×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Табаков и МК "Левицата" стартираха кампанията си под мотото "Обединени за Бургас"


Живко Табаков и МК "Левицата" стартираха кампанията си под мотото "Обединени за Бургас"
Ще стигнем до балотаж и ще имаме силна група в новия ОбС Бургас, категорични са от МК "Левицата"
07 Октомври 2023, Събота, 23:53 ч.
Автор: Анна Добрева, снимки и видео: Анна Добрева

Това е историческо обединение, защото Бургас не помни толкова различни личности, толкова различни граждански организации и представители на различни политически партии, да се обединяват под обща кауза, каза кандидатът за кмет

Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков и отборът му от листата на Местна коалиция „Левицата“ дадоха старт на предизборната си кампания със заявка, че ще стигнат до балотаж и ще имат силна група в новия ОбС. В експозиционен център „Флора“ в Морската градина на Бургас пред граждани и медии лидерът на обединението заяви категорично, че днешното събитие е историческо.

„Това е историческо обединение, защото Бургас не помни толкова различни личности, толкова различни граждански организации и представители на различни политически партии, да се обединяват под обща кауза. Това е и мотото ни „Обединени за Бургас“. Влизам в тази кампания много уверен, защото вярвам в резултата, който ще успеем да постигнем. Въпреки че социологическите данни изнесени в медиите дадоха 64% подкрепа за Димитър Николов и отчетоха само парламентарно представените кандидати, ние сме уверени, че точно ние сме хората, които ще заведем Николов на балотаж", категоричен бе Табаков.

"Причината за липса на инвеститори и високи доходи е породена от неправилното управление и корупция през последните 16 години на ГЕРБ", каза още кандидатът за кмет на МК "Левицата".

Живко Табаков е един от основните опозиционни лидери в Бургас и е създател на гражданско движение БУРГ. Той е бивш общински съветник и депутат, сформирал широко политически обединение под наименованието Местна коалиция „Левицата“, а в отбора му влизат много интересни имена.

Той пое конкретни ангажименти, които може да видите във видеото. 

„Днес  сме излезли за добро и ще правим добро и на национално ниво. Ще се включим в подписката за националния референдум свързан с 3-ти март. И на абсолютно всички наши приемни, ще съберем част от нужните подписи, за да може 3-ти март да остане Национален празник на България“, заяви Живко Табаков.

Той представи всички 50 (петдесет) кандидати за общински съветници на Местна коалиция „Левицата“, трима от които бяха част от последния местен парламент – Мария Табакова, Костадин Андонов и Стоян Коларов.

Мария Табакова, кандидат за общински съветник от МК "Левицата" (преференция 151)

 „Поглеждайки към всички вас днес аз разбирам, че през моя мандат, който беше две години и половина, аз никого не съм излъгала, никого не съм измамила. С моя колега Костадин Андонов бяхме през цялото време работещи за програмата „Движение България на гражданите“. Преди 4 години бях в тази зала и ме връхлитат спомените. Това, че днес сме толкова много и толкова единни ме радва изключително много и разбирам, че през цялото време съм вървяла в правилната посока. Надявам се бургазлии да го видят и да ни подкрепят с бюлетина 68“, заяви Мария Табакова.

Костадин Андонов, кандидат за общински съветник от МК "Левицата" (префернция 103)

 „Заявявам без колебание, че Местна коалиция „Левицата“ има най-добрата листа. Всички в тази зала са експерти, професори и доценти, които са доказали своята компетентност“, коментира Костадин Андонов. Той коментира бавните темпове на развитие на по-малките населени места в общината, но отбеляза че в к.в. Сарафово е свършена не малка работа, като визира построяването на учебната сграда, подобряване на инфраструктурата и началното на изграждането на площад. „Но това далеч не е достатъчно, а и се случва с изключително бавни темпове“, коментира Андонов.

Стоян Коларов, кандидат за общински съветник от МК "Левицата" (преференция 108)

"През последните 4 години работих за развитието на образованието. Бях заместник председател на Комисията по образование и вероизповедание. Смятам и през следващите години да продължа да работя в тази посока и да помогна с цялата си експертност, която имам да имаме по-добро образование и да задържаме повече млади хора в нашия град“, заяви икономистът.

Живко Табаков и отборът на МК "Левицата" за община Бургас

На заседателната маса до кандидатът за кмет Живко Табаков застанаха адвокатът Георги Сталев (с преференция 102), хотелиерът Боряна Тодорова ( с преференция 109), юристът Николай Стоилов ( с преференция 105), експертът в туризма Женя Илиева ( с преференция 107) и икономистът, инженер-химик и биотехнолог Юлияна Мръчкова ( с преференция 104).

Георги Сталев (с преференция 102)

„Днес официално даваме старт на предизборната кампания на най-голямото политическо обединение с името Местна коалиция „Левицата“. Положихме доста усилия за създаването му, но крайният резултат считам, че е повече от добър. Убеден съм, че представяме на бургазлии най-балансираната и успешна листа. Това което ни обединява е Бургас и неговите хора, които ние не делим по партийна принадлежност. Създаването на това обединение показва и нещо друго и много важно, че всички ние заедно сме извървели неправилния път на разделението и пред нас е единствено правилният път – обединението“, заяви Георги Сталев.

Боряна Тодорова ( с преференция 109)

„Вярвам, че всеки един от нас има силата, достойнствата и уменията и ще даде всичко от себе си за Бургас. Основно право на всеки гражданин е правото на добро управление. С нашия избор ние правим доброто управление. Ще работим с отзивчивост, откритост, прозрачност и ефективност, за да се изпълнят целите на всеки живеещ на територията на Община Бургас“ заяви Боряна Тодорова от движение „България на гражданите“

Юлияна Мръчкова ( с преференция 104)

"Едно от нещата за които ще работим е разкриване на работни места в града ни. По този начин ще съхраним децата си, защото те са нашия живот, растеж и градеж. Ще работим за обновяване на материалната база на училищата, ще се борим и против политическите назначения в образователната система и не само“, заяви Юлияна Мръчкова от Движение 21.

Женя Илиева ( с преференция 107)

„Ще наблегна на важността на случилото се обединение. Това е най-широката местна коалиция не само в Бургас, но и в страната. Прав е двигателят на всичко това - Живко Табаков, че няма друг начин да се противодейства на изключителния комфорт, който чувстват дългогодишните управляващи и на които им липсва коректива при взимането на решения“, категорично заяви Женя Илиева от Коалиция Неутрална България.

Николай Стоилов ( с преференция 105)

Аз, като представител на политически неангажираните граждани, не се притеснявам от шарения калейдоскоп, който сме събрали в тази коалиция. И ще се обоснова защо е така. Доброто управление няма идеология, то има няколко базови прости правила. Едно и много важно правило е равното отношение на администрацията към всички жители, опитващи се да правят бизнес на територията на общината. Ще работя това да се случи“, заяви Николай Стоилов.

 




България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори