накацали на пясъка!!! Лятото не те пускат пред заведенията им накичени с чадъри, зимата пак заради тях да ровят плажа цяла зима да не можеш да го видиш!!! Нагли нещастници, плажът е на всички бургазлии, не е на вас и няма заради вас всяка есен да го ровят, нещо което никога преди не е правено ама никога, защото е малоумие и идиотизъм!!!
4.
До 1
21.11.2023 20:00:51
34
14
Как пясък да вдигат ве малоумник, колкото повече ровят с багери и морето го отнася. Спри се бе.
3.
Пяъчните диги
21.11.2023 20:00:24
37
38
Грозните пясъчни диги пазят капанчетата на плажа само при обикновени бури. При 5-метрови вълни не помагат изобщо.
Тази зона принадлежи на морето, а не на селските кръчмари на плажа. Морето прави каквото си иска, а общината ежегодно трябва да почиства пътя, което не е особено трудно и скъпо.

Който иска море, трябва да се примири с подобни добавки и да чисти. Точно както чистим акото на бебетата, на които се радваме.
2.
niama li da ima ostavki nisto ne sa napravili a zn
21.11.2023 19:42:18
45
14
Obstinata OSTAVKA!!!!!!!
1.
33
21.11.2023 19:39:34
19
7
IMASHE 3 DENA PREDI BURIATA IMASHE VREME DA VDIGNAT PIASAKA PREZ ESENTA DA SE ZASTITIAT I NISTO NE NAPRAVIHA.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Двамата се забaвляват добре, търкаляйки се под завивките Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Животното изглежда изплашено и не доближава до хората Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Eкшънът се разигра на ул. "Г.С. Раковски" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Водачът от Пловдив бил зад волана на лек автомобил, когато губи управление над возилото, напуска платното са движение и след като се удря в мантинелата се преобръща в крайпътната зона Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Баку проявява интерес към предстояща процедура за търсене и проучване на природен газ Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Поведението на певицата вече е повод и другите да възстанат срещу постоянното ѝ нахалстване и желание да командва парада Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Този път в сюжета в подигравателното им видео, което се върти в социалните мрежи, се включва най-малкият Супермен Тя печели "Денсинг старс" Тя печели "Денсинг старс" Натали Трифонова е абсолютният фаворит във формата Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Множеството се извиваше чак до книжарница "Хеликон"  
Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот  Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори