×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Файненшъл таймс": България вдига таксите, иска да откаже Сърбия и Унгария от руския газ


"Файненшъл таймс": България вдига таксите, иска да откаже Сърбия и Унгария от руския газ
Драстичното увеличаване на транзитната такса за "Газпром" цели "да бъдат принудени Сърбия и Унгария да погледнат в друга посока
18 Октомври 2023, Сряда, 12:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Европейската комисия "разглежда“ въпроса

Новата такса за пренос на руски газ през България ще намали печалбите на "Газпром", а така и средствата, които Русия използва, за да финансира агресията срещу Украйна, обясни премиерът Николай Денков, съобщава БНР.

"Когато беше въведена тази възможност за внос на руски газ, някои от държавите получиха разрешение да внасят руски газ въз основа на това, че нямаха други възможности. Нали, Унгария беше такава, Сърбия. Сега в момента вече се появиха други възможности, има интерконектори, така че има възможност за алтернативи и съответно руският газ не би трябвало да се ползва с някакви специални преференции", коментира Николай Денков. 

Като цитира "лице, запознато с решението на София", вестник "Файненшъл таймс" твърди, че драстичното увеличаване на транзитната такса за "Газпром" цели "да бъдат принудени Сърбия и Унгария да погледнат в друга посока", т.е., към други вносители на газ. Засега двете страни получават необходимите им количества през "Турски поток", който в България се нарича "Балкански".

Вестникът цитира острата реакция на унгарския външен министър. 

"Новата транзитна такса, въведена от българските власти, е "неприемлива" и е "още един опит да бъдат подкопани енергийната сигурност на Унгария и енергийното сътрудничество между Унгария и Русия", е казал Петер Сиярто според "Файненшъл Таймс". 

Пред британския вестник министърът на финансите Асен Василев споделя, че засиленият натиск на правителството върху руските компании е накарал "Лукойл" да вкара в ход процедура за продажба на бургаската рафинерия и че вече "има признаци за интерес" от потенциален купувач. Едва след приключване на сделката данъкът върху печалбата ще бъде намален от 60 на 15 процента. Междувременно рафинерията трябва да бъде усъвършенствана, така че да може да работи с неруски петрол, което ще струва повече от 500 милиона евро. 

На брифинг след Съвета по национална сигурност премиерът Николай Денков заяви, че към момента "няма конкретика за истински намерения" за закупуване на бургаската рафинерия.

Агенция "Фокус“ представя материала на британското издание "Файненшъл таймс" без редакторска намеса:

България наложи наказателни данъци върху притежаваните от Русия петролни и газови операции, в опит да ги направи по-малко рентабилни и да принуди тях и техните европейски купувачи да търсят други възможности, разкриват правителствени служители. 

София въведе в петък акциз от 20 лева (10 евро) за мегаватчас транзитен руски газ, дни след като удари притежаваната от Русия рафинерия Лукойл на брега на Черно море с 60% данък върху печалбата. Основната цел и на двете мерки е да се изгонят руснаците от европейския пазар, казват служители. 

Член на ЕС и НАТО, България направи драстичен обрат, откакто проевропейското правителство дойде на власт през май. До съвсем скоро страната беше тясно свързана с Москва и не желаеше да се отърси от зависимостта си от руските въглеводороди. 

Новата транзитна такса възлиза на около една пета от текущата TTF референтна цена на газа (€50p/MWh). Транзитните такси обикновено са ниски едноцифрени проценти от действителните разходи за газ.

"Изчислението е, че въпреки че не консумираме повече руски газ, ние все още сме основно виновни [за други страни] в Европа, които продължават да консумират руски газ“, казва човек, запознат с решението на София. "Цялата цел беше да направим това малко по-малко печелившо и да принудим Сърбия и Унгария да търсят другаде“. 

България беше отрязана от доставките на Газпром скоро след началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, но тя позволи използването на своята газопроводна мрежа за снабдяване на Сърбия и Унгария, две от най-проруските правителства в Европа, с критични газови доставки. 

Унгарският външен министър Петер Сиярто разкритикува увеличението на таксата за транзит на газ като "неприемливо . . . закон с неясна предистория“. Във видео от енергиен форум в Русия, където той беше единственият министър на ЕС, той го нарече "пореден опит да се подкопае енергийната сигурност на Унгария и енергийното сътрудничество между Унгария и Русия“. 

Българският финансов министър Асен Василев заяви, че целта не е газът да стане по-скъп за потребителите в Унгария и Сърбия, а да се направи по-малко изгодно за "Газпром“ да доставя газ през България. 

"Новият данък е . . . напълно в съответствие с целите на ЕС за намаляване на зависимостта на ЕС от руските изкопаеми горива. Тъй като повечето договори на Газпром се определят на мястото на доставка в дадена страна, данъкът най-вероятно няма да окаже влияние върху цените на газа надолу по веригата“, заяви той. "Това само ще намали печалбите на "Газпром“. 

Той заяви, че неговото правителство е уведомило Брюксел за промените. Представител на ЕС заяви, че Европейската комисия "разглежда“ въпроса. 

По думите на Василев, натискът на правителството върху руските компании също е накарал Лукойл да започне процеса на продажба на най-голямата си петролна рафинерия в Югоизточна Европа, която се намира близо до Бургас, български град на брега на Черно море. 

"Вероятно има икономическа полза от смяната на собствеността върху рафинерията“, заяви той пред Financial Times. "Имаме индикации за интерес.“ 

Правителството не участва в продажбата на рафинерията, която доставя на международни клиенти повече от половината от продукцията си – включително важни доставки на дизел за Украйна в началото на руската инвазия. 

Но министърът заяви, че София ще запази поредица от наказателни мерки, докато не се включат нови собственици. 

Наскоро наложеният 60-процентов данък печалба върху печалбите на рафинерията ще бъде намален само до 15 процента след продажбата – а междувременно имаше задължителна модернизация, за да се подготви рафинерията за ефективна преработка на по-лек неруски суров петрол на цена над 500 милиона евро. 

Василев, който е и съпредседател на партията "Продължаваме промяната“, една от двете големи коалиционни сили, заяви, че сигналът за събуждане на София е дошъл, след като Газпром спря да доставя газ след руската инвазия в Украйна. Първо, едно технократско правителство, последвано от новото правителство тази пролет, промени позицията на София в прозападна посока и ускори реформите, включително в енергийния сектор, който беше в задънена улица от години, заяви той. 

"През последните три месеца въведохме реформи, които бяха блокирани от 10-15 години“, отбеляза той. 

България страдаше от прекъсвания на доставките на газ в миналото, особено през зимата на 2008-2009 г., когато Русия затвори крановете заради спор с Украйна. Последното спиране на газа също хвана София без много запаси, като през пролетта на 2022 г. нейните хранилища бяха запълнени до по-малко от 20 процента. 

Оттогава, каза Василев, България е добавила реверсивни възможности към тръбопроводна мрежа от комунистическата ера, предназначена за транспортиране на газ към Гърция и Турция. Освен това се свърза с Гърция чрез нова връзка и изгражда повече трансгранични капацитети към Сърбия и Румъния. 

"Доста добре се справяме“, отбеляза Василев. "Когато Русия спря газа, в рамките на 24 часа имахме план, избегнахме прекъсвания и скокове на цените и преминахме към по-дългосрочни решения.“ 

Източници: Файненшъл таймс", агенция "Фокус"


В категории: Политика


Флагман.БГ Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба 10/05/2024, Петък 14:00 7
57
Коментара по темата
57.
Асеня иска да се нахапляри от построеното
18.10.2023 20:19:31
5
22
Решението, което беше прието в петък от България и влезе в сила веднага, предвижда такса от 10,76 долара за 1000 кубически метра руски природен газ, доставен през територията на страната по "Балкански поток".
Това ще осигури приходи от 1,2 милиарда евро и ще изплати разходите за изграждането на този газопровод през България в рамките на една година
56.
мда
18.10.2023 19:44:11
24
15
2-3 мурзилки газ пикаят, че матушката им е в 9-та глуха и безценния им руски газ става абсолютно неконкурентен, ама за тях не е важно ни е да сме добре, ами матушката им и псетата им в района Сърбия и Унгария да са добре. Няма да ви огрее, другари, свийте се в ъгъла и плачкайте.
55.
Scrooge McDuck
18.10.2023 19:39:45
12
32
Определено някой хора не знаят къде се намират. Рано или късно идва някой, който носи сметката. И Илия Павлов караше влака, и Луканов, и Кюлев. А тези мишки не усещат как ги подхлъзват.
54.
4p
18.10.2023 19:26:48
35
19
Браво Денков и Василев, шапка ви свалям, руското жуженце ни прави номера като ни вдигаше изкуствено цената на газта, а сега да го видим! Само така, ком унизма си отива окончателно, трябва и Альоша да се срине и край!
53.
ХХ
18.10.2023 18:53:44
18
8
До 45

"... а България за съжаление ще остане и ще бъде едно черно петно на Балканите." че няма ли да е заслужено за страна с 85-90% про'с'таци?
52.
ХХ
18.10.2023 18:52:16
27
6
Другаре про'с'таци, някой насила ли ви кара да гласувате за ЕС?
Признайте си, че самите ВИЕ сте си толкоз про'с'ти, да го сторите!
51.
До бай ти Коста
18.10.2023 18:37:33
35
19
Бай Хей, спаружен, къв договор със страна която ни нарича неприятелска. П... Маринкин ,да си продадат газа през друга тръба. Не стига че се правят на жандарм в района ами да им мисля и че не им стигали парите да си купят патрони от иранците или китайците. Да дойдат да се помолят може и да им стъкнем някой и друг сандък с боеприпаси въпреки че са ни неприятели. Сиренето си е с пари а те не миришат.
50.
ХХ
18.10.2023 17:42:02
15
6
До 49

Е па след като 85% гласуваха за ЕС, значи са съгласни да плащат. Никой не ги е карал насила, нали?!
49.
bai kosta
18.10.2023 17:39:26
13
20
Тези транзитни такси са на база двустранен договор между две държави.Тази държава ( в случая България)която наруши договира трябва да плати неустойка.Но ние сме богата държава и можем да си го позволим.
48.
Мм
18.10.2023 17:38:19
31
15
Вчера руските тролове бяха палестинци днес пак руски опикани мастии. Това са наи големите паразити на България.
47.
Dani
18.10.2023 17:25:35
4
21
Педераси сър....
46.
До 44
18.10.2023 17:12:33
19
22
16 млр. Изтегли банкянския крадец. Къде са?
45.
Просто
18.10.2023 17:10:37
17
29
в най-скоро време ще се появи една нова тръба през Гърция и Македония, а България за съжаление ще остане и ще бъде едно черно петно на Балканите.
44.
А Асен си тегли ли, тегли...
18.10.2023 17:04:04
14
31
Това е всичко, което трябва да знаете за "промяната".
Останалото го усещате по джобовете си.
Финансовите урагани винаги, ама винаги пристигат с морална претенция.
И разделят останалите на морални и неморални. Докато издухат всичко.
Чуете ли морална претенция, гответе се за унищожителен ураган.
43.
мда
18.10.2023 17:03:06
30
21
Без изненада квичат всички руски курви - от Сърбия и Гърция до нашенските нагъзени роби. Квичете помияри, палачинката се обърна, ще го духате всичките национални предатели.
42.
До 33
18.10.2023 16:48:27
18
19
След земетресението в Турция България първа изпрати помощ. Посланика на Турция каза, че никога до сега отношенията ни не са били по-близки. Какви глупости пишеш, прост, малоумен, гейберастки мат'ряле?
41.
До 33
18.10.2023 16:40:54
16
18
Простотията със С. Македония е започна точно некадърния толуп, който подписа договор с пожелателен характер 2017г. Така, че спри да пишеш глупости. Ние помним много добре! Никой не ни мрази!
40.
Дъ 38
18.10.2023 16:33:11
11
21
Личи си колко си невеж. Сделките и мира, и цялата търговия и нормални отношения са на принципа на разбирателство, а не на "какво ще ми наппави тоя ири оня". Между другото индивиди като теб нон стоп говорят за "ликвидиране, смазване, размазване, заличаване" и прочее. Такъв е стилът единствено на САЩ и Израел.....Големи "думокрации"....а теб няма какво да коментирам. Достатъчно си нещастен и жалък.
39.
Е на тва е
18.10.2023 16:28:10
25
13
От къв зор да мислим точно пък за унгария сърбия и останалите руски приятели. Да се спасяват както намерят за добре. Интереса си е Български.
Явно в сайта има българи които защитават руския интерес вместо българския.
38.
яа
18.10.2023 16:01:24
46
16
Не се притеснявайте за България мизерни русоробчета, гледайте си там пияната матушка, а ние в ЕС ще се оправяме и без вас ! Унгария, сърбия и т.н. си имат договор с Газпром и него да си съдят, ние не сме длъжни да транзитираме на цена, за без пари която да е изгодна само на газпром както беше досега. Унгария нищо не може да ни направи, щото ние без Шенген можем, а те без газ НЕ! Сърбите няма какво да направят щото може да ги спрем за ЕС и са прекалено малки да се обаждат, както всички мизерни руско-китайски колонии издухаха супата, ядоха бой от НАТО и сега са свити в един малък окръг шумадийците кухи. Нашият износ може да минава и от другаде и с небългарски транспорт и т.н.
37.
*********
18.10.2023 15:57:20
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
36.
Умник Гюро
18.10.2023 15:40:28
33
16
Новата такса за пренос на руски газ през България ще намали печалбите на "Газпром", а така и средствата, които Русия използва, за да финансира агресията срещу Украйна, обясни премиерът Николай Денков
-----
Умник е той! И като спре транзитът през тръбата, която Бойко финансира с парите на народа, ние какво печелим? Празни тръби, които не можем дс премахнем даже. За каква диверсификация говорим? Русия си изиграха добре картите и зае трасетата с проекта си, но накара Бойко да плати масрафа. А он милия веднага го направи
35.
шайзе
18.10.2023 15:33:21
8
34
Като идея добре,но дърварско изпълнение.Врагове в лицето на Унгария и Австрия са ни малко в повече
34.
Орбан
18.10.2023 15:25:36
8
40
СБОГОМ ШЕНГЕН /
33.
Всички съседи вече ни мразят
18.10.2023 15:23:30
16
55
Никога в последния половин век България не е била толкова сама - неразбрана, отхвърлена и унизена, както сега по време на управленнието на "Промяната".Наред с всичките вътрешни скандали правителството на "Продължаваме промяната" вече нанася непоправима вреда на България и в международен план и то в изключително критичен за света период. Кирил Петков ни смрази непоправимо с Македония, сега Николай Денков и Асен Василев си скарват със Сърбия и Унгария, след Борисов никой не поддържа връзки с Турция.
32.
Ха ха
18.10.2023 15:23:30
7
25
Сега правим същото и за магистралата, такси като в Сърбия на тон / километър , и ще ударим Труките, след това си вземаме златните мини от Дънди,с 39 000 добити унции по официални данни гоним мириканците от Матриците и обявяваме Крушовската република и тогава ще ни нападнат от четирите страни....едновременно
31.
XX
18.10.2023 15:22:07
25
10
До 18

"Колко трябва да си прост,да напишеш това?" - колко, колко - като 85 те % про'ст'ци гласували за ЕС.
Факт.
30.
До поморриец
18.10.2023 15:19:48
10
45
Тръбата е не точно ваша, че минава през ваша теретория, нъ това встрани. Засегнати са интереси на Унгария, Австрия, Македония и Сърбия. Да не си мислиш "евро помориецо" че няко хей така раболепно ката българите ще си мълче. Унгарците вече га заявиха категорично на ниво ЕС - всякакви вета спрямо България. От другите ще видим какви мизерии ще следват. Това не са държави слуги като нашата. Последствията ще са за нашето население.
29.
ХХ
18.10.2023 15:19:23
26
11
Дано България, вместо да събира милиони от такси бъде осъдена да плаща милиарди на Сърбия.
28.
XX
18.10.2023 15:15:48
32
10
Дано и Лукойл веднага затворри врати и уволни местните европеиди дет гласуваха за ес и нато.
27.
ХХ
18.10.2023 15:14:55
21
18
Дано сега унгарците почнат да събличат на 100% местните европеиди на границата и да ги проверяват за наркотици.
26.
Много запознат енергиен експерт
18.10.2023 14:54:51
32
22
Изчезне ли руската свалоч Лукойл, ще изчезне и монополното и положение което с години му осигуряваха Тиквата и Тройната коалиция начело със Станишев. Авер на Тиквата беше Валентин Златев, син на комуниста Васил Златев, и бивш шеф на Лукойл България, управляващ бизнеси за стотици милиони в момента. За 20 години Лукойл се говори че е спестил данъци в България за най-малко 10 милиарда, а иначе работеше все на загуба!!! А от монопола при горивата и поддържането на скъпите цени колко ни е ударил по джоба няма да коментирам, защото руският нефт е по-евтин и го добиват от собствени източници! Поради тази причина поне с 40 процента цените на горивата трябва да са по ниски от това което бяха през годините до сега, но не са!!!
25.
МТ
18.10.2023 14:37:45
31
21
ЕВРОБИТЕ и майките си ще продадат.
24.
,уе
18.10.2023 14:36:40
35
23
Русодебилите, очаквано са против България и защитават матушката си като истински национални предатели ! Договорът ни е с Газпром, тръбите са наши и имаме право да искаме от Газпром по-високи транзитни такси при подновяването, а по-високите такси са съвсем разумни и пазарни и най-вече в интерес на България, кое не е ясно? Унгария и Сърбия да се оправят с Газпром, те си имат договор за доставка на газ, Газпром да си търси лесното как да спазва договора и цената към клиентите си. Ние се оправихме и без Газпром, като не си изпълниха договора с нас, сега да се оправят Унгария и Сърбия.
23.
паткан
18.10.2023 14:28:46
11
43
България отново се използва за парцал в мръсните и крадливи ръце на няколко корпорации.
Някои от местните аборигени кой знае защо се радват , че са парцал.
Логиката на робите.
22.
До 20
18.10.2023 14:26:07
6
20
Ми то на там отиват нещата!
21.
До 16
18.10.2023 14:24:58
17
30
И какъв е българския интерес? Да налееш няколко милиарда в Турски поток,и да откажеш потребителите от това да ти плащат транзитни такси хахахБахти логиката,бахти българския интерес хахах В голям интерес на държавата е да не минава газ по тръбата и да не печелим пари хаха
20.
спокойно другари
18.10.2023 14:22:14
11
34
ако ставаше въпрос за бизнес, увеличението на такса е добра тема, цените растат, възможностите се увеличават, това се договаря разумно с другите играчи. Обаче, ако става въпрос за политика, не сме на удобно място за такива резки движения, няколко грешни хода и тази тръба ще си я пълним сами с поливна вода.
19.
До 7
18.10.2023 14:19:02
25
13
Хайде вземи помисли малко,защо ни спряха газа ;)
18.
До 1
18.10.2023 14:16:30
23
53
Най доброто решение е,да настроиш държави срещу себе си,да се откажеш от евтиния петрол и газ,да купуваш много по скъп,цената на бензиностанциите е показателна!И да си мислиш,че така Русия няма да продължи военната си операция в Украйна! Колко трябва да си прост,да напишеш това?
17.
Хххх
18.10.2023 14:13:57
19
39
После се чудете,защо цените хвърчат на горе!
16.
продажни копейки
18.10.2023 13:57:26
43
28
Има русотролчета които вместо да защитават Българските интереси готови са да подарятят цяла България на Путлер и фашисткия му режим
15.
zameeni
18.10.2023 13:36:41
23
45
Просто тръбите ще стоят празни и няма да има транзит. Супер инвестиция. Супер решение защитаващо тази инвестиция. Поредния рекорд на икономическа и логическа мисъл.
14.
Помориец
18.10.2023 13:32:24
45
35
Тръбата си е наша, можем да правим каквото си искаме с таксите. Стига с подаръците за руските подлоги. От сърбите никога нищо хубаво не сме видели, така че да се оправят. Наистина смело и добро решение.
13.
113
18.10.2023 13:27:11
25
53
Пишете са глупостите. И Унгария, и Сърбия заявиха, че този рекет на Ококорения няма да остане без възмездие. Заявлението на държавите е, че България поставя под риск енергийната сигурност на държава членка на ЕС и кандидат такава. За начало Унгария блокира Бг за Шенген /мечтата на ококорения/ . От Сърбия също чакайте всякакви мита и такси. Борисов яко се е изпокйрал с некойлицията, че я бил подведен от Данчо Ментата, под въздействието на Асенчо да си даде гласа. Премиера в сянка Пеевски също. В ЕС назрява кандал,а бг Хасанчо гледа само да угоди на посалството.
Прави се на мъж, как щял да резне Русия, ама не е познал, че засяга интересите на ш евро държави.
12.
Дернев
18.10.2023 13:26:32
29
43
Вината е наша, че потока стана Турски. Сега продължаваме с глупостите български. Русия, Сърбия и Унгария са много по-важни за нас от ЕС. Както вървят нещата с този евроатлавтизъм него няма да го има, но страните ще останат.
11.
Естествено
18.10.2023 13:21:59
27
54
че руснаците ще набият разликата в цената на крайните потребители в Сърбия и Унгария !
А ние освен че продължаваме да се зъбим на Русия и си я правим най-върлият враг, се обзавеждаме и с други врагове от запад и от север !Проблема е в старата истина, че когато атовете се ритат, магаретата теглят....!
10.
Ffffff
18.10.2023 13:15:53
28
42
Нека да вдигат колкото си искат такси и прочие. Русия не е заплаха за Европа. Търсят враг и искат Русия да им бъде враг. Ама по всичко личи, че ще си намерят враг в лицето на арабите и арабите ще ги погнат здравата тези либерали от Западна Европа.
Франция трепери от дни, затварят панически сгради и е изкарала 7 хиляди войници по улиците. Белгия и те се страхуват от още изпълнения, като това от онази нощ.
9.
До 4
18.10.2023 13:12:19
33
37
А нападение над съседна държава кой договор нарушава, копейке проста? И какви неустойки трябва да се платят?
8.
До 4
18.10.2023 13:09:50
36
40
България няма договор със Сърбия и Унгария за цена и доставка на природен газ. Няма и за цена на транзитен превоз до тези страни. Това е. Денков им каза съвършенно коректно-ако тази такса не ги устройва да ползват алтернативни варианти за транзит и доставка.
7.
До 4
18.10.2023 13:04:50
33
34
Другарю Дебил,да не би да имаш предвид междуправителствения договор с Газпром,където ватенките ни спряха без предупреждение и в нарушение на договора,подаване на газ?
6.
343
18.10.2023 13:04:44
34
8
GLUPOSTI VCHERA VICTOR ORBAN BESHE V BEIJING S PUTIN I KITAISKIA PREMIER. UNGARIA VEDNAHA STE NAPUSNE TEZI SMESHNI EXPERIMENTI. MISLIA CHE FINANTIAL TIMES GOVORI GLUPOSTI. ESTESTVENO CHE STE POMOGNEM NA SERBIA. TE SA NASHI BRATIA. OPITVAT SE DA IZKARAT BULGARIA CHE BILA VRAG NA RUSIA. MRUSNITE GAYOVE MRAZIAT PUTIN ZASTOTO NE IM PUSKA DA IMA RAZVRAT I GEISKI KOLONIALIZUM.
5.
От НС
18.10.2023 13:01:08
18
33
Нещо ми се губи по тая тема неудържимия борец против путинска Русия - хасковското герберче, енергииният експерт
Дилянчо Добревия. Да не си е глътнало езичето от страх че е подписало това проекто предложение че и гласувало за него. Днеска пиковците взеха да пишат че всички герболяци колективно не са разбрали какво подписват и какво гласуват.
4.
*********
18.10.2023 13:00:35
5
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Хахахаха
18.10.2023 12:55:28
43
37
Сърбите и маджарите да спрат да се правят на велики, щото ще ядат голата опашка.
2.
Бай Пешо Комуниста
18.10.2023 12:54:18
7
14
Направо на пръснаха...
1.
Гошо
18.10.2023 12:52:48
46
43
Копейките нещо? Не ви чувам?

Колкото и да не го харесвам този, това е едно от най-добрите решения, които са вземани през последните години. Елегантно го прокараха и няма кой да викне против. Това е изцяло в полза на България след като тиквата им направи тръбата, плати я с държавни пари и уреди някакви мижави таксички за транзит.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Екипажът му беше държан от сомалийски пирати над 3 месеца Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Автомобилът се продава, цената е около 750 000 евро Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Ето кои са обектите Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България, допълни той Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Чаровната Бетани Хюз и екипът й беше посрещната от зам.-кмета Андрей Николов Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Отличени бяха и призьорите от конкурса в направление "Природо-математическо" Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба Чудото се случило на рождения ден на тв водещата Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Очаква се решаващ сблъсък на национални лидери днес и утре Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Това, което се случва в момента с какаовото зърно, никога преди не е било - пазарът е в паника, посочиха производители и технолози Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите
Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори