×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ дават на Украйна страшно чудовище, с което да пробие руската отбрана


САЩ дават на Украйна страшно чудовище, с което да пробие руската отбрана
Верижните десантни машини за пробив, които влязоха на въоръжение в САЩ през 2009 г., са проектирани за проходи в минни полета
04 Ноември 2023, Събота, 15:20 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Става дума за мощните инженерни бронирани машини M1150 ABV, базирани на платформата на Abrams

Американските военни прехвърлят някои видове оръжия, боеприпаси, и оборудване, различно от обявеното в Украйна, без да информират обществеността. Това съобщи журналистът, експерт и специалист в областта на оръжията и конфликтите Дейвид Акс в своя статия на колумниста на американското списание Forbes, цитиран от БЛИЦ.

Авторът посочва в публикацията, че наскоро украинската армия, без да го декларира, е получила от Пентагона мощни инженерни бронирани машини M1150 ABV (Assault Breacher Vehicle), базирани на шасито на танка M1 Abrams. 

Тези многотонни защитени верижни десантни машини за пробив, които влязоха на въоръжение във въоръжените сили на САЩ през 2009 г., са специално проектирани да разчистват маршрутите на войските и да правят проходи в минни полета, включително дистанционно с помощта на система за детонация на линейни заряди (LDCS).

Според него американците са доставили на украинските въоръжени сили „от една до шест” единици M1150 за преодоляване на отбранителните линии на руснаците. Точната бройка не знае. 

Според него споменатата техника е запечатана на снимки, публикувани на 3 ноември от украинския президент Владимир Зеленски от церемония, посветена на Деня на ракетните войски и артилерията на Украйна.

Чифт машини могат да свършат същата работа, която би изисквала четири, пет или шест по-малко гъвкави машини – уточни Акс, описвайки тяхната „булдозерна“ и друга ефективност.


 


В категории: Войната в Украйна


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
92384n
05.11.2023 12:43:21
0
3
Украйна вече е мъртва държава, само украинците още не го знаят, погледнато под друг ъгъл, всички републики дето се отделиха не в цветущо положение, някои даже воюват помежду си. От цялата работа губещи са хората които вярваха на долнопробни политици и там, и тук в Европа също
7.
Въпросът е само един
05.11.2023 08:45:14
0
6
Как ще свърши Зеленски до месеци убит като масолини ат неговия народ ,избягал и покрил или убит като прекожин
6.
Ян Бибиян
04.11.2023 20:49:58
4
6
Е чак сега украйните ще разкажат играта на Русия,те и без това ежедневно побеждават в очите на нашите супер крадливи политици.
5.
Ясно!
04.11.2023 19:57:40
4
3
Цитиран от пеевската блиц, която основно превежда и пуска в медийното ни пространство московска пропаганда, която бързо се ретранслира по още по-долнопробните медийни парцали, докато стигне до абсолютното дъно - bradva, bezpartien, pogled, bnoshipka, kevorkkevorkyan, bezcenzura, hashtag и останалите помии в медийната клоака.
4.
Ddd
04.11.2023 18:23:27
4
16
Тея глупци укрите са същите като нас,тъпи и упорити...
3.
Восток
04.11.2023 18:21:58
4
12
Солнцьепеците чакат с кеф поредният скрап за претопяване.
2.
Бай Петко
04.11.2023 15:44:54
8
28
Попитали един млад руски войник за танки Абрахамс.
Той отговорил - многи ми харесва тези танкови.
Горят много хубаво!
1.
Бай Димо
04.11.2023 15:40:04
8
34
Йок, йок ще пробият тия допотопни задокеански железа. За скрап! Колкото леопарди, брадлита, ейбръмси и джавелини пробиха нещо.
Укристан е приключил отдавна. Да търчат при Жужака мир да търсят, само невинни жертви дават и територии губят.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Рецепта за рибни кюфтета от каракуда Рецепта за рибни кюфтета от каракуда С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори