×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

5-те най-важни неща в дългосрочните връзки освен любовта


04 Октомври 2023, Сряда, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Ето кои са те 

Склонни сме да идеализираме романтичните си отношения, тъй като наблягаме много на любовта и физическото привличане. Но скоро осъзнавате, че да бъдете търпеливи в една връзка е един от най-красивите начини да покажете на някого, че наистина ви е грижа.

Да, любовта е свързващият агент, който свързва и държи хората заедно. И сексът също е важен, въпреки че значението му варира драматично от човек на човек. Но ако попитате силна дългогодишна двойка каква е тайната, която поддържа любовта им да гори години наред, вероятно ще се появи концепцията за уважение и търпение.

Ако искате да бъдете щастливи и да направите половинката си щастлива, трябва да се научите как да имате търпение в една връзка.

1. Спрете и дишайте

Обратното на търпението е не само непоносимостта, но и безпокойството. Ако постоянно действахме според горещите си емоции, светът, не само отношенията ни, щеше да отиде по дяволите. Дълбокото дишане е древна техника, която ви позволява да се съберете и да се отделите емоционално от досадна или изтощителна ситуация. Също така помага да се концентрирате върху истинската си същност дълбоко в себе си. Погледнато от научна гледна точка, в това няма нищо мистично. Дълбоките вдишвания и дългите издишвания, практикувани поне за минута, ефективно забавят сърдечната честота. Освен това охлажда тялото ви. Допълнителна доза кислород, която навлиза в мозъка ви, избистря мисленето ви, освобождавайки ви от моментен гняв или раздразнение като тунелно виждане. Колкото повече практикувате това на случаен принцип през деня, толкова по-естествено ще изглежда да го правите в случай на конфликт.

2. Стойте далеч от техните избухвания

Научете се как да се отдръпнете, докато емоциите изстинат. Викането и трошенето на чинии може да изглежда страстно и вълнуващо във филмите, но в действителност обикновено отнема от двойката много повече, отколкото дава. Най-лошото нещо, което можете да направите, когато любимият ви предизвиква емоционален изблик, е да му кажете, че трябва да се успокои и как да го направи. Освен ако нямаме работа със сериозни психични проблеми тук, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да ги оставите на мира за известно време, преди да бъдат казани и направени ненужно обидни неща. По-късно можете да им разкажете всичко за предимствата на вашата наскоро научена дихателна техника.

3. Откажете се от идеята да ги промените

Ако ви е трудно да спрете да бъдете търпеливи във връзка, това може да сигнализира за някои неприятни очаквания и предположения, които имате към любимия човек. Трябва да искате да бъдете с човека, какъвто той всъщност е в този конкретен момент от живота, а не такъв, какъвто си го представяте, след като го оформите и поправите. Отговорете си по най-брутално честния начин дали наистина обичате и държите на човека, който сте избрали за партньор. Ако визията да ги промените във вашата мечтана приятелка или мечтано гадже е вашата истинска решителност, спестете и на двама ви купища време, като оставите тази фантазия зад гърба си и продължите напред, независимо дали сами или заедно.

4. Не ги приемайте за даденост

Всичко на този свят е крехко, временно, мимолетно. Понякога го забравяме, нали? Особено в дългосрочна връзка е твърде лесно да забравите, че може да не продължи вечно. Пасивната агресивност и постоянните караници са най-горчивата отрова в една връзка и знак за отказ един от друг. Откритото учене на търпение във връзката ви чрез предприемане на реални действия, за да направите преживяването да бъдете заедно възможно най-приятно и вълнуващо, е една от най-забележителните прояви на истинска любов и уважение. Това означава, че не криете личните си борби да се справите с нещо, което ви дразни в другия. Напротив, показвате го, признавате го като слабост и изразявате истинска решителност да го промените в себе си и заедно да стигнете до решение.

5. Давайте любов, но дайте и пространство

Продължете и насрочете вечер за среща или цял ден, за да прекарате заедно без прекъсване. Дори, или може би особено, ако живеете заедно, положете усилия, планирайте нещо романтично и вълнуващо, облечете се и излезте. Правете това редовно, не позволявайте на ежедневната суматоха да измести това, което е наистина ценно, на заден план в живота ви. Въпреки това, прекарването на качествено време заедно и отделно, особено при дългогодишни двойки, е еднакво важно. Лесно е да загубите личната си идентичност, след като сте прекарали твърде много време заедно. И когато това се случи, ставате раздразнителни и разрушителни, без дори да осъзнавате истинската причина. Да бъдете търпеливи в любовта означава да отделите достатъчно време и пространство на партньора си и на себе си, за да израснете и като личности. Едновременно с това вие работите върху намирането на подходящи места, за да оформите тези хора в щастлива двойка. Трябва да влезете в нагласата да сте отворени към неизбежната и постоянна еволюция на вашата връзка.


В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори