×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството се договори с протестиращите земеделци, Денков се извини за "терористи"


Правителството се договори с протестиращите земеделци, Денков се извини за "терористи"
Премиерът получи аплодисменти и благодарност за поднесеното извинение
20 Септември 2023, Сряда, 18:21 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Всичко, което сме подписали, съответства на споразумението между Украйна и Европейската комисия, обяви премиерът

В Министерския съвет бе даден брифинг във връзка с подписването на меморандум със земеделските производители. И двете страни изглеждаха доволни от постигнатото съгласие. 

Дали протестите продължават, все още не било решено според един от участниците в преговорите от страна на бранша. Това щяло да се установи след среща с демонстрантите. 

"След един фалстарт важното е, че финиширахме успешно", каза премиерът Николай Денков по повод подписаното споразумение. След преговорите вчера и днес нямало победени и отстъпили. "Всички печелят и около това се обединихме с хората, които участваха в срещата, че именно по този начин можем да продължим напред", добави министър-председателят. 

В момента напрежението било потушено, но имало още много проблеми за решаване заедно с браншовиците. 

Земеделският министър Кирил Вътев благодари на участниците в преговорите за "изключително конструктивния диалог". В тях е участвал и финансовият министър Асен Василев.

Представител на протестиращите каза от своя страна: "Ясно е, че няма как всяко нещо да бъде изцяло постигнато, но важно е да се стигне до консенсус, който да удовлетворява всички. Благодаря още веднъж и се надявам всички тези мерки, които днес предприехме по всички браншове, наистина да дадат своя резултат в дългосрочен план."

На брифинга стана ясно, че към проектоспоразумението е била добавена още една точка. Според нея държавата в лицето на Министерството на земеделието и храните започва да изготвя комплекс от мерки - политики с дългосрочна перспектива. 

Друг представител на протеста обяви, че подписаният днес документ бил "много важен" и "фундаментален". 

"Оттук нататък ние се прибираме по родните си места и започваме да се занимаваме с това, което най-добре можем да правим - да се занимаваме със земеделие", добави той.

От думите на премиера Денков стана ясно, че всичко договорено всъщност така или иначе е щяло да се случи. 

"С други думи, няма никакво отстъпление. Има само ускоряване, подреждане и по-добра организация на работата, за да могат те (земеделците) да работят по-спокойно", добави министър-председателят. 

"По отношение на конкретните действия с Украйна всичко, което сме подписали, съответства на споразумението между Украйна и Европейската комисия. Там има режим, по който се създава първо една платформа и в тази платформа чрез лицензи се контролира и се регламентира износът от Украйна към държавите-членки и специално към петте страни, които досега бяха в този специален режим", каза още акад. Николай Денков.

"Използвам случая също в този момент, когато приключи протестът, когато е подписан меморандумът, да се извиня на всички хора, които работят в земеделския сектор, аграрния сектор, животновъдите за това, че без да искам, ги обидих, използвайки думата "терористи". Тя не беше насочена към тях", заяви още премиерът, което предизвика аплодисментите на преговарящите протестиращи. "Тя беше насочена към хората, които отказаха да дойдат на отправената от мен покана, на която щяхме да почнем да обсъждаме точно тези точки в същия дух, в който го свършихме днес", добави акад. Денков. Той получи специална благодарност за поднесеното извинение от представител на протестиращите.

Правителството поело конкретни ангажименти с конкретни срокове - всеки можел да следи дали се изпълняват. 

"Ако това нещо се правеше последните десет години, щяхме да бъдем в съвсем различна ситуация", заключи министър-председателят. 

Гледайте тук:



 


В категории: Политика , Бизнес


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Копейкин късопишков
21.09.2023 09:45:40
2
4
Пробва ли да яхне зърнарите ?
14.
хм
21.09.2023 07:14:03
1
11
Парите които ще им раздадат е точно разликата в цената!!!
Разделете сумата на тоновете бг производство и ще разберете!
Вярно е че сред всички тях (управляващи и земеделци) няма победени и отстъпили, само народа губи. Народа ще плати сума от 63 милиона, от данъците си, за да покрие разликата в цените между българско и украинско зърно, но пак ще плаща за по скъп хляб
13.
Братвурст
20.09.2023 22:12:52
1
15
Как решиха проблема? Дадоха им около 50 милиона лева, от нашите данъци.
12.
Академик Изпърденков
20.09.2023 21:39:27
2
13
Аз като ви разправям,че съм мишка,не ми вярвяте.Утре и с истински терористи така ще се справя,първо ще им се наведа,после ще им се извиня,а накрая ще се оправдавам как няма загубили.
11.
Хахахаха
20.09.2023 21:37:51
2
10
Ами те са си терористи и рекетьори. Какво не ясно има?
10.
Ха Дянков Ви изигра
20.09.2023 21:31:14
1
14
Не става ясно какво са постигнали страните протестиращи и правителство. Спазваме уговорките с Украйна и ЕС,но те не са страни преговорите. Протестиращите щом пратят представители да преговарят, правителството знае всичко за тях и ги пречупва. Преговорите се водят вън на площада пред всички.
9.
d-r Mengele
20.09.2023 20:59:44
1
16
А на хората, които станаха диви петли да заобикалят шибаните блокади КОЙ ще се извини бе, изроди?
8.
Коко джамбо
20.09.2023 20:48:41
2
19
Укрите вкарват ГМО хамерикански компании собственици,Българското за белите страни в Европа,балъка гледа ТВ и яде боклуците по супермаркетите,..вервайте на всичко дето ви снасят-бе е е е
7.
Бай....
20.09.2023 20:21:41
1
6
"Бях забравил да се женя, Бах му гъза майнин! Дойде батко та ме сети, Бах му гъза майнин !" (Народна песен ).
6.
Ех
20.09.2023 20:05:54
4
21
Протест ... Протестиращи - пръдльовци. Денков - верно го наричат плъхок.
5.
Това как се нарича
20.09.2023 19:53:04
3
21
Лизане на задници или нещо такова ?!
В крайна сметка ще има ли внос на слънчоглед и пшеница от Украйна или няма да има ?
Олиото ще стане ли пак 4 лв или не ?!
Хлябът ще премине ли 2 лв в масовия вариант или няма ?!
4.
Голяма изненада
20.09.2023 19:15:29
6
25
Денков е жена.
3.
Hahaha
20.09.2023 19:13:29
3
28
Тия не са никакви производители (преговарящите) . Всички са прекупвачи-комисионери !
2.
Ужъст
20.09.2023 19:07:29
6
33
Смешници! И двете страни! Ай сега целунете се!
1.
Някой
20.09.2023 19:06:04
40
13
Чест и почитания за академик Денков! Умен и интелигентен човек. Намери решение на исканията с диалог и цифри! Браво и за това че се извини. Стачкуващите пък показаха уважение като го аплодираха. Така трябва да се ръководи държавата. Така трябва да се случват нещата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори