×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Африканският съюз към Путин: Вместо зърно, искаме прекратяване на войната в Украйна


29 Юли 2023, Събота, 09:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Страните се споразумяха да допринесат за завършването на процеса на деколонизация на Африка

Африканският съюз отхвърля предложението на Путин за зърно и призовава за прекратяване на огъня в Украйна, съобщи "TVP World".

Председателят на Африканския съюз Азали Асумани изрази мнение, че предложенията на Владимир Путин за предоставяне на зърно на Африка са неадекватни, и освен това подчерта необходимостта от прекратяване на огъня в Украйна.


В заключителната реч на руско-африканската среща на високо равнище в Санкт Петербург той каза също, че Путин е показал готовност да преговаря с Украйна и че сега е необходимо да бъде убедена "другата страна".

Миналата седмица, след като отказа да удължи действието на Черноморската зърнена инициатива, която позволяваше на Украйна безопасно да изнася зърно от морските си пристанища въпреки продължаващата война, Путин информира африканските лидери, че Русия е готова да предостави на Африка зърно, част от което с безплатна доставка.

Това решение, както и последвалите бомбардировки от страна на Русия на украинските съоръжения и складове за износ на зърно, доведоха до рязко покачване на цената му в световен мащаб.

"Президентът на Русия показа, че е готов да ни помогне в областта на доставките на зърно", каза Асумани. "Да, това е важно, но може да не е напълно достатъчно. Трябва да постигнем прекратяване на огъня."

"Президентът Путин ни показа, че е готов да води диалог и да намери решение", добави той. "Сега трябва да убедим и другата страна."

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята за прекратяване на огъня сега, което би оставило Русия да контролира близо една пета от страната му и би дало на силите ѝ време да се прегрупират след 17-те размирни месеца на бойни действия

Компенсация за щетите от колониализма

Русия и африканските държави се договориха да си сътрудничат в търсенето на компенсации за щетите, причинени от колониализма, и да се стремят към връщане на културни артефакти, се казва в заключителната декларация от срещата на върха Русия-Африка, публикувана на уебсайта на Кремъл.

Страните се споразумяха "да допринесат за завършването на процеса на деколонизация на Африка и да търсят компенсации за икономическите и хуманитарните щети, нанесени на африканските държави в резултат на колониалната политика, включително реституция на културните артефакти, отнети в процеса на колониалния грабеж", се казва в декларацията.


В категории: Войната в Украйна


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Ххахахх
29.07.2023 18:15:21
0
2
Добре е да не се чете и слуша само на руzки. И да се ходи и по форуми различаващи се от събора на Бузлуджа
10.
"Агент Зеленски"
29.07.2023 14:36:04
2
4
Това е документален филм за Зеленски от Скот Ритер, с много подробна информация:
A Scott Ritter Investigation: Agent Zelensky - Part 1
https://rumble.com/v2zs3r0-a-scott-ritter-investigation-agent-zelensky-part-1.html
A Scott Ritter Investigation: Agent Zelensky - Part 2
https://rumble.com/v30nd8w-a-scott-ritter-investigation-agent-zelensky-part-2.html
По-подробно обсъждане на информацията от филма:
"Как Зеленски стана агент на MI6 за унищожаването на Украйна. Цялата истина във филма на бивш офицер от американското разузнаване"
https://ukraina-ru.translate.goog/20230728/1048335310.html?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=bg
9.
Браво на Африка
29.07.2023 13:59:31
8
5
И те са за мир,но знаят,че кремълският сатрап започна войната и само той може да я спре.
8.
123
29.07.2023 13:12:28
6
7
Стига простотии. Самия факт ,че са в Русия говори за провал на политиката на САЩ и ЕС. А кой какво е казал се чува и гледа от преките предавания от форума.
7.
Гагарин
29.07.2023 12:49:02
1
6
Уганда е новата космическа сила!

Россия правилно се е ориентирала!
6.
Хахахах
29.07.2023 12:07:33
8
8
Дааа, даже заплашиха Путин, че ще утрепят зеленото шмъркало преди него ХАХАХАХАХАХ
Всички изказвания на лидерите на Африканските държави бяха в този тон! :Президент Уганды на встрече с Путиным предложил энергетическим компаниям из РФ участвовать в освоении нефтяных месторождений в восточной Африке.
Уганда также хотела бы сотрудничать с Россией в космической сфере, в том числе по спутникам, отметил президент страны.
Сороститутската пропаганда върви само при мазните преебани камилчета от пп, които уж щяха да чегъртат ГЕРБ и ДПС, а сега поемат боковия в устата, а Меди Доганов ги пори отзад!
5.
Лъжа
29.07.2023 11:56:35
8
11
Откровена лъжа е заглавието !
Срещата между Руската Федерация и Африка бе пълноценна.
Присъстваха огромна част от африканските държави с изключения на Кения (изцяло зависима колония на Великобритания и Нигер в която в този момент се извършва държавен преврат. Преврат в който местните развяват, руски знамена.
Русия опрости многомилиардни заеми на африканските държави. Ще строи АЕЦ в Уганда. Ще им доставя безплатен транспорт зърно. И всичко ще се разплаща в местни валути.

Може ли някой да покаже ЦИТАТ, яе предложението за зърното от Русия е назована "неадекватно ?
Важното е да ЛЪЖЕ ! После изтината, няма никакво значение.
4.
Коношенков
29.07.2023 11:51:29
3
5
Нашите бойци успешно демитализираха и дефашизираха 1 бр. автоматична пералня:

twitter.com/i/status/1685192012742434816
3.
Путин
29.07.2023 11:30:38
5
11
и зулусите ми забиха нещо отзад....
2.
Бай Иван
29.07.2023 09:54:45
8
4
До 1, той и Прогожин им обяснява , че и Африка е Руска,
1.
а
29.07.2023 09:24:47
7
2
ама Путин не им ли обясни че украйна е Руска ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори