×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Карнобат с рекорден бюджет от 47,5 млн. лв., залага на инфраструктурата и образованието


Карнобат с рекорден бюджет от 47,5 млн. лв., залага на инфраструктурата и образованието
Общинският съвет почти единодушна одобри финансовата рамка, само трима от БСП се въздържаха
07 Септември 2023, Четвъртък, 20:28 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Основната цел на финансовата рамка е запазване и подобряване на финансовата стабилност на общината, заяви кметът Георги Димитров

Община Карнобат е с рекорден бюджет за 2023 година. Финансовата му рамка е малко над 47,5 млн. лв. и бе гласувана на редовната сесия на местния парламент. Общинските съветници почти единодушно основната точка от дневния ред, само трима – Мирослав Спасов, Аспарух Иванов и Маргарита Падарева от БСП, гласуваха с „въздържал се“. 

Бюджетът беше представен от кмета Георги Димитров, който обясни, че 40 млн. лв. са текущ бюджет, около 7 млн. лв. – капитал. 

Основната цел на рамката е запазване и подобряване на финансовата стабилност на общината в условията на нарастващата инфлация. А приоритети са градската инфраструктура, образованието, социалният сектор, здравеопазването, поддържане на общинската собственост, екологията, пътната инфраструктура, спорт и култура. 

Георги Димитров се обърна към Общинския съвет и благодари за добре свършената работа през 4-те години. „Приключваме мандата с финансовата стабилност на общината. Нямаме кредити, нямаме задължения към доставчици или изпълнители, с изключение на тези, които са в процес на изпълнение, но там всичко върви по договори“, обясни кметът.

 

„Скокът тази година е два пъти по-голям на рамката на бюджета. Това се дължи на устойчива събираемост, увеличаването на размерите на трансферите от държавата, но и увеличаването на собствените ни приходи - наемите са на по-висока цена. Не сме увеличавали данъците освен тези за битови отпадъци. Една част от средствата, които сме отделяли по Закона, са ни върнати обратно. Така купихме и сметосъбиращия камион, с който напълно си решихме проблемите, ще ни се покрият потребностите. Увеличаването на данъците и таксите е нож с две остриета. Когато повишаваш, очакваш по-големи приходи, но се получава така, че хората нямат възможност да ги плащат и съответно събираемостта пада. Затова търсим баланса - оптималния вариант. Ние в момента нямаме финансови проблеми. Нямаме кредити, нямаме задължения. Вдигнахме заплатите с 10 % в Общинска администрация този месец“, каза Димитров пред журналисти. 

Кметът на Карнобат Георги Димитров обяви официално кандидатурата си за пети мандат

По отношение на инфраструктурата – стана ясно, че 70% от улиците са ремонтирани и асфалтирани, с изградени тротоари. В момента Общината работи по 30 улици по т.нар. Воден цикъл. Заложено е проектиране на още 13 в кв. Красно село – предстои първо подмяна на подземните комуникации, а после надземно - асфалта и тротоарите. 

„Правим проекти в сферата на услугите. Днес документално приключва площадката за зелени отпадъци по „Красива България”. Довършваме и ДГ „Славейче”. Проектираме няколко междублокови пространства. Една част са заложени за изпълнение през тази година, друга - от бюджета догодина. Старият басейн, който беше една пробита кошница, сега се превръща в тренировъчно игрище. За да играе ОФК-то на терена и да го поддържаме здрав. Търсим възможности да създадем добра материална база и за другите спортове. Да имаме догодина ново покритие на лекоатлетическата писта. Да създадем нова школа по волейбол. Ще направим демонстративен турнир за децата. С помощта на Николай Николов ще искаме да върнем волейболната школа. Имаме и нови спортове - фехтовка. Даваме всички възможности на децата да спортуват. От светофара до гарата се изгражда сега велоалея.

Проектирана е и втора такава от гробищния парк до ул. „Екзарх Антим“, допълни Георги Димитров за развитието на спорта в общината.

Задържане и поддръжане на здравните заведения е сред приоритетите на Общината. И тази година здравеопазването е сред основните акценти на бюджета. 

„Тази годинa сме вложили средства за линейка, м.г. за 170 000 лв. рентгенов апарат, буквално днес подписах фактурата за ограда на болницата. По европейски проект правим асансьор със съфинансиране около 68 000 лв. Отделно работим за детско отделение в партньорство с НПО. Проектираме голям паркинг на болницата. Подарихме на държавата терен около 1.3 декара и приключва проекта за нова сграда на спешната помощ. Не се съревноваваме с никого, но мисля, че в последните години, особено по време на ковид, направихме много за  болницата и твърде малко са нерешените проблеми там. Нашата болница обслужва 62 населени места. Затова купихме линейката, имаме и още една високопроходима, която беше дарение“, каза още кметът. 

На днешното заседание на Общинския съвет, по предложение на кмета Георги Димитров, бе гласувана и извънредна точка, а именно отпускане на финансова помощ от 10 хиляди лева за Община Царево за справяне с последствията от бедствието. 

Пред съветниците Димитров обясни, че администрацията има готовност при необходимост да изпрати и тежка техника, с кояро да помогне при разчистването на засегнатите райони.

На предпоследното заседание на местния парламент за този мандат се присъедини и нов общински съветник - Маргарита Падарева, която влезе на мястото на Надя Русева от БСП. Русева напусна ОбС-Карнобат поради други служебни ангажименти. 


В категории: Карнобат


България Всички новини
Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Сградата на Факултета по фармация ще се намира между корпус „Mедицински науки” и общежитие N3 Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато „Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки пръстени с печати за 18 карата се оказаха ментета
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори