×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Днес решават съдбата на правителството


Днес решават съдбата на правителството
"Сглобката" и механизмът може би трябва да се предоговори, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
11 Ноември 2023, Събота, 09:16 ч.
Автор: Флагман.бг

ГЕРБ провежда национално събрание във Велико Търново, на което ще реши дали остава в "сглобката"

На национално съвещание във Велико Търново ГЕРБ ще решава дали да продължи с подкрепата си за управлението. Денят Х е днес.

От сряда няколко дни подред парламентарната група и Изпълнителната комисия на партията анализираха изборните резултати от изминалия местен вот и как се изпълняват управленската и законодателната програма, зад които стоят политическите сили в т.нар. "сглобка" – ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

"Сглобката" и механизмът може би трябва да се предоговори", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов тази седмица на заседание с парламентарната си група в централата на партията. "В здравеопазването, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), имаме ли зам.-министър, в данъчните, в митниците – нямаме", констатира той. "Таке че, по-скоро трябва да намерим решение от тази ситуация", убеден е председателят на ГЕРБ. Според него не е добре на лидерските срещи да присъстват по 20-30 души, които ги превръщат в "говорене". "Предложението, което трябва да направим, е в сегашната ситуация, примерно във вторниците, съответните министри в съответните комисии да гледат сроковете, да казват какво ще направим - тогава можем да кажем, че носим солидарна отговорност с тях", предложи Борисов.

"Ние искаме единна позиция по няколко теми", обясни също в сряда пред медиите Десислава Атанасова. "Подкрепата, която дадохме за правителството, се основаваше на два темела – управленска и законодателна програма", припомни тя. На пръв прочит, посочи Атанасова, има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните ангажименти в управленската програма, но предпочете да не назовава конкретни министерства и области, защото са взели решение следващата седмица председателите на комисиите в Народното събрание да поканят министрите, които отговарят за конкретните политики в изпълнителната власт, и там, където има категорично забавяне и неизпълнение, да бъдат питани защо това се е случило.

"Ако има в момента въпрос, на който трябва да си отговорим, е има ли шанс, вероятност, това правителство да работи по-добре", на свой ред коментира зам.-председателят на партията Томислав Дончев. "След като си отговорим на този въпрос, ще имаме отговор и на въпроса каква ще е позицията ни по вота на недоверие, поясни той. Аз се боя, че дори бегъл анализ на програмата показва драстично неизпълнение", обясни Дончев.

По време на предизборната си обиколка в Ловеч – след първия тур на местния вот и преди балотажа – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че за него т.нар. "сглобка" в момента не съществува заради безпринципното поведение на "Продължаваме промяната-Демократична България". "Знам къде са им аверите, приятелите, срещат се по вили и кръчми тайно – нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях", каза тогава Борисов.

"За да можем да направим нещо добро, трябва да има коалиция, в която преди да се вземат решенията, да се разпише ясно какво трябва да се направи, за да мога поетия от мен ангажимент да го направя", заяви той и в Плевен.


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Ноунейм
11.11.2023 10:34:54
1
3
Съдбата може бързо и лесно да се реши,не само на правителството,но и на Нар събрание.Само че сме жалки,не сме народ,не сме и стадо.Стадото дори има някакъв общ концепт.Ние сме НИЩО!За да докажем на себе си(не на света),че сме нещо,трябва да влезем с оръжие в това нар събрание,и да ги избием до един за минути.
5.
Някой
11.11.2023 10:09:18
1
4
Лумпена не е крал от много време и вече не издържа. Но да не забравя защо европейската прокуратура не го закача.
4.
Аз
11.11.2023 09:55:52
0
7
За кво са тези театри, някой вързва ли се още? Всичко по старому!
3.
Дуньо простия от Банкя
11.11.2023 09:34:22
0
8
Айде бе, а кенет мертен кво каза?
2.
Сглобката
11.11.2023 09:27:53
4
11
Още вчера всичко се реши.
Б.Б. вчера отиде в Ново село при Губернатора в България, Кенет М. и там получи инструкции.

Днес ще се правят на ядосани, на гневни но в името на евро-атлантическото ни бъдеще Б.Б. и Шиши ще ни проводят натам.

Изборна активност 36% !
Българската рая не желае сама да определя съдбата си !
Българската рая не желае Свобода !
Пълна историческа случайност е че са ни дарили Държава на българите.
Не я заслужаваме.
1.
Боцмана
11.11.2023 09:21:45
4
12
По-гоолеми плазмодии и неадекватници от пп и дб никога не е имало на власт в България!! Направиха така, че герб да изглеждат загадъчно симпатични, а това определено е много трудно!!
Но явно раята си ги харесва....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Катастрофирал е ТИР Днес ни очакват брутални дъждове Днес ни очакват брутални дъждове Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу
Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори