×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Синдикатът на българските нефтохимици ЛУКОЙЛ: Обезпокоени сме, че с нашето предприятие се правят политически експерименти


Синдикатът на българските нефтохимици ЛУКОЙЛ: Обезпокоени сме, че с нашето предприятие се правят политически експерименти
От синдиката зоват за спешна среща с депутатите от Народното събрание, на която да обяснят последствията от необмислени решения
07 Септември 2023, Четвъртък, 13:51 ч.
Автор: Флагман.БГ

Не се съмняваме, че зад това прибързано решение стоят рейдърски интереси на определени икономически и политически структури, се казва в отворено писмо до медиите

Синдикатът на българските нефтохимици "ЛУКОЙЛ" разпространи отворено писмо до президента Румен Радев, до премиера акад. Николай Денков, председателя на парламента Росен Желязков и до депутатите от 49-ото Народно събрание по предложението за отмяна на предоставената от Брюксел дерогация. Ето пълния текст:

До:

Президента на Република България

Румен Радев

Министър-председателя на Република България

Акад. Николай Денков

Председателя на Народното събрание на Република България

Росен Желязков

Копие:

Депутатите от 49 Народното събрание на Република България

 

Уважаеми г-н Президент на Република България!

Уважаеми г-н Министър-председател на Република България!

Уважаеми г-н Председател на Народното събрание на Република България!

Уважаеми народни представители от 49-ото Народно събрание на Република България!

Уважаеми сънародници!

 

Обръщаме се към Вас с огромно безпокойство и молба за съдействие във връзка с намерението на някои депутати да отменят преждевременно предоставената от ЕС възможност за използване на проектна суровина на разумна цена в „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД. Предложението за отмяна на предоставената от Брюксел дерогация, което вече е внесено за гласуване в Народното събрание, застрашава благосъстоянието на българските граждани, превръща енергийната сигурност на страната ни в заложник на партийни и корпоративни интереси и води до дестабилизация на целия Балкански регион.

Ние не сме политици, но въз основа на професионалните ни компетенции и опит, не се съмняваме, че зад това прибързано решение стоят рейдърски интереси на определени икономически и политически структури.

Петролни сътресения в България, консерваторите саботират коалиционния си кабинет

Съветът по сигурността към МС обсъди ефектите при прекратяване на дерогацията за „Лукойл“

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД е флагманът на нашата икономика. Предприятието не просто произвежда всички видове моторни горива, но е и началното звено в дълга верига от производители на стоки и услуги, които осигуряват работа на стотици хиляди български семейства. Заводът изнася продуктите си за почти всички съседни държави и осигурява баланса на регионалния енергиен пазар, има огромен принос към държавния бюджет.

След началото на войната, експертите и политиците в Брюксел се изправиха пред нови предизвикателства в областта на енергийните доставки и стигнаха до заключението, че страни като България, Хърватия и Унгария, биха могли да се възползват от временно изключение от петролните санкции. Това беше в интерес на енергийната сигурност на страните, както и за да се осигури по-нататъшно икономическо развитие в региона.

Опитите на отделни български политици да използват конфликта в Украйна за свои лични и партийни интереси, са лицемерни и не бива да се допускат. Нито „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД, нито собственикът му LITASCO, са обект на санкции от страна на САЩ, Великобритания или ЕС. Няма основания нито за предсрочно прекратяване на дерогацията за използване на руски нефт и прекратяване на концесията за нефтен терминал „Росенец“, нито за каквито и да било други действия срещу ЛУКОЙЛ в България.

Преждевременната отмяна на дерогацията ще създаде сериозни проблеми за Дружеството при осигуряването на суровини в момент, когато световното производство на петрол намалява, а разходите за превоз на товари с танкери са се увеличили шест пъти за година и половина. Изключително трудно е да се осигурят дългосрочни доставки с ясна прогноза за икономическото развитие на страната и региона, а още по-трудно е да се гарантира, че горивото, което излиза от рафинерията, ще остане най-евтиното в Европа.

Рафинерията се нуждае от непрекъснато снабдяване с петрол с определени характеристики. Нито производствената технология, нито логистиката на доставките за рафинерията могат да се променят в зависимост от политическата ситуация и партийните интереси. Прекъсването на ритмичните доставки на суровини, без предварителна подготовка, може да доведе до спиране на рафинерията и да застраши безопасната работа на нейните инсталации.

Новите, по-скъпи суровини ще доведат до повишаване на крайните цени на горивата на българския пазар, което ще засегне българските въздушни и автомобилни превозвачи, общините, бюджетните организации, всички, които използват течни горива, и в крайна сметка всяко българско семейство.

Изразяваме своето безпокойство, че с нашето предприятие се правят политически експерименти, които създават икономически пречки за неговата непрекъсната работа, така  че мястото му на пазара да бъде заето от спекуланти, които да продават скъпо вносно гориво на завишени цени. Ние, нефтохимиците на България, смятаме, че не е редно зловредни бизнес интереси или тяснопартийни игри да определят икономическия вектор на страната в ущърб на нейната енергийна сигурност и благосъстоянието на нашите сънародници.

Молим Ви да проявите държавническо отношение и да предотвратите всякакви опити за оттегляне на дерогацията на Европейския съюз преди крайния срок, определен от Брюксел. Молим Ви да защитите нашите работни места и работните места на хиляди българи, да спасите икономиката на страната от ненужно повишаване на цените, да запазите малкото индустрии и предприятия, които все още са останали в страната.

Искаме спешна среща с депутатите от Народното събрание, на която да обясним последствията от прибързани и необмислени решения и да се обсъди позицията на членовете на Синдиката на българските нефтохимици. Разчитаме на вашето благоразумие! България заслужава просперитет!

С уважение и надежда,

СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ НЕФТОХИМИЦИ „ЛУКОЙЛ“

 


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
България Всички новини
След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори