×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бил Гейтс за без пари стана акционер в пивоварна, която силните на деня в САЩ съсипаха насила


Бил Гейтс за без пари стана акционер в пивоварна, която силните на деня в САЩ съсипаха насила
Бил Гейтс капитализира с още милиони долари кампанията, за която бе използван някогашният мъж Дилън Мълвейни
10 Септември 2023, Неделя, 20:29 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

„Анхайзер-Буш“ беше принудена да пусне реклама с джендър звезда, след която клиентите ѝ наложиха бойкот и тя закъса

Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ изкупи от борсата сриналите се акции на най-голямата пивоварна в САЩ „Анхайзер-Буш“, която малко преди това – при организирана кампания, бе доведена до сериозни финансови проблеми.

Информацията за сделката разпространи на 6 септември най-напред в. „Ню Йорк поуст“.

Там пише, че Бил Гейтс, изглежда, вярва, че въпреки огромните затруднения в момента, пред пивоварната има светло бъдеще, след като се е сдобил срещу само $95 милиона с 1,7 милиона акции на „Анхайзер-Буш“. „Анхайзер-Буш“ е производител на бирите „Будвайзер“ и нискокалоричната „Бъд лайт“.

Вестникът посочва, че базираната в Сиатъл благотворителна фондация на милиардера, която все още носи името и на бившата му съпруга, притежава активи, оценени на $69 милиарда. Сделката е особено любопитна на фона на случилото се с „Анхайзер-Буш“. Намиращата се в Сейнт Луис, Мисури пивоварна придоби през април печална известност, след като бе почти принудена да пусне реклама, сресана по изискванията на „модерния свят“. Макар компаниите в Америка да са привидно частни и независими от властта и господстващата идеология, на практика в момента те са подложени на огромен натиск да се подчинят на новия дневен ред. Онези, които откажат да го правят, са пресирани по всевъзможни канали – чрез улични акции, кампании за очерняния в социалните мрежи и чрез всекидневна антиреклама в превзетите мейнстрийм телевизии, радиостанции и вестници.

В началото на април „Анхайзер-Буш“ също се подчини на натиска и пусна реклама на „Бъд лайт“. Главно лице в нея бе транссексуалната джендър звезда Дилън Мълвейни.
Мълвейни е от новото поколение инфлуенсъри, които са известни само с това, че са известни. Роден мъж, в началото на 2022 година той заяви, че е решил вече да става жена. След което превърна смяната на пола си в шоу, което публикува всекидневно в Инстаграм и Тик-Ток, като отброява дните на своята женственост.

За отрицателно време Мълвейни събра 10 милиона последователи, което осребри чрез инфлуенсърски явни и прикрити реклами на различни продукти. Издания, близки до Републиканската партия на САЩ, вече писаха, че част от рекламните си договори Мълвейни получава по линия на либералите и любимата им форма на натиск към известни компании.

Дилън Мълвейни в първия ден на своята женственост

Самият той има друг сюжет за известността си. „Когато започна пандемията и останах без работа, си изтеглих приложението на Тик-Ток. Мислех си, че е само за деца. Реших все пак да пробвам облечен като жена с видео, озаглавено „Първият ми ден като момиче“. И профилът ми се взриви. Наистина не знам друго място в интернет като Тик-Ток, което може да тласне създател на съдържание да расте със скоростта на светлината. Някои други социални мрежи се придържат повече към съвършенството, прекомерното редактиране и безупречността. Мисля, че конкретно в Тик-Ток хората обичат суровия материал.“
Така през април той/тя се снима и в рекламното видео за „Бъд лайт“.

Очаквано, веднага след появата му, видеото бе посрещнато на нож от обичайните потребители на „Бъд лайт“ – мъже, които в най-честия случай са професионални спортисти, атлети, трениращи във фитнес зали, или състезаващи се в силови спортове. Цензурата не им позволи да излеят на воля възмущението си гласно в социалните мрежи, макар че и такива реакции не липсваха. Затова пък те се организираха в групи, които обявиха бойкот на бирата и спряха да я купуват.
Само за първите десет дни след като Мълвейни цъфна с „Бъд лайт“ в ръка, продажбите на това пиво се сринаха с 47%. Те не са се възстановили и до момента. Същото се случи и с акциите на компанията производител, чиято стойност падна с повече от 9%. Изглежда малко, но загубите се изчисляват на около $30 млрд. За борсовите среди това е катастрофален срив. В такива случаи притежателите на подобни „опасни“ акции бързат да се освободят от тях. С което цената им пада още повече и накрая това може да доведе дори до фалит на фирмата.

Именно в този момент на сериозни проблеми се появява фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и изкупува всички налични акции. При сделка, зад която стои такова уважавано име от „политбюрото“ на либерал-глобализма, акциите изведнъж започват да се покачват и стават търсени. Но налични вече няма. Бил Гейтс ги е изкупил до последната.

Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ описва себе си като благотворителна. Практиката показва, че тя печели парите си след организирани акции като тази с „Бъд лайт“

Интересен е още един детайл, който намеква, че цялата случка с „Бъд лайт“ е била добре подготвена и отработена предварително. Малко преди да се появи злополучната реклама с празнуващия женствеността си Дилън Мълвейни, Бил Гейтс, пак чрез любимата фондация, купи акции за $90,37 млн. от конкурента на „Бъд лайт“ – нидерландската пивоварна „Хайнекен“. Всички класации я посочват като втората предпочитана от същия кръг лица – професионални атлети и трениращи любители в зали. Данните след април сочат, че действително интересът на възмутените потребители на „Бъд лайт“ се е насочил именно към „Хайнекен“, чиито акции към края на април поскъпнаха.

Наблюдатели очакват скоро „Бъд лайт“ да възстанови рекламната си стратегия, насочена към основната група свои потребители, историята с Дилън Мълвейни да бъде забравена, бирата отново да се превърне в най-търсена на пазара. А Бил Гейтс да се обзаведе с още някой милиард на вълната на цялата тази добре разиграна кампания.
 


В категории: Бизнес , Политика


14
Коментара по темата
14.
Има и други кофти бири
14.09.2023 03:31:56
0
0
Чудя се на акъла на някои, които дават толкова пари за една от най-скапаните бири - мексиканската "Корона"...
13.
!!!
11.09.2023 10:47:16
1
3
Божка, ти ще сменяш пола, официално и ще ставаш инфлуенсър ли? Не ти ли стигаха си амбриаж?
12.
Хетеро
11.09.2023 09:55:48
1
3
Много гпусно хомо. Няма сила на света да ме накара да ги харесвам.
11.
Пешо
11.09.2023 08:05:01
3
4
Очерняща статия . Пълни глупости , лошо измислени
10.
Пак ли ти?
11.09.2023 06:01:53
2
8
Божка, пак ли ти изригваш с "умни' мисли?
9.
На интересни ли се правите?
11.09.2023 06:00:20
1
7
95 милиона гущера били "без пари"?
Сигурно заплатите в редакцията ви са в диапазона 1000-2000лв (и това ви е много), но се правите на интересни
8.
До 8
11.09.2023 01:49:16
0
5
лек минал си сле. На мен Дидието ми даде 800 000 евра и ферари. Каза че ко излъжа още балъци като теб ще ми купи и имение с две липи отрпед ;)
7.
XX
10.09.2023 23:46:17
2
14
Бъд е шит. Точно като Амстел. Хайнекен е малко-по-добре - п'кня.
6.
who cares?
10.09.2023 23:02:50
5
8
божка лек и тая "новина" трябва да ни интересува понеже?
5.
Хахах
10.09.2023 22:02:31
8
11
По-голяма глупост не бях чул за тази компания, “падането” на акциите на компанията няма нищо общо с това което сте писали а защото загуби едно дело за ползване на марката в Европа ,спада не беше чак толкова голям и всеки може да си закупи акции на компанията по всяко време на фондовата борса (не са свършели) акциите не свършват . Проверявайте фалшивите си новини .
4.
Запоанат
10.09.2023 21:09:17
1
15
Туку що разбрахме, че ще продават репликите в кауфланд, лидъл, била и карфур. Ще ги пускат на промоция 6+2.
3.
Зъбчо
10.09.2023 21:09:07
4
13
Да го духат,NWO и схемите им и у нас,с тъпите наведени политици,засранци!
2.
Запознат
10.09.2023 21:01:30
10
19
Ние от Възраждане разкрихме каква е схемата. Бил ГЕЙтс купува пивоварната и започва да прави реплика на Пиринско като вътре слага микро чипове с които да чипира целия български народ. А на холандците във Хайникена слага женски хормони, ако има останали мъже да станат и те джендъри.
1.
Спас
10.09.2023 20:56:24
5
13
Браво Божидаре ! Винаги те чета с удоволствие !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Сградата на Факултета по фармация ще се намира между корпус „Mедицински науки” и общежитие N3 Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато „Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки пръстени с печати за 18 карата се оказаха ментета
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори