×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Денков отвърна на ГЕРБ, „сглобката“ няма да се пипа


Денков отвърна на ГЕРБ, „сглобката“ няма да се пипа
Николай Денков каза, че рафинерията в Бургас изпълнява всички законови изисквания и е направила необходимите плащания
12 Ноември 2023, Неделя, 15:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Смени на министри няма да има, категоричен е премиерът

Премиерът Николай Денков коментира условията, които поставиха вчера от ГЕРБ, за да продължат да подкрепят неговото правителство, съобщава БЛИЦ. Сред тях е и преработване на бюджета за 2024 г.

Министър-председателят коментира, че исканията по отношение на бюджета са противоречиви. Относно искането за справедливо разпределение на средствата за общини, поставено от ГЕРБ и от ДПС, Денков е категоричен – пари от фонда с 1 млрд. лв. ще бъде разпределяни само срещу проекти.

Колкото до второто услови – борба с корупцията, премиерът каза че не приема упреци от ГЕРБ в тази посока.

Денков беше категоричен, че форматът на т. нар сглобка няма да се променя, докато той е начело на кабинета. Смени на министри не се предвиждат.

"Не подготвям смени преди края на деветмесечния период. Девет месеца така или иначе е минималният срок, в който може да се разгърне някаква програма, самата управленска програма е за 18 месеца, до края на 2024 година".

Той не вижда каква промяна може да бъде направена в така наречената сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Ние имаме правителство, избрано с подкрепата на ГЕРБ, ПП и ДБ, докато това правителство работи, това е форматът в който ние работим, или някой ако иска да свали правителството да го прави или това правителство ще работи по правилата, които са заложени до момента".

Денков коментира и предложения от финансовия министър бюджет. По думите му, той ще бъде внесен в сегашния си вид в Народното събрание и впоследствие депутатите ще решат какво да гласуват.

"По отношение на темата корупция, повдигана от ГЕРБ, не виждам какво трябва да коментирам. ГЕРБ има толкова много отговори да дава, че не би трябвало да тръгнат от тях обвинения за корупция. Пари трябва да се дават там, където има добри проекти в полза на хората, това е справедливо. Доколкото чух вчера, справедливо е: "Дайте на този и този кмет и не питайте за какво ще се дават парите", каза Денков по повод вчерашното изказване на Бойко Борисов.

Премиерът също така коментира, че няма да има и отпадане на дерогацията за внос на руски петрол до март. Той подчерта, че към момента рафинерията в Бургас изпълнява всички законови изисквания и е направила необходимите плащания.

„Ясно искам да кажа, че предложението за местните данъци и такси е на Сдружението на общините. След това този същият председател на общините критикува това предложение, за мен това е тип шизофрения, аз няма какво да коментирам“, подчерта премиерът.

Председател на Сдружението на общините в момента е дългогодишният кмет на Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ.

От сдружението твърдят, че критериите, по които се формира данъчната оценка са морално остарели и не отговарят на пазарните реалности.

Денков коментира и продължаващата война по пътищата.

Нулевата толерантност към войната по пътищата беше поставена като основен приоритет още в първите дни на правителството, каза министър-председателят.

Той посочи, че освен ежедневните проверки за алкохол и дрога. Има промяна в законодателството, според която колите на шофьорите седнали зад волана след употреба на наркотици или алкохол се отнемат. Проблем според него е и лошото състояние на пътищата, защото голяма част от поръчките за ремонт на големи пътни артерии се обжалват, а това води до забавяне на ремонтите.

„Трябва да време, за да се натрупа резултат от усилията, които правим. Трябва хората да разберат, че тези наказателни мерки работят и могат да засегнат всеки един от тях. Разбира се, много по-важно е да започне да работи превенцията, това означава пътищата да бъдат по-добре ремонтирани. Виждате, че се обжалват голяма част от поръчките, въпреки че са направени по най- прозрачния възможен начин”, каза министър-председателят Николай Денков.


В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
От кога?
12.11.2023 22:36:43
1
14
Сервитьорът на Пеевски казва какво ще се пипа и какво не?
18.
Стрихнин в супата
12.11.2023 22:27:00
1
6
Плъх гнусен, май не ти стана ясно, че сте на косъм.
17.
Цв
12.11.2023 21:27:16
2
14
Денков, ти си един случайник на този пост. Ужасно смешен и невзрачен си, но за шампоан визия не се изисква. Пародийно е когато пред Пеевски или Борисов седиш и гледаш нагоре, да се правиш на нещо, което не си.
16.
Ало,Ваньо..
12.11.2023 20:52:48
10
5
Най - корумпираната организация в новата история на територията имала условие, борба с корупцията.
Шегаджийчета!
15.
....
12.11.2023 20:16:05
2
15
Лаборанта е назначен от посолството, затова се прави на много важен.
Мън-мън, мъника като женичка ,сантиментална колежанка в академичен костюм. Брюкселската снахичка дали ще е огрее Луната да се яхне на коня ,другата година пак да е в Съюза на синекурна длъжност ?
14.
А така
12.11.2023 18:30:05
4
2
Шиши = капитан Америка
13.
Империята отвръща на удара
12.11.2023 18:24:46
1
1
На колене землянино! Надуй тръбата!
12.
Голямото крадене започна
12.11.2023 17:49:24
3
30
С юмручето на Мунчо Радев!
Кой му ги докара тези измекяри крадливи, това е въпросът в който е отговора на обедняването на хората и обогатяване на олигарсите?!?
Радев кажи си, бъди мъж, ще те разберем, но няма да ти простим!!!
11.
Какво стана
12.11.2023 17:26:58
18
7
От едната страна ПП и Денков от другата Баце и Шиши.
Че и Баце борец срещу корупцията, а Шиши евроатлантически ястреб - ти да видиш!!!!
10.
Хахахаха
12.11.2023 17:22:00
20
7
Борба с корупцията?!?!? Герб?!?
Хахахахахахахахахаха..
9.
Боби
12.11.2023 16:01:28
1
21
Дерогацията за България се изразява в това че горивата трябва да са с по-ниска цена понеже се правят от руски нефт, който другите държави не използват заради международна забрана. Високите цени на горивата на Лукойл и газа който купиха Кирчо и "професионалисти" вдигнаха и продължават да вдигат цените на всичко в страната.
Потърпевш е българския народ.
За кого тогава работи това правителство на ПП и мислят ли въобще за населението?
За да защитават така яростно руската фирма в ущърб на България явно има яки комисионни.
Въртят се цифри от около 5 млн. Евро на месец.
Някоя телевизия да е казала нещо по темата? Няма кражби, няма корупция... от както тази групичка от жълтите павета ги "избраха" машините живееме богато и пребогато.
8.
*********
12.11.2023 15:55:00
2
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Задължително е дръг тест
12.11.2023 15:49:43
3
32
Смятам за изключително нужно да се въведе задължението министрите и премиера да бъдат тествани за употреба на наркотици преди всяко изказване.
Не за друго - поведението на някои хора е до толкова странно, че буди основателни съмнения за злоупотреба със забранени от закона вещества, включително и пици на кристали!
6.
*********
12.11.2023 15:43:40
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Денков е безсрамен и корумпиран тип
12.11.2023 15:38:23
4
26
Г-н Денков, колкото повече време минава, толкова повече хора ще умират. Ако не сте го разбрал, по-добре изобщо не говорете по темата, защото приказките Ви са гавра с паметта на загиналите.
Нямате ли поне малко останала съвест г-Денков и поне капчица мъжко достойнство? Парите и властта не са най-важното на този свят г-н Денков, а хората, само хората са важни, тези около нас, тези до нас.
4.
Денков е супер пич
12.11.2023 15:34:33
29
6
Тоя човек не спира да ни изненадва приятно
3.
Денков печели време за "Лукойл"
12.11.2023 15:30:25
5
25
Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма.
И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори.
След далаверата с газа, следва далаверата с горивата!
Не наядоха се тези корумпета ПП-ДБ, ама Газ Глава затрива....
Това го знае и ДС трола №1 бурГАЗлия-та :))))
2.
Народът на Бг.
12.11.2023 15:29:50
6
12
Радвам се, че Г@дната сглобка се Разпада!
България заслужава Стойностни Управленци, а не такива Пл@змодии като тези от сглобката!
Да живее България!
1.
Бургазлия
12.11.2023 15:23:50
42
8
Ах колко жалко е да си герберски плазмодей!
Браво г-н Денков. Мачкайте герберистките ченгета!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори