×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рекорди и незабравими емоции! „Лъвско сърце“ излъчи своите победители (СНИМКИ/ВИДЕО)


Рекорди и незабравими емоции! „Лъвско сърце“ излъчи своите победители (СНИМКИ/ВИДЕО)
Днес сме тук благодарение на кмета на Приморско д-р Димитър Германов (горе вдясно), който повярва в нас и идеята ни, казаха организаторите
03 Септември 2023, Неделя, 17:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Участниците в триатлона преплуваха 3 км в открито море, минаха 116 км в планинско колоездене и 21 км - в бягане в пресечен терен

С рекорди и много емоции завърши осмото издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. Събитието, което стана част от спортния календар не само на Приморско и България, но и на Европа, се проведе вчера край Приморско, а днес бе церемонията по награждаването на победителите.

Над 800 смели лъвски сърца взеха участие в тазгодишната надпревара. Участниците в триатлона преплуваха 3 км в открито море, минаха 116 км в планинско колоездене и 21 км - в бягане в пресечен терен. 

Състезанието е първото по рода си в България –  минава през уникални природни забележителности и тракийски светилища, намиращи се в мистичната Странджа планина. 

Над 800 лъвски сърца туптят край Приморско

Патрон на събитието е кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Организаторите не пропуснаха възможността от сцената да изразят своите благодарности към него. 

„Без него днес нямаше да се намираме тук. Кмете, благодарим ти, че повярва в тази идея и в този екип“, каза Филип Шавов, основният организатор на „Лъвско сърце“. 

СНИМКИ И ВИДЕА ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ НА ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НИ

„Лъвското сърце намира своя дом и сърце в Община Приморско - там, където започна пътуването и живее духът на триумфа! От самото начало на ултра крос триатлона Лъвско сърце Община Приморско е наш непоколебим съюзник, който подкрепя визията ни и се грижи за развитието на това забележително събитие. Тяхната непоколебима подкрепа е движещата сила, която ни тласка напред. Специални благодарности за кмета д-р Димитър Германов и целия екип на Приморско - вашата подкрепа беше основата, върху която се издига Лъвското сърце. Състезанията, предизвикателствата, триумфите - всички те оживяват на фона на красотата и прегръдката на вашия град“, заявиха още от екипа на „Лъвско сърце“. 

Кметът д-р Димитър Германов, който бе на събието и в двата дни, разказа как е започнало осъществяването на мечтата „Лъвско сърце“. 

„Годините летят неусетно. Връщам се назад и си спомням, когато едни млади хора влязоха в кабинета ми. Имаше толкова много енергия в тях. Започнаха да обясняват какви намерения имат. Не беше трудно от тяхна страна да ме убедят. След 15 минути си стиснахме ръцете и следващата година стартирахме, ако не се лъжа – с 45 участници. След 8 години техният брой надхвърля 800. Товз означава, че създаденото нещо е изключително успешно. Разбира се, това е най-вече заради активната работа на организатора Филип Шавов и всички млади хора покрай него, както и на вас, състезатели!“, каза кметът Германов. 

За награждаването в Приморско дойде и министър-председалят акад. Николай Денков, който бе придружаван от градоначалника.

И тази година сили мериха най-добрите имена в различните дисциплини от България и света, правеше впечатление и силното бургаско участие, които представиха достойно региона.

В триатлона при мъжете най-добър е Данаил Велинов, среброто е за Иван Кралев, а бронзът - за Кристиян Цветанов. При жените на първо място се класира Мишел Георгиева, второто зае Евелина Златанова, а Гергина Сугарева се класира трета.

Ето и победителите в останалите категории, има и поставени нови рекорди: 

Генерално щафета:
1 място - отбор 2 fast 1 furious

Габриела Георгиева
Владислав Гюров
Христина Козарева

2 място – отбор Атила
Антъни Иванов
Богдан Стойчев
Ивайло Георгиев

3 място – отбор VELORAPTOR
Георги Янев
Калин Русев
Шабан Мустафа

Щафета от двама: 
1 място – отбор Trek Bikes Bulgaria

Димитър Василев
Cvetan Ivanov
Димитър Василев

2 място – отбор Two Team Sofia
Евгени Василев
Станислав Грабчев
Евгени Василев

3 място отбор - Олимп
Йордан Кърпачев
Илия Вълканов
Йордан Кърпачев

Полумаратон
Мъже: 

1 място Иван Андреев
2 място Методи Михалев
3 място Мирослав Йосифов:

Жени:
1 място Валерия Димитрова
2 място Полина Господинова
3 място Златка Вълчева

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КАТЕГОРИИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК


 




В категории: Приморско , Спорт


България Всички новини
Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Ето кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с паралии... 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Георги Чиликов и голмайсторът на А група за всички времена Мартин Камбуров продължават напред в VS Sport Open 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права
Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори