×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ответен удар: Министърката на туризма заплаши заведенията, ето как


Ответен удар: Министърката на туризма заплаши заведенията, ето как
Неумелото управление на тази, а и на други подобни кризи, нанася непоправими щети върху имиджа на целия български туризъм, заяви Зарица Динкова
23 Юли 2023, Неделя, 13:31 ч.
Автор: Флагман.бг

Зарица Динкова била притеснена, че браншът щял да съди клиента с пържолите за 650 лева

Заведенията може да изгубят данъчните си облекчения, ако не преосмислят отношението си към клиентите. Това предупреди в своя позиция туристическият министър Зарица Динкова по повод позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията. Вчера те обявиха, че ще съдят мъжа, който наскоро се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.

В момента за ресторанти и заведения има диференцираната ставка на ДДС в размер на 9%. Тя бе намалена заради ковид пандемията.

Динкова заявява, че като министър на туризма е силно притеснена от сигналите, които двете сдружения са изпратили към българските потребители, заявявайки че ще съдят клиент за това, че си е позволил да повдигне въпрос за спорна търговска практика. Става дума не точно за цената на месото, а за това, че в менюто е посочена цена за 100 гр. От КЗП заявиха, че ценоразпис за 100 г. е допустим само за много скъпи екзотични риби и други, които клиентът може да види на живо.

"Напомням, че обществото, срещу което тази асоциация открито застава беше, и до днес е толерантно към ресторантьорския сектор, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подпомогне, държавата - респективно всички ние - се лиши от многомилионни приходи, които останаха в собствениците на заведения. Разбирам, че професионалните общности се създават, за да защитават групови интереси. Убедена съм, че бизнесът трябва да работи спокойно и без излишна административна тежест, но не приемам, че това трябва да е за сметка на останалата част от обществото", казва министърът.

Тя заявява убеденост, че в случая повечето членове на асоциацията не споделят позицията на своето ръководство.

"Неумелото управление на тази, а и на други подобни кризи, нанася непоправими щети върху имиджа на целия български туризъм. Призовавам асоциацията на ресторантьорите да преосмисли цялостното си поведение по отношение на клиентите си, както и към по-отговорно отношение към образа на българския туристически продукт", пише Динкова.

"В противен случай - предупреждава тя - ще ми е много трудно да защитя данъчните придобивки в бюджета за следващата година, тъй като няма да мога да намеря аргументи и подкрепа за това в българското общество".




16
Коментара по темата
16.
Бах
23.07.2023 22:19:46
0
2
Тази е експерт в туризма, колкото наш`то неясно ориентирано бургаско, гримирано "обществениче", дето последно "съветва" Ангелкова. Толкова проста мисъл да изкажеш от поста на ресорен министър в разгара на сезона?!?!!? Неадекватна позиция. Първо - Варна не е сезонен град. Второ ресторантът работи целогодишно. Трето нападки с тотално оплюване в социалните мрежи, колкото и да са "черен ПР" в момент на откровена война с почивка Бг не е нормално!
15.
Що е то?
23.07.2023 20:13:21
0
8
Тъп, по-тъп, най-тъп?
= български ресторантьор!
Тея тъпаци не се сещат, че ако нямат клиенти съответно няма да работят! От какъв зор ще съдят селяка със клипа за телешките пържоли?
14.
Асанчо
23.07.2023 19:06:31
0
14
вдигай ДДС-то на тия нагляри... не се наядоха. а само те и хотелиерите са с преференция
13.
До ресторантьорите !
23.07.2023 18:25:48
0
18
Ние, клиентите можем без вас, а вие можете ли без нас ?
Така, че айде малко по-спокойно...
12.
НАП
23.07.2023 16:17:11
0
28
Нали всичко ви е законно??? Що треперите като има проверки???
11.
Септември
23.07.2023 15:23:52
2
43
Накрая на сезона очаквайте пореден епизод на голямото оплакване:Колко слаб бил сезона,как едва са оцелели в тези условия и държавата не им помага.Следващата година обаче пак са на линия,да започват да се мъчат и страдат за благото на туризма без никаква печалба и дори загуба.
Предлагам да им се махне ддс-то нацяло,като награда за саможертвата им всяко лято.
Поздрави от Гърция.
10.
До 6
23.07.2023 15:11:46
4
38
Гражданино пъво поколение с обувки говоря за една колиба на самообслужване и за хора който не са браншовици. Тръгнал да ми говори за олио и счетоводство олигофрена. Най вероятно си някакъв шкембак с мазен анцунг който пържи риба и си мислиш че ще забогатееш за 3 месеца.
9.
Я
23.07.2023 15:01:35
1
51
Добре де,сега ковид няма,защо продължават да ги къткат наглите кръчмари с 9% ддс.Полицаите искаха заплати,ами вземете си парите от тези обирджии и ги дайте на хората.Губели милиони ами ЗАЩО?Има някакъв чадър ли над тях,най-нужни са на обществото ли какво?
8.
924n
23.07.2023 14:47:26
4
2
Pensia nqmash li ma
7.
*********
23.07.2023 14:45:15
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Йй
23.07.2023 14:31:30
55
14
Като ти е скъпа цацата си стой на село ,нещастник. 4 лева е цацата на магазина , има фира , олио , ток , наем, сервиз, ддс , данък печалба , заплата на готвачите , на миячите , осигуровки , счетоводство......Аман от олигофрени!
5.
Пууууу
23.07.2023 14:19:37
3
55
Аман от ресторантьори и хотелиери !
Нагли и вечно ревящи !!!
4.
Ха ха ха
23.07.2023 14:18:29
5
53
Най евтината цаца която ядох в Поморие е 0.100гр.за 5лв. При положение че я купуват за 3 лв. килограма. Чувам в Златни пясъци порция за 26лв.Аз се оттеглям и давам път на туристите от вътрешността на страната.
3.
Фен
23.07.2023 14:16:29
43
9
Ти си толкова далеч от туризма, че сама се чудиш как са те направили министър на този ресор. Бизнеса не те иска. Иначе почнала да дава съвети. Отивай да си правиш селскостопанските пазарчета, че за друго не ставаш.
2.
Шеф
23.07.2023 14:16:22
5
37
Сумати шеф готвачи ми обясняват как било в Нидерландия и едва ли не и тук трябва да е така. Ами тоспода шефове в нидерландия ако изпушите едпа трева не е проблем а тук ке ви вкарат в ареста.....
..мисълта ли е ,е закона си е закон и трябва да те спазва.
1.
Другари и другарки
23.07.2023 14:13:54
18
18
Таз кат кат на Касабоа червилото ползва комунистическо червено
1974 от корекома
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори