×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тодор Ангелов ли ще е кандидатът за кмет на ПП "Възраждане" в Бургас?


Тодор Ангелов ли ще е кандидатът за кмет на ПП "Възраждане" в Бургас?
Тодор Ангелов от 10 години е начело на най-старото тракийско дружество в България - "Екзарх Антим I", което има над 800 активни членове
28 Юли 2023, Петък, 14:45 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Фейсбук

Няма да изкопчите новината от мен, но ми помнете думата - "Възраждане" ще имат поне 15-16 общински съветници и кмет на балотаж, отсече Ангелов 

Тодор Ангелов е председател на най-старото тракийско дружество в България – „Екзарх Антим I“. Той е популярно име в обществено-политическия живот на Бургас.

Има един успешен мандат като съветник и зам.-председател на местния парламент (2015-2019). В последните седмици името му упорито се спряга за кандидат-кмет на ПП „Възраждане“ за Бургас.

Партията на Костадин Костадинов обяви номинациите за няколко големи областни града, но за Бургас все още няма обявен кандидат.

Потърсихме общинския председател Борис Аладжов, но след като не го открихме, се свързахме с Тодор Ангелов, за да го попитаме дали ще се яви на местния вот като кандидат-кмет на ПП „Възраждане“.

- Г-н Ангелов, виждаме, че по линия на тракийското дружество „Екзарх Антим I“ сте много активни, участвате във фолклорни фестивали, организирате различни семинари и празници. Колко обаче са членовете на дружеството към този момент?

- Към момента имаме отчетени активни почти 800 души, но в следващите месеци очаквам броят им да се увеличи още повече, защото някои от нашите членове или са при свои близки, или са отишли на село за няколко месеца и като се върнат си плащат членския внос, с което възстановяват активното си членство. Това е процес, който се наблюдава всяко лято. Даже преди години имахме случаи, в който наш човек изпрати от болницата в София членския си внос – 2 лева такса. Давам ви този пример, за да разберете какъв е профилът на хората, които са част от Тракийското дружество „Екзарх Антим I“ в Бургас – това са едни изключителни родолюбци, възпитани и крайно последователни в действията си. За тях сме подготвили, както вие казвате, активен календар. Особено през лятото. Пътуваме до паметни места, свързани с историята на тракийските бежанци. Например Ивайловград, участваме във фестивали. През август ни предстои и Петрова нива, където ще отидем 300 души. Наскоро бяхме едни от основните организатори и спомоществователи на конкурса на Милка Андреева, която е наш дългогодишен член. Много са събитията от подобен тип, които или ние организираме или участваме активно.

- Вие очевидно имате зад гърба си активна структура на родолюбци, чийто профил и виждания до голяма степен се припокриват с философията на ПП „Възраждане“. Бяхте кандидат за депутат от тази партия, а сега, вероятно сте чули слуховете, че ви спрягат за кандидат-кмет и водач на листата. Доколко те са верни?

- В момента не мога да ви кажа нищо, не защото нямам желание, а заради това, че е твърде рано. Дали ще съм кандидат за кмет, кандидат за съветник или каквото вие казвате листата – ще узнаете скоро. Имайте търпение. А и ПП „Възраждане“ си има ръководство, което трябва да съобщи подобна новина. Не съм аз човекът.

- Член ли сте на „Възраждане“?

- Да, член съм на „Възраждане“.

- Питам Ви, защото лидерът Костадин Костадинов нееднократно е намеквал, че за тези позиции ще номинира само партийни членове…

- И да искате да изкопчите новината от мен – няма да успеете. Има си друг ред на обсъждане и съобщаване на тази новина. Не е редно да произлиза от мен. Както казах – имайте още малко търпение.

- Според Вас, има ли потенциал ПП „Възраждане“ да повтори резултата си от националния вот и за местните избори? Ако го направи ще има солидна група от поне 10 общински съветници?

- Защо смятате, че няма да успее? Смятам, че групата ще е по-голяма, не 10, а 15-16 човека. С действията си до този момент „Възраждане“ показа, че не подвежда избирателите си за разлика от всички останали, които продадоха идеите си и се прегърнаха един с друг. Нещо повече – лично аз смятам, че в много общини в Бургаска област ще вдигнем резултата си, ще имаме и кметове на балотаж. Помнете ми думата! „Възраждане“ е най-последователната партия, печели доверието на все повече българи, докато всички останали разочароват. Виждате и каква истерия сътвори т.нар. управляваща коалиция – искат да променят националния празник, скочиха на идеята за изграждането на пилона в Рожен и ред други. За пръв път виждам някой да е против националния флаг на България. Тези хора живеят в някакъв собствен свят и не могат да проумеят до каква степен не просто са загубили доверието на голяма част от българските граждани, но и откровено ги дразнят. Заради това „Възраждане“ ще вдига резултата си с всеки вот.

- Да, но в Бургас имате двама депутати, чиито очи не сме виждали?

- Кой го твърди? Аз не смятам, че сте прави. Дори напротив! И Цончо Ганев, и Борис Аладжов са постоянно сред хората и защитават каузите на Бургаска област. Ще ви кажа и нещо, което може би не знаете. Съвсем наскоро ректорът на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ (вероятно визира проф. д-р Христо Бозов, б.а.) покани нашите депутати, за да ги запознае с проект за изграждане на нов медицински корпус, тъй като фармацевтите са кът в държавата и процентът им е много под средния за Европа. Там нашият депутат и зам.-председател на Народното събрание Цончо Ганев предложи още сега, между двете четения на бюджета да се заложат средства, за да се започне незабавно с проектирането. Всички го подкрепиха единодушно.

- Т.е. – Бургас вече има лоби сред вашите депутати?

- Не вече, а винаги е имало. Това, че никой до този момент не е отразил добрите неща, които са направили и извоювали за региона до този момент, е друга тема на разговор.

- Чувстват ли се непредставени избирателите на „Възраждане“ в местната власт?

- Знаете, че „Възраждане“ вкара двама общински съветници, но още в първите месеци те станаха независими. В този смисъл те не представляват „Възраждане“ и е нормално над 12-те хил. избиратели на партията в Бургас да се чувстват непредставени. Но още през октомври това ще се промени.

- Имате ли обаче поне 10 подготвени кадри, които да бъдат ядрото на вашата група през следващия мандат?

- Със сигурност имаме и много повече. Не подценявайте „Възраждане“. Разговарям редовно с членове на партията и виждам, че това са едни будни, умни хора, професионалисти с добро образование и житейски качества. Виждате какво показаха и анализите на социолозите след последния вот – че за „Възраждане“ са гласували висок процент на хора с висше образование. Голяма част от нашите членове са с професори, доценти, доктори, магистри. Ще ги опознаете в следващите месеци, за да се уверите, че не говоря алабализми. В новия Общински съвет ще видите, че те имат експертността да защитават интересите на бургазлии.

- Бяхте един мандат зам.-председател на Общинския съвет (2015-2019) и имате опит в местната власт. Как виждате настоящият местен парламент – по-силен ли е от предходния или…

- Би трябвало предходният да е по-слаб, защото групата на ГЕРБ тогава бе от 29 съветници, имаха и коалиционни партньори, които ги подкрепяха изцяло. Струва ми се обаче, че старият Общински съвет бе по-добър. Тогавашната опозиция бяхме много по-малка, групата на ГЕРБ можеше да прави каквото си иска, защото имаха и квалифицирано мнозинство. Но ние успявахме, така да кажа, да ги респектираме, за да не си позволяват своеволия, които виждаме през този мандат. Не визирам само себе си, а колегите от опозицията. В онзи Общински съвет присъстваше светло му небе Евгений Мосинов, Константин Бачийски, Живко Табаков, Георги Манев, Ангел Божидаров…да не пропусна някого. Но тогава поне имаше искри, решенията се вземаха от мнозинството, но и ние много пъти сме успявали да спираме предложения, които ощетяват бургазлии. Сега ситуацията е по-различна. Гледам общинските сесии внимателно и честно казано не виждам някой да изпъква, да опонира с аргументи по такъв начин, че да накара мнозинството или кметът да оттеглят дадена докладна, или поне да я изменят.

- Прогнозирате, че „Възраждане“ ще вкара 15-16 общински съветници, но ще има ли балотаж за кмет, според Вас?

-Убеден съм, че ще има и „Възраждане“ ще е на втория тур.




Флагман.БГ Тя печели "Денсинг старс" Тя печели "Денсинг старс" 09/05/2024, Четвъртък 13:31 1
В Черноморец отключиха морето
В Черноморец отключиха морето 09/05/2024, Четвъртък 12:23 0
37
Коментара по темата
37.
хм
26.09.2023 19:12:14
0
0
Моят глас ще се даде за тез. Не че ги познавам, няма си идея кой е, но герб ме ядосват с факта че си приеха общинска наредба да не ми дават инвалиден талон за паркиране. Всички други общини в бг дават на всеки инвалид с над 60% инвалидност, талон за паркиране само бургаските общинари имат и други условия освен факта че съм инвалид с над 60%
36.
varbata111
03.08.2023 10:26:18
1
6
Нямат угодия някои хора, действат на принципа "не знам как е, но не е така!"! Кото ви е много хубаво при чичо Митко, ами гласувайте си за него, пък после се ядосвайте, защо няма места за паркиране, защо няма тротоари, защо ремонтите са некачествени, защо казаните са поставени така, че да пречат на всеки и на всичко, защо администрацията е мудна и корумпирана и т.н. Само да кажа, тази "хубост" не е сътворена от Възраждане, т.к. само те не са били във властта! Тезата, че те са прости, продажни, руски подлоги и всички други цветни обиди по техен адрес е несъстоятелна, т.к. тези хора са предварително заклеймени, без да са имали досег с властта и възможността да влияят върху обществените процеси! Всеки трезво мислещ човек може да си направи сам извода: щом ги плюят, значи някой се страхува да не му развалят рахатлъка, значи това са хората! Всичко други получиха кредит на доверие и резултата е трагичен, не можа да правиш едно и също и да очакваш положителна промяна! Явно нещо бъркаме!
35.
*********
28.07.2023 23:37:34
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
34.
*********
28.07.2023 21:30:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
33.
Хахаха
28.07.2023 20:33:48
4
20
Този каза може би 300 думи в това интервю 295 от тях са лъжа!!!Ама иначе сладко лъжат...
32.
До 31
28.07.2023 20:26:15
2
13
Освен това са най-големите селяндури, въртящи гюбеци всяка вечер под гръцки/сръбски/ориенталско-чалгарски ритми. А на всичкото отгоре са голяма част са и с лилави венци. За тях да си хвърлиш боклука в кошчето е евроатлантическа безсмислица.
31.
Asas
28.07.2023 19:49:57
5
19
,аз пък се чудя как така най-простите , най-нахалните и най-продажните имат наглостта да се наричат "Възраждане" . Те са деградирала паплач ,сволоч и каквото се сетите , ама се кръстили "Възраждане" . Нямам думи
30.
Да живее България
28.07.2023 17:22:44
23
8
Познавам повечето от възраждане Бургас. Всички са добри,честни и кадърни хора които знаят как да подобрят града и живота в община Бургас ако им се гласува доверие.
29.
За вас
28.07.2023 17:21:52
3
16
Да стане пак съветник да,ама кмет.Тоз дава ли си сметка, каква летва трябва да прескача.Като го знаят,че не става.
28.
do 25
28.07.2023 16:32:39
8
6
Kolko tup pomiar triabva da si 4e da se hvanech na vuditzata na Borisov kradetza, Kir4o lujetza i Hristo prodajnika.. Ostanaloto e bez dymi..
27.
*********
28.07.2023 14:41:50
1
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
26.
*********
28.07.2023 14:11:09
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
25.
Помияр!!
28.07.2023 14:05:28
11
31
Колко тъп кавал трябва да си та да се хванеш на въдиците на копейката Да си дадеш гласа на сбирщина от мекерата продали се на руснаците .И най важното какво очакваш позитивно тези безродници да променят за теб и за семейството ти???? Не може да не чуваш и виждаш, че тези измекяри искат да тикат държавата към бедна и изолирана русия Не можеш да не чуваш и виждаш че даже тези държавици които още не са в ЕС и Нато като Молдова грузия балканските страни Със зъби и нокти драпат да се присъединят към тези организации И да се отърват от лапите на москва окончателно !!! Да останеш глух и сляп за всичко това и да гласуваш за възраждане е грандиозно самоубийство и отчайващо замъглен от тъпотия мозък.
24.
*********
28.07.2023 14:03:47
8
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
***++**
28.07.2023 13:44:45
1
4
До 11.
Всъщност се пише "смърт". Реално само такива неграмотни могат да сътворят такива лозунги. Жалка история.
22.
GAGAGAGAG
28.07.2023 12:51:37
9
28
Тоя от отбора на таксиджиите ли е, или от отбора на сервитьорите?
21.
ВъZраждане
28.07.2023 12:37:08
10
25
РуZката окупационна система винаги се е опирала на два стълба.
На продажните и на проZтите.
20.
Снеж
28.07.2023 12:27:06
20
37
Всеки втори като си купи едно костюмче и се курдисва да става кандидат за кмет или съветник. Аман от вас. Сегашния и никой друг.
19.
ТаZи партия
28.07.2023 12:03:54
11
30
Нямаше ли да я забраняват за фашистка дейност?
18.
Бс
28.07.2023 11:54:08
10
22
Само не и от ГЕРБ, моля. Всеки друг е желателен, но не и тези, които съсипаха града.
17.
Оптимист
28.07.2023 11:34:35
5
20
Нови кандидати на държавната хранилка!!!СПЕШНО СИНЯ ЗОНА В ж к. ВЪЗРАЖДАНЕ!Изхарчихте милиони за нови улици!!!Добре!Време е за платено паркиране на украински джипове и служебни коли в района! СПЕШНО!ЗАДАВАТ СЕ ПРОБЛЕМИ И МАСОВИ НЕДОВОЛСТВА!МОЖЕ ДА ГИ ИЗБЕГНЕТЕ, МОЛЯ??!!??!
16.
хохо
28.07.2023 11:19:48
6
15
нЕмъ шанс
ама то май няма за кой да се гласува
15.
До 14
28.07.2023 11:17:45
27
24
Защото пък Бачийски може да събори Николов. Истината е че Николов ще си спечели пореден мандат. Най-голям шанс за балотаж има Възраждане, защото показаха че не са част от статуквото. Нито Бачийски, нито Дървото могат да стигнат до балотаж. Ако е Тошко на Възраждане със сигурност ще ги бие. Важно е кой каква група ще вкара, защото там вече ГЕРБ няма да имат мнозинство. Ако бургазлии искат да видят националната колиция и тук - да гласуват за ПП. Ще се гушнат с ГЕРБ и направят сглобката. Ако искат алтернатива да гласуват за Възраждане
14.
до 2
28.07.2023 11:16:44
8
17
Да бе, ше мачкате!
Ама бухлестите у слипа!
13.
*********
28.07.2023 11:14:31
6
23
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Педали на Промяната
28.07.2023 11:09:15
15
28
Не не благодаря. Веднъж се излъгахме. Поне аз признавам, но друг път за тея чифути няма да гласувам. Българопродажници.
11.
Вазраждане - победа!
28.07.2023 11:08:10
51
10
Вън Бургас от ЕС и нАТО!

Да! на дружбата с Россия!
Да! на Путин!
Смарт за всички окраинци!
10.
*********
28.07.2023 11:06:24
4
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
me
28.07.2023 11:02:20
4
16
5цата, тия пичове може да са готини, ама напуснаха партията много много отдавна след чутовен скандал. Ще видят Общински съвет някой друг път, освен ако не се прилепят към някоя партия.
8.
БРАВО
28.07.2023 10:59:50
50
14
ВЕДНЪЖ И В ТОЗИ СОРОСОИДЕН САЙТ ДА СЕ ПОЯВИ НЕЩО ДОБРО ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ. БРАВО. УСЕТИХТЕ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА. ВЪЗРАЖДАНЕ Е №1
7.
Кортеза Мензиз
28.07.2023 10:59:41
7
18
Аз съм за Звезделина Кравелова, психарката от Несебър :)
6.
Бургазлия
28.07.2023 10:56:35
30
17
Какво Възраждане????? Пълен смях Бургас да не е Ямбол. Тука ще спечели Коцето Бачийски и ПП. Другите всички са леш. Бургазлии няма да гласуват за тях.
5.
Не го ща
28.07.2023 10:52:27
16
23
Не го искам този. Друго си е Владо Павлов - умен, красив, можещ. Той трябва да е кмет. Коцето да си промени решението веднага. Няма един глас да види за Възраждане
4.
До 1
28.07.2023 10:51:25
11
13
За да ти правят компания ли ?
3.
Копейките
28.07.2023 10:50:47
13
43
Въй, копейките щели да вкарат 15 човека. На кой свят живеят. Най много да имат двама-трима.
2.
Възраждане
28.07.2023 10:49:44
62
16
Само Възраждане. Ще мачкаме
1.
Гочо
28.07.2023 10:48:29
18
53
Какъв кмет ?? Този и тези като него трябва да са в цирка !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Баку проявява интерес към предстояща процедура за търсене и проучване на природен газ Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Поведението на певицата вече е повод и другите да възстанат срещу постоянното ѝ нахалстване и желание да командва парада Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Този път в сюжета в подигравателното им видео, което се върти в социалните мрежи, се включва най-малкият Супермен Тя печели "Денсинг старс" Тя печели "Денсинг старс" Натали Трифонова е абсолютният фаворит във формата Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Множеството се извиваше чак до книжарница "Хеликон"   Собствениците на стари автомобили ще са шокирани от тази новина Собствениците на стари автомобили ще са шокирани от тази новина Вдигат данъците  Лили и Йорданка заровиха томахавките след 50-годишна вражда Лили и Йорданка заровиха томахавките след 50-годишна вражда Данчето поздрави официално примата за 85-тия й рожден ден Страхотна новина! Премиерът свика министри, иска бързо разширяване на ГКПП "Малко Търново" Страхотна новина! Премиерът свика министри, иска бързо разширяване на ГКПП "Малко Търново" До няколко дни предстои агенция "Митници" да изготви техническа спецификация на проекта за разширяването на пункт "Малко Търново" и процедурата да бъде задвижена приоритетно по ресорните институции "Арена Бургас" ще е домакин на световната купа по спортна акробатика "Арена Бургас" ще е домакин на световната купа по спортна акробатика От десетилетия градът ни не е бил домакин на толкова силен турнир по акробатика
Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот  Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина За последните три десетилетия компанията се превърна в символ на стабилност, прозрачност, иновации и добро обслужване на своите клиенти Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори