×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Созопол обяви: Има избран изпълнител за ремонта на пътя Отманли- с.Росен


Кметът на Созопол обяви: Има избран изпълнител за ремонта на пътя Отманли- с.Росен
Пътната отсечка изглежда така, а Тихомир Янакиев уточнява, че процедурата е задействана след няколко негови срещи
01 Август 2023, Вторник, 14:52 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ако няма обжалване на тръжната процедура, през септември 2023 г. ще започне работа

За строителството на 21 км от път III-992 между Росен и Веселие е определен изпълнител. Към момента тече десетдневният срок за обжалване на избора, след което ще бъде подписан договор. Това съобщи кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. Той уточнява, че това се случва след неколкократните писма до Агенция „Пътна инфраструктура“ с настояване спешно да се предприеме ремонт на пътната отсечка. Провеждани са срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството и с началника на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Кметът на Созопол обяви, че благодарение на съвместните усилия на общинската администрация, гражданската позиция на инициативния комитет от Росен и Равна гора, на депутатите Петър Кънев и Константин Бачийски, както и на всички народни представители от Бургаския регион, вече има яснота за бъдещето на компрометираната пътна отсечка. „Мой ангажимент остава да следя и да ви информирам за последващите дейности на АПИ“, посочва още Янакиев.

Справка в регистъра за електронните обществени поръчки сочи, че за изпълнител на участъка е избран консорциум „Странджа 2022“, в който участват фирмите  „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС-Инфраструктура“ ООД. Офертата им е на стойност малко над 28 млн. лв. без ДДС. Процедурата за възлагане е обявена през септември 2022 г. и е неоснователно забавена с 10 месеца вследствие на бездействието на предходните ръководства на АПИ и МРРБ, се сочи в съобщение на Агенцията отпреди близо месец. 

„Ако няма обжалване на тръжната процедура, през септември 2023 г. ще започне ремонтът на трасето“, допълват още от там. Участъкът, който ще се ремонтира, започва от кръстовището с второкласния път II-99 Бургас – Царево, преминава през селата Росен и Веселие и завършва след с. Ясна поляна.

Освен основен ремонт на пътя ще се изградят и две нови мостови съоръжения. Едното е над р. Росенска, а другото е при 9-ти км между Росен и Веселие. Устоите и фундаментите на двата моста са компрометирани и това налага изграждането на нови.  До започването на основния ремонт на пътя Росен - Ясна поляна за осигуряване безопасността на движение на трасето ще се извършват текущи дейности. Планирано е изкърпване на пътната настилка и премахне на избуялата от дъждовете растителност край пътя. Вижте всички последни новини от Actual

 


В категории: Созопол


Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 2
7
Коментара по темата
7.
Хей, Онзи
02.08.2023 14:20:36
5
3
Какъв проект да ти покаже кметът, когато става дума за проект на АПИ - държавна агенция за пътищата? И на каква стойност е километър и дали е колкото бюджета на Созопол, или бюджета на София, защо се обръщате към кмета?! Всички кметовете до сега си измиваха ръцете с АПИ и бяха рахат. Сегашния кмет пожелал да помага на хората, направи всичко по силите си да се включи пътят Росен-Веселие и всички досега спящи клетки "скочиха" с най-нелепите въпроси! Дупките май са ви по-добре, а?!
6.
*********
02.08.2023 09:02:44
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
Онзи
01.08.2023 17:57:47
0
14
РЕМОНТ на 21км третокласен път за 28 милиона лева без ДДС?
Кмете покажи и проекта.
4.
ah
01.08.2023 17:54:12
0
11
да не са го дали на някой от черноморец да го прави
3.
Созопол
01.08.2023 15:52:19
0
15
Да се обърне особено внимание на изречението: "Ако няма обжалване!", което е ключово в случая. И как е възможно този ремонт да струва, колкото целия бюджет на Община Созопол. Ужас!!!!!
2.
*********
01.08.2023 15:27:15
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Браво !
01.08.2023 15:24:27
3
13
Ремонт от 1.1 млн на км селски път ли?
Ох котьооо !!!

Ако го строяха наново навярно щеше да е над 100млн.
Фирмите на герб, наяждане нямат и когато ПП е на власт.
А те пък са едно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори