×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Амбициозна програма на отбора на Тихомир Янакиев за община Созопол


Амбициозна програма на отбора на Тихомир Янакиев за община Созопол
Тихомир Янакиев и МК "БСП за България, МИР и Български гласъ" ще представят програмата си за управление в сряда, в 18 часа в киноклуба при читалище "Отец Паисий"
16 Октомври 2023, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Създадохме Визия за развитие на Община Созопол - какво искаме да постигнем, обяви кандитатът за кмет на община Созопол

Кандидатът за кмет на Созопол, издигнат от МК "БСП за България, МИР и Български гласъ" Тихомир Янакиев публикува днес програмата си за управление през мандат 2023-2027 година. Представянето й пред обществеността ще е в сряда, 18 часа в киноклуба на читалище "Отец Паисий".

Тихомир Янакиев тръгна към втори мандат в Созопол с високо вдигната глава

"Аз и моят екип не се придържаме към традиционни лозунги и обещания, ние имаме изготвени управленски документи, които указват пътя на реализация на един проект, така че той да не остане само на хартия. Създадохме Визия за развитие на Община Созопол - какво искаме да постигнем, Политическа програма - какво ще направим, и Стратегия за това как ще го направим", обяви Янакиев. 

Флагман.бг разговаря с него за приоритетите в стратегическия документи целите, които лично той си поставя:

-Г-н Янакиев, днес какви са основните акценти в програмата за управление на община Созопол 2023-2027?

-Първото, което ще направи впечатление на всеки, който се запознае с нея, е нейната изключителна амбициозност. Не става въпрос за разпокъсани идеи на крак, а за цялостна визия за общината ни, с която ще превключим на много по-висока скорост. Успоредно с това обаче не забравяме най-важното - стабилността на финансите на общината. Всеки може да изтегли баснословни кредити и да започне грандомански проекти, а после общината да фалира. Правили са го преди, а и в момента има кандидати, които искат да ни върнат на това положение. Нашата Програма обаче е експертна и прагматична, но едновременно с това и визионерска.

-Наскоро и други претенденти за поста излязоха с техните предложения за бъдещето на общината. С какво се различава вашата Програма от тази на вашите конкуренти за кметското място?

-Знаете ли, прави ми впечатление, че единствено ние сме поставили нашата Програма в цялостния контекст на работата на общината. Все пак ако искаме тя да се случи, а не да остане само на хвърчащи листове и хубави картинки, трябва да е ясно как и дали въобще може това да се случи. За щастие ние сме си написали домашното - през последните 4 години сме се подготвили проектно, което е невидимата работа, преди първата копка, без която обаче не може. Осигурили сме финансовата стабилност на общината, изплатили сме доста кредити, спряли сме лоши практики, които ощетяват общинската хазна и сега, стъпвайки на този солиден фундамент, може да си позволим да финансираме проектите в нашата Програма в новия мандат. Естествено, за да стане това, политиките по повишаването на собствените приходи на общината трябва да продължат, за което ние гарантираме.

-Сама ли ще финансира общината всички тези проекти, които сте планирали - дали е по силите ви дори и с добро финансово управление и повишени приходи?

-Програмата е много амбициозна и само със собствени средства може да се реализира само част от нея. Тук са и двата други важни фактора обаче - еврофондовете и държавата. За съжаление, през по-голямата част от текущия мандат нови европрограми просто нямаше. В цяла България. За щастие обаче, те вече се рестартират, а ние сме изключително добре подготвени - кандидатствали сме с цели 13 големи проекта, а някои от тях вече са и одобрени. Важно е и националното финансиране - особено за големите инфраструктурни проекти. А за да се осигури то - нивото на комуникация с държавните институции трябва да е добро, както и да има редовно правителство, подкрепено от парламентарно мнозинство, което да гласува бюджетите му. Имаме изключително добри контакти с министрите от редовното правителство, някои от които вече са гостували в Созопол и имаме уверения, че предстои заедно да стартираме множество проекти, които са ключови за нашата община.

-Споменахме множество проекти с различни източници на финансиране, които вече сте гарантирали и включили в Програмата ви - кои са някои от предвидените за реализиране?

-От къде да започна, при положение, че в нея са засегнати всички аспекти - от култура, туризъм и спорт, през икономика и инфраструктура, до основополагащи сектори като здравеопазване и образование - всеки сектор на обществения живот е получил нужното внимание, отношение и подготовка за усилената работа, която ни предстои. В здравеопазването се изгражда 4 етажен общински медицински център в Созопол, а предвиждаме ремонти на здравни служби и медицински кабинети. В образованието предстоят цялостни ремонти и вкарване в 21 век на училищата в Созопол и Росен, както и на детски градини. За автогарата в Созопол минахме през тежки бюрократични перипетии, но хоризонта за реализацията й вече е чист. Инфраструктурата ще е особен акцент през новия мандат - от проектиране и реалициране на водоснабдяване и канализация в градове и села, през обновяване на улици в селищата, до пълен ремонт на важни артерии - Черноморец-Градина, Зидарово-Вършило/Габър, Атия-Росен, Златна рибка-Равадиново, където ще има и улично осветление, пешеходна алея, а също и велоалея.

-Ще успеете ли да изпълните Програмата за 4 години?

-Аз и екипът ми преодоляхме заедно огромни трудности в текущия мандат, но го завършваме с високо вдигната глава - община Созопол вече не е на колене финансово, вече може да си позволи да мечтае. И мечтите да станат впоследствие и реалност, защото сме подготвени, и защото проектите ни са реалистични. За да ги изпълним обаче ни трябва подкрепата на гражданите на нашата община. И то не само за мен като кмет, а и за кметовете на населени места и за листата ни за общински съветници. Защото само с общи усилия може да постигнем смелата визия в Програмата. Заедно, сме в отбор с номер 68 - за кмет на община, на населено място и за общински съветници. Със сърце за община Созопол.

Вижте още във видеото:






Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори