×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Възмутени сме, че с разрешение на Община Бургас се изгавриха с паметта на 240 загинали антифашисти


Възмутени сме, че с разрешение на Община Бургас се изгавриха с паметта на 240 загинали антифашисти
Музикалната техника е върху Вечния огън – в центъра на Пантеона, а зам.кметът по културата е в кадрите, потресен е общинският лидер на БСП-Бургас Живко Господинов
22 Август 2023, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Специално за начинаещи диджеи е отключено лоното, а ние всяка година за 9 септември искаме изрично писмено разрешение от администрацията, за да положим вътре венци

Живко Господинов е общинският лидер на БСП-Бургас. Рзговаряме с него по повод извършеното кощунство във вътрешността на Пантеона в Морската градина. Символът с т.нар. Вечен огън бе използван от двама абсолютно неизвестни диджеи за подиум при заснемане на промоционален клип. Скандалната подготовка с озвучаването за любителската техно и хаус изява бе разпространена в социалните мрежи, но се появи съвсем официално и на страницата на общинското радио, където пък на снимка от същото събитие "цъфна" и самият зам.кмет по културата Диана Саватева. Вижда се, че съдейства на изпълнението. Дуото, наричащо себе си BORA Project е поставило  музикалната си техника в самия център на монумента, издигнат в памет на загиналите в борбата с фашизма 240 идейно предани на комунизма и социализма бойци от Бургас,  което скандализира соцобщността в морския град.

-Г-н Господинов, как узнахте за светотатството, както го нарекоха от Вашата партия, за извършеното в лоното на Пантеона, върху самия Вечен огън, където полагате цветя и венци?

Изгряващо бургаско техно дуо разгневи БСП, снимали клип върху Вечния огън на Пантеона (ВИДЕО)

-Получихме няколко обаждания в централата ни на ул. „Фердинандова”, с които възмутени посетители на Морската градина са станали свидетели на случващото се в мемориалния паметник, най-вече на мощната дискотечна музика, която е ехтяла отвътре. Това е гавра с паметта на загиналите. Точно върху Вечния огън е била поставена техниката им за клипа. Тези двама младежи са били допуснати вътре с разешение, някой им е отключил – те са скачали и викали точно върху най-почитаното от нас място, където се отдава почит на загиналите в борбата с фашизма. Хората ни питаха за допълнителна информация какво става вътре, всъщност така разбрахме.

Точно на това място никому неизвестните диджеи от BORA Project са мовтирали преди дни своята импровизирана сцена

акво предприехте вие след това?

-Направихме си труда да отидем на място, за да разберем от първо лице какво се случва. За съжаление разбрахме впоследствие, не точно в деня, когато тези младежи са снимали клипа си, а на следващия. Изпратиха ни и статия от сайта на Общинското радио "Гласът на Бургас", което се финансира от данъците на всички граждани. Видяхме, че са публикували клип и снимки от партито. Виждаме, че на купона им присъства зам.-кметът по култура Диана Саватева. Възмутително е – някои от хората, които ни потърсиха, имат загинали дядовци и прадядовци, чиито имена са на стените в Пантеона. Те са уважавани граждани, за тях това е свято място.

-Бихте ли изброили имена на някои от загиналите в борбата срещу фашизма?

Всяка година на 9 септември социалистите поставят цветя край Вечния огън в Пантеона. Мястото е сакрално за тях

-Има изписани 240 имена на паднали в борбата за победа на социализма и комунизма в България. Николай Тишев напр. има роднини в този списък, Димитър Атанасов също. Той ми се обади за случая. Името на дядо му е изписано сред загиналите. Димитър Атанасов обяснява на своите деца, че това е паметник, в който се отдава почит, а в един момент става свидетел на тази разюздана сцена. Членове на партията ни също се обадиха. Бяха изненадани, че нещо такова изобщо може да се случи и то със съгласието на Общината, защото Пантеонът по принцип денонощно е заключен.

-Тоест някой от ръководството на Общината го е отключил по повод заснемането на музикалния клип на тези момчета?

Стотици членове и симпатианти на БСП, внуци на загинали антифашисти всяка година поднасят цветя и венци там,
където изгряващите диджеи се клатят в ритъма на хаус и техно музика

-Точно така. Дори ние, когато провеждаме традиционното си възпоменателно събитие там за 9 септември, го правим с предварителна молба по процедура. За да сложим цветята и венците на мястото на Вечният огън в определен час и после се заключва. За да не се нарушава цялостта на паметника  във вътрешността.

-А Вие чухте ли се с г-жа Саватева, тя какво мисли по въпроса?

-Не, не съм разговарям с нея, обидно ми е, предстои да я попитам за тяхната позиция. Но съм изненадан, меко казано, че такова нещо се е провело с разрешение и очевидно съдействие на Общината.

Подготовка за 9 септември 2015 г.
Обичайна снимка на БСП-актива от Бургаска област

 


В категории: Бургас , Политика


70
Коментара по темата
70.
Жалки
25.08.2023 14:12:14
0
3
По'длоги на световния джандар и европейските джендъри, рушители на всичко свято, изградено от трудовите хора в България през съзидателните години на соца. Сега НЯКАКВИ
БЕЗМОЗЪЧНИ , ненаказани и невъзмутими си развяват простотията върху паметта на тези, които отрекоха фашизма и загинаха за доброто на всички нас, които живяхме десетилетия един спокоен и истински живот. Времената се менят и тези един ден ще си получат възмездието . Господ вижда , няма да остави наглеците да виреят.
69.
Жалки
25.08.2023 14:07:00
0
5
По'длоги на световния джандар и европейските джендъри, рушители на всичко свято, изградено от трудовите хора в България през съзидателните години на соца. Сега НЯКАКВИ
БЕЗМОЗЪЧНИ , ненаказани и невъзмутими си развяват простотията върху паметта на тези, които отрекоха фашизма и загинаха за доброто на всички нас, които живяхме десетилетия един спокоен и истински живот. Времената се менят, и тези един ден ще си получат възмездието . Господ вижда , няма да остави наглеците да виреят.
68.
До 63
25.08.2023 13:17:26
4
1
Точно така.Но за културно -исторически обект.
А тук говорим за комунистически символ на страна окупатор . Мястото му е в пътната настилка.
67.
Докторa
24.08.2023 17:46:38
7
5
Да го духат комунета.
66.
Чичо
24.08.2023 10:17:23
14
6
За какви антифашисти говори този. Знае ли що е фашизъм. В България никога не е имало фашизъм.
65.
Що в чужбина?!
23.08.2023 22:05:57
0
5
Иди на кухата могила /т.нар.Тракийска гробница/ в Поморие и виж дали няма автографи по тухлите. Тя е стара почти, колкото Колизея.
64.
Бург2
23.08.2023 19:22:13
8
19
Всички се срамувам когато наш младеж в чужбина си напише името на Колизеума, Пирамидите и т. н. На какво обаче ги учим в България, че да оскверниш паметник е нещо нормално. А още по жалко е, че това става със съдействието на община Бургас. Жалко, много жалко!
63.
Гражданин на Бургас
23.08.2023 16:24:35
17
18
Всеки който се подиграва и осквернява културно исторически обекти е животно и добитък!
62.
БСП
23.08.2023 15:22:22
9
12
Бесни
Страшни
Пенсии
61.
БеСиПе шумкали
23.08.2023 13:50:50
12
16
Днешното шизофренно състояние на БСП има своите исторически корени. През март 1941 г. Васил Коларов и Вълко Червенков молят Цар Борис III да присъедини България към Тристранния пакт. В тази епоха СССР и Райха са съюзници, които заедно са нападнали и след това разделили Полша. И днешната и миналата циклофрения на социалистите се обяснява с факта, че те никога не са били българска партия, а последователно служат първо на съветски, а днес на руски интереси.
60.
Бивш социалист
23.08.2023 13:47:01
10
15
Другари и другарки, веднага да се осъдят на разстрел като врагове на народа! И не разбрах каква е тази разюздана сцена, която са снимали? Порно филм ли са правили? Аз виждам две млади момчета, които просто пускат музика, която явно те харесват. Дали са известни или никому неизвестни няма абсолютно никакво значение. Важно е, че правят това, което обичат. И какво точно са осквернили? Мястото, на което би трябвало да гори вечният огън, който между впрочем отдавна не е вечен, по-точно никакъв го няма. Отдавна хората на Бургас са забравили с каква цел е излят този бетон там. Просто минават покрай него. За много бургазлии той даже е невидим. Да не говорим за младото поколение, което и идея си няма какво всъщност е това и защо е построено там. За тях е просто Пантеона, място за срещи и нищо друго. А Вие драги социалисти, потресени до дъното на душите си от постъпката на тези младежи, какво сте направили за да покажете на днешната младеж каква е същността на този монумент и защо е издигнат? Всъщност трябва да благодарите на момчетата че са го заснели, така има вероятност все пак някой да се позаинтересува от него, независимо колко са неизвестни и на колко човека няма да им хареса музиката, която правят. Може да се намерят такива, които няма да я слушат, а ще ангажират вниманието си с мястото, което е снимано. Защото е видно, че Вие по никакъв начин не можете да го направите.
"Другари и другарки" загубихте в мое лице един симпатизант и гласоподавател на БСП.
59.
Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режи
23.08.2023 11:03:39
10
20
Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими
Според книгата на Виктор Суворов, „Ледоразбивачът” СССР по-късно в противоречие с пакта Рибентроп-Молотов разширява инвазията си на север и това е една от причините за настъпилия разтърсващ света сблъсък между националсоциализма на Хитлер и болшевизма (комунизма) на Сталин, който доведе до милиони човешки жертви и хиляди безследно изчезнали и тероризирани както по време на Втората световна война, така и в установените комунистическия режими в Източна и Централна Европа.
Само в първите седмици след 9 септември 1944 г. в България жертвите на терора са между 16 000 и 20 000 - тези данни изнесе президентът Желю Желев на 1 февруари 2011 г. по време на отбелязване годишнината от смъртните присъди на т.нар. Народен съд.
58.
Е на тва е
23.08.2023 10:40:54
17
17
Оредяла група пенсионери /почети всички активни борци - демек партизани - разбойници/ и техните внучета и правнучета облажили се от времето на соца.
57.
Някой
23.08.2023 10:27:43
21
19
Тази грозотия трябва да се събори.
56.
До дрОгаря ГосподиноФ
23.08.2023 09:03:44
19
42
Нещо да кажете за днешният ден?
23 август е денят за възпоменание на жертвите на нацистките и комунистическите тоталитарни режими!
Да припомним и някои факти на ПЛИТКОУМНИЦИТЕ с червените манерки!

"Общият брой на жертвите на комунизма в света е около 100 млн. души, а жертвите на германския националсоциализъм са между 9 и 11 милиона. За България повечето изследователи и историци приемат, че само за няколко месеца след 9 септември 1944 г. са избити без съд между 25 000 и 30 000 души, а репресираните впоследствие от комунистите (осъдени от „народния съд“, въдворени в концлагери, изселени, съдени за контрареволюционна дейност и др.) са многократно повече".
55.
Бург1
23.08.2023 09:00:25
27
28
Това което се построи през социализма се разграбва вече 30 години. Какво се построи по време на "Демокрацията". АЕЦ?, Нефтохим?, Металоргичен комбинат?, индустрия?, селско стопанство?, каквото и да е дайте пример. Искат да разрушават, а през живота си един пирон не са забили.
54.
До 48
23.08.2023 08:34:51
11
15
Те са украинци, не бъркай понятията. Тук влиза Трети украински фронт. Не се учудвам, че са се изтровили тея дебили, като гледам и сега как смучат по баровете, докато братята им мрат като мухи в Украйна.
53.
Наката
23.08.2023 08:29:50
14
21
Най ме радват дебили плюещи по едно време, родени 2000- та година!! Все едно да спориш с някой, който не може да чете за дадена книга!
52.
възмутен
23.08.2023 08:12:53
2
21
Саватева и култура? Тя дори не може да говори, а от това което казва не се разбира нищо. Г-н Николов добре ще е да се освободите от такива кадри през следващия мандат.
51.
До Боцмана
23.08.2023 08:12:28
19
17
Боцмане, по-полека, не се ядосвай, че ще се наакаш и начуркаш, като дърт комунист Бузлуджа. Дядо Тошо каза: Другари, социализама се оказа едно недоносче.
50.
Към 52-я
23.08.2023 08:05:44
11
31
Кой ликвидира българското село, че не те разбрах?! Във всяко село имаше медицински пункт преди "демокрацията". Почти във всяко имаше училище!! Селското стопанство беше развито и огромни стада с крави и овце поддържаха отрасла жив. Междурелските пътища, ВСИЧКИТЕ са от едно време! Всяко лято по селата беше пълно с деца, прекарващи ваканцията си на село при баба и дядо. Всяка къща си имаше собствено малко стопанство. Живота беше тих и спокоен. На всеки празник се събираше цялата рода и се веселяха от душа.
Не мислете, че като говорите откровенни глупости някой ви вярва!! Вие нямате нищо сега, за съжаление. И се мъчите да се убедите сами, че така е правилно!
49.
До 38
23.08.2023 08:03:39
19
24
Другарю Дебил,на младежите може да разправяш колко прекрасен е бил комунизма,а някой може и да ти върже,ама ние с теб си знаеме,че по границата стреляха на месо за тия ,които бягаха на запад.Нали така?Интересно ,защо в нашия "рай"никой ни искаше да идва.Дори,когато България изглеждаше на огромна дискотека,когато ту имаше,ту не ток.
48.
Михаил Пелтеков
23.08.2023 07:53:08
19
17
В Бургас се намира скандалния паметник на загиналите руски солдати преписи с метилов алкохол
47.
Боцмана до 40
23.08.2023 07:45:53
7
9
По принцип не споря с олигофрени, моето момче!!
46.
Гунчо Цанев
23.08.2023 06:52:27
4
9
Мама ви мръсна боклуци гадни! - това е първото нещо, което ми дойде като прочетох статията!
45.
Млад социализ фанал паяжина отзаде
23.08.2023 05:09:16
7
11
Ех защо не дойдат чеченските маладци да ни оберат паяжините,сега дремя сърбежа е непоносим няма 1 активен другар всички сме пасивни като сергей станишев
44.
Centurio
23.08.2023 01:09:33
5
10
Как, та не можаха да ги видят, някои от местните Петка и Чапай, докато ''миксират''! Щеше да стане драма с елементи на екшън... И накрая за назидание да свирят цяла нощ ''Интернационала''!
43.
Ядениее и пиинииие
23.08.2023 01:02:53
19
26
До всички, които искат да събарят: започнете да бутате панелките, в които живеете. Сигурно ви хващат някои от модерните болести, когато се сетите, че живеете между четири стени, построени от "престъпници". Или това не се брои?
42.
Catch3
23.08.2023 01:02:43
1
15
А сега затворени : 2 диджеи със Саватевица на топличко 1 седмица, да се почувстват като антифашисти!
41.
Catch3
23.08.2023 01:02:38
1
14
А сега затворени : 2 диджеи със Саватевица на топличко 1 седмица, да се почувстват като антифашисти!
40.
до боцмана
23.08.2023 00:51:00
16
22
Защо държиш на всяка цена да покажеш колко си тъп? Изброените от теб неща не съществуват в страни, които не са били под съветски ботуш? Въпросните пътища, язовири и прочие не могат да се открият в Германия, Франция и Англия? Ако не са били неграмотните комунистически цървули, които ликвидират българското село (като заграбват частната собсвеност на хората по селата и ги оставят без препитание и ги натъпкват в панелки по градовете, за да са бачкатори по заводи на загуба), ако ако не са били тия чобани, още щяхме да яздим магарета и да нямаме електричество, това ли казваш? Наистина сте изумителни глупаци...
39.
До 37
23.08.2023 00:19:46
8
1
Как какво общо има ве, пъпеш? И едните и другите са терористи
38.
Боцмана
23.08.2023 00:15:27
54
40
Преди 30 и кусур години стотици хиляди пееха и подскачаха -45 години стигат, кой не скача е червен!!
Неграмотните дебилчета под мен не бяха родени още!
След 11-12 години ще станат 45 години откакто скачахме и се радвахме, че не сме червени!
До 89- та тези мръсни червени гадове изградиха тази България, която имаме и до днес! Язовири, електрическа и преносна мрежа, училища, жилища, тецове, вецове, пътна мрежа и т.н
За 45 години след това, ние ще оставим разбито и ограбено селско стопанство, разбито здравеопазване, разбита пенсионна система, отсъстващо образование, отвратителни хранителни продукти, изсечени поголовно планински масиви, разграбени и подарени срещу комисионна предприятия, ровещи по кофите за боклук лекари и учители!!!
А да, щях да забравя- и едно неграмотно, комплексирано и озлобено младо поколение, което докато остарее ще са му виновни комунистите!!
37.
Странно сравнение
22.08.2023 23:45:51
10
15
Какво общо има между въстаниците от Перущица и комунисти служещи на СССР?
36.
Герчо
22.08.2023 22:56:25
4
23
На снимки, разпространени и в социалните мрежи, певицата Рут Колева позира предизвикателно за модно списание, качена върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения". Сега и тук на Пантеона. Дай им да се друсат и клипове да правят. Гумени глави. А кой е дал ключенцето, да кажат от общината!
35.
Търси се!
22.08.2023 22:50:04
12
26
Няма български Франко, български Мусолини, български Хитлер, това е аргумента да съществуват т.нар. антифашисти.Хайвани.
Най- жестокият сатрап в шумкарската чета на Тодор Грудов, тероризирал странджанци е Атанас Стойков- Премяната, и той ли е увековечен там?
34.
възмутен бил
22.08.2023 22:15:29
15
31
Като караш западна кола и ползваш изцяло западна техника в домакинствоти не се възмущаваш. Ами карай Москвич хладилник Саратов прахосмукачка Ракета. Продажни и лицемерни комундета.
33.
Олигофрен
22.08.2023 21:40:45
18
33
99 % от комунистическите паметниците са чиста идеология и измама. Кога е имало фашисти в България, еле пък и антифашисти - предатели, дезертьори и диверсанти? Сега по човешки.
Значи всички могат да почитат близките си на Гробищният парк, само гнидите са на кандилото в Морската. Ай сиктир. В нашето село башибозука е избесил мъжете в крайселската гора. Няма паметник на Преображенци, не се носят цветя, ама има памет.Нашите хора не ходят за снимки, речи и кебапчета на Петрова нива. Къде да се обърнеш депутат или политик -курбанджии ще настъпиш.
32.
ТБС
22.08.2023 21:21:59
9
5
Отишъл си е олигофренът под номер 27, остава да му го съобщят в телевизора. Това важи и за всички неграмотници, които пишат без да се ползват единствената мозъчна клетка.
31.
Аз
22.08.2023 21:20:23
3
22
Тази Саватева няма място в екипа ви гн.НИКОЛОВ.
30.
катинарче
22.08.2023 21:16:40
19
16
добре че сега сме вече със запада , 34 години и сме на 1во място ПО , ВНИМАНИЕ - най-умираща нация в света , преди усраина сме даже,

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/death-rate-by-country
29.
Бургазлия
22.08.2023 21:15:48
28
48
Живея в близост до Пантеона. Имам куче и всяка сутрин го разхождам. От 7 години насам, минем ли от там, винаги се изсира на монумента. Ейй, мама му стара, куче е ама знае къде да СЕРЕ!
28.
24
22.08.2023 21:06:43
14
29
Преди години, местни турчета-овчари от с. Добра поляна, разказваха как дни наред е мърдала пръстта на общия гроб на разстреляните в Топчийско партизани навързани един за друг с бодлива тел ...
27.
Отивате си!
22.08.2023 20:31:52
14
33
Когато Сейкова вандализира паметника на жертвите на комунистическия терор, червената чума беше в телешки възторг.
Сашко Симов си призна вчера защо е тоя вселенски рев, защото ако позволят да пипнат МОЧА, след това ще се сменят имената на столичните булеварди, възпоменателни плочи на партизаните и...те изчезват.
26.
пешев
22.08.2023 20:11:25
24
28
още малко ще пищят червените предатели.скоро,когато няма да има кой да им плаща ще гледаме как ще забраеят за Масква
25.
Ех има ли
22.08.2023 20:05:39
16
27
Нарисувани правешкия каскет и льонята брежнев как се цаливат мазно по устите това бяха едновремешните гей паради . Ма тогиз им викахте велики кормчии,вождове и учители се дърти обърнати хастари
24.
Бургазлия
22.08.2023 20:05:04
31
46
Къде го измислихте този фашизъм в Бургас бе червени лумпени Пантеона трябва да почита реално хората жертва на комунистическата диктатура наложена ни с военен преврат от СА
23.
Бургазлия
22.08.2023 19:55:07
25
28
Простотията в града ни е много годишна и за Пантеона и за Альошата.Народ без история и ценности прос народ,но лесен за управление.
22.
Смешник
22.08.2023 19:51:32
37
23
Едно време карахте децата да пазят Пантеона с автомати. Сега трябва гей парад там да се проведе, за да се уравновесят поне малко нещата.
21.
Паткан
22.08.2023 19:43:42
37
46
Какви антифашисти, в България никога е нямало фашизъм че да има антифашисти бе кавали. Това са лъжите на соца и БКП пропагандата спусната от Москва. Това каменно грозилище редовно го опикавах като малък, за друго освен кенеф не става. Време е да стане на чакъл и за претопяване като Гальошата, а шумкарите от БеСиПе вече са на бунището с единия крак. Гледайте само на местните избори как изобщо няма да ги огрее.
20.
16, 17
22.08.2023 19:42:30
24
13
Ако не е имало преврат и жестоки убийства на "неотговорни фактори", то нямаше да има атентат.... Второ, твърдението, че Ц БГ е насила вкарано в Тристранния Пакт е нелепо... Вж. Протоколи на НС Ц БГ. Трето, политманеври са правили и на Изток и на Запад, защото всеки е бягал от войната и е търсил съюзници...
Но, когато Ц БГ се е прегърнало във Виена с Райха & comp, то веме е ясно, че те може да бъдеш съюзник на тези създали Освиенцим etc.........
19.
Възрастен бургазлия
22.08.2023 19:40:06
14
32
Преди много години за откриване на паметника бе поканен Гриша Филипов,който е роден в СССР от майка и баща българи.
Тогава бях млад и ми направи много лошо впечатление,че тази персона не владее добре български и речта му бе смесица от български и повече руски думи.
В този паметник са вложени много пари на държавата и нека да си остане.
Паметниците са за това за да сепомни от поколенията,а следващите поколения нека отсъдят съдбата му.
18.
Ебе Санд
22.08.2023 19:03:10
26
46
Махайте го това каменно грозило от Морската. Паметникът на Пушкин е най-стойностния в Приморски парк , този пантеон и побитите камъни пред Автори са грозила на грозилата. Това е най-хубавия градски парк, не гробище на зомбита.
17.
До 15
22.08.2023 18:58:53
11
52
Каква съпротива срещу Тристрания пакт? Нали комунистите са приветствали в началото съюза между България и Германия. След това от Москва са сменили инструкциите и станали яростни противници. Жалка история.
16.
До 15
22.08.2023 18:58:21
13
56
Кой бял терор.?Този дето взривява църкви с деца и стари хора вътре ли? И царство България е принудено да стане съюзник, а не е доброволно. Ама трябват гънки да го разбереш.Колко войника са изпратени на източния фронт от България?
15.
Памет
22.08.2023 18:53:24
27
19
В Пантеона са изписани имената на 216 загинали от Бургаския край от Белия терор в Ц България 1923-25 г., в СССР при Сталинския режим в ГУЛАГ 1937-38 г. и в съпротивата срещу Тристранния Пакт, чрез който Ц България е съюзник на Хитлеристка Германия, фашистка Италия и Япония...
14.
Жизнена необходимост
22.08.2023 18:44:41
10
52
За комунистите и за македонистите лъжата за бугарския фашизъм е нужна като слънцето и въздуха за всяко живо същество.
13.
Ха
22.08.2023 18:40:18
9
45
Фашиста вика - "дръжте фашиста" :D бързо забравяте за договора Рибентроп-молотов, общите паради и цитата на Гьобелс, кой е най-близък до тях. ТУМОРИ
12.
За сведение
22.08.2023 18:37:35
4
41
В ценгъра на Пантеона няма и никога не е имало петолъчка ❗ Платното на снимката е събитиенно - временно поставено. Там има постоянно поставен, стилно изработен Ален Мак - символ на Българската социалдемокрация и нейните борби за социална справедливост.....
11.
до 2
22.08.2023 18:31:53
5
22
Цървул марков
10.
Факт
22.08.2023 18:31:49
15
55
Комунистите много държат да изкарат Царство България фашистка държава. След това се сърдим на Северна Македония. В собствената си къща не сме въвели ред.
9.
Пъдарката Корнела
22.08.2023 18:30:08
13
47
Живко, разполагайте палатки, бунгала, одеяла и скари! Започвайте да вардите пантеона, че току-виж го обърнали на дискотека! Ако ви нападнат агитки и други врагове, ще изпишем имената ви там като герои. Да живее Пролетариата! Да живее БКП!
8.
мда
22.08.2023 18:28:31
27
49
По каква причина постоянно давате думата на един изчезващ вид съветски безродни мумии? Да не забравят хората съвсем, че има и такива ли?
7.
ГДБОББ до 2
22.08.2023 18:27:56
21
34
Майка ти я думках отзад и после я зарязах :) Но тя излезе хитра комунистическа маймунка и се хвана с баща ти, като успя да го излъже, че си негов :)
СИНЕ! НАМЕИРХМЕ СЕ СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ!
6.
Гражданин
22.08.2023 18:20:43
36
37
Редовно препикавам мястото. Честно да си кажа, след многократното маркиране и за мен вече е сакрално.
5.
Ааааааа
22.08.2023 18:15:23
41
58
Този Кенеф пантеона още ли не сте го бутнали.
4.
камилар
22.08.2023 18:15:08
36
53
само мъртвия комунист е добър комунист
3.
Дуньо Простия
22.08.2023 18:11:10
31
63
Антифашисти = Комунисти = Престъпници
2.
До1
22.08.2023 18:07:46
69
29
ТИ ДА НЕ СИ ЗАЧЕНАТ ОТ АНАЛЕН СЕКС,БЕ БОКЛУК ????
ИЛИ ОТ ПИЯНСКА ЧЕКИЯ СЪБИРАНА С ЛЪЖИЦА ОТ ПОДА...
МАМИЦАТА ТИ НЕНОРМАЛНА
1.
ГДБОББ
22.08.2023 18:04:02
44
105
Какви антифашисти? Престъпници, диви селяндури и обирджии на мандри, които избиха цвета на нацията и превърнаха България в комунистически кенеф-затвор, рай за мързеливите и посредствените, но и за номенклатурата, разбира се :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г.
Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори