×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Константин Бачийски: Печелившата икономическа формула за Бургас е повече кораби и по-малко ресторанти в пристанището


Константин Бачийски: Печелившата икономическа формула за Бургас е повече кораби и по-малко ресторанти в пристанището
Според Константин Бачийски е икономически обосновано корабните места №6,7,8 да бъдат по-тясно свързани с града, но корабните места навътре в морето трябва не само да бъдат запазени, но и да бъдат изградени допълнително нови дълбоководни терминали
21 Септември 2023, Четвъртък, 21:25 ч.
Автор: Флагман.бг

От ПП "Средна европейска класа" са убедени, че ще има балотаж на предстоящия местен вот

За пръв път от 16 години насам бъдещето на Пристанище Бургас е силно обвръзано с резултатите от предстоящите местни избори, предупреждават от ПП "Средна европейска класа". Това, според политическата формация е така, защото до момента никога в програмата на кандидатите за кметове развитието на порта не е било така силно обвързано с икономическото развитие на града. Първият, който има план за икономическо развитие на региона на база симбиозата между пристанището и Бургас е Константин Бачийски, чиято кандидатура е в състояние да реши вота на балотаж, смятат от ПП СЕК. 

Бъдещето на Пристанище Бургас е свързано с обслужване на кораби и товари, а не с изграждането на лъскави офиси и заведения на мястото на съществуващите корабни места“ - коментира лидерът на ПП "Средна европейска класа“ Константин Бачийски.

Кандидатът за кмет на Община Бургас определи като абсурдна идеята основната функция на порта да бъде сведена само до предоставяне на забавления за туристи чрез различни атракции в новата Зона за обществен достъп.

Ако заложим само на търговски обекти и на офиси, дългосрочно ще загубим. Невъзможно е ресторантите да заменят корабите и това да доведе до сериозен икономически растеж. Офиси могат да се строят навсякъде, но кораби могат да бъдат обслужвани само в пристанището. А и приходите за един ден от едно корабно място често са по-високи от генерираните приходи за месец от наеми на всички търговски обекти в Зоната за обществен достъп“ – допълни той.

Бачийски припомни, че в исторически план градът се е разраствал покрай развитието на пристанището, тъй като обслужването на корабите генерира допълнителни доходи и работни места заради съпътстващите дейности при обработката на товари.

Константин Бачийски

Според него е икономически обосновано корабните места „шесто“, „седмо“ и „осмо“ да бъдат по-тясно свързани с града, но корабните места навътре в морето трябва не само да бъдат запазени, но и да бъдат изградени допълнително нови дълбоководни терминали.

Прогнозният ефект от влизането им в експлотатация е увеличаване на конкурентоспособността на Пристанище Бургас.

Въпрос на преговори е дали терминалът да се управлява от държавен или нов частен оператор чрез отдаване на концесия, за да се постигне предоставянето на конкурентни цени за обслужване на кораби и товародатели, смята Бачийски.

Той обвързва създаването на нов терминал най-вече с обработването на „ро-ро“ товари/ предназначени за транспортни средства/, „ро-ло“ товари /за превоз на жп вагони/ и контейнерни товари и посочи като основно предимство на този сегмент това, че те са опаковани, не предизвикват замърсяване или запрашаване, а при транспортирането им към вътрешността на страната и Европа ще минават през съществуващия изход на Пристанище Запад, а от там директно в индустриалните зони или магистрали. По този начин икономическите ползи щели да остават за Бургас без по никакъв начин да се натоварва трафикът в централните части на града.

И ако ние не можем да използваме предимствата на нашето пристанище, добрата локация, близостта до мегаполиса Истанбул , близостта до евентуалната свободна икономическа зона в летище Равнец, магистрала „Тракия“ и магистрала „Черно море“, ще изгубим възможностите за икономически растеж. Така съседите ни от Констанца ще продължават да развиват активно своето пристанище, а в Бургас ние ще пием чай или кафе край пустите корабни места“- коментира Константин Бачийски.

Именно заради визионерските му идеи и мащабните проекти, които развива, все по-често се прогнозира балотаж в Бургас между изчерпания вече кмет и най-последователния му опонент в лицето на Бачийски. По този начин за пръв път от 16 години интригата в местните избори е жива,  убедени са от ПП СЕК.

Така би изглеждало пристанище "Бургас" според визионерските идеи на кандидата за кмет Константин Бачийски 

 




Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
България Всички новини
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Водещ ще е Драго Симеонов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е произведена никога? Даже ги слагаха на билбордове, избухна лидерът на ГЕРБ Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Денят бе изпъстрен с различни събития Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Наградата е оценка за усилията на Община Бургас да обедини различни по вид дигитални услуги Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори