×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП оглежда учен за кмет на Бургас, вижте готовите кандидати по общини


БСП оглежда учен за кмет на Бургас, вижте готовите кандидати по общини
Верен на своята партия остава Тодор Байчев, той ще е чиста кандидатура на БСП в Карнобат
04 Юли 2023, Вторник, 16:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

В по-голямата част от населените места ще се водят преговори до началото на септември

Столетницата показа, че наистина е системна партия и може навреме да извърши нужното по подготовката за местния вот. Това е първата политическа сила, която в Бургаска област стяга навреме своите редици и дава заявка да излезе с яснота по отношение на своите кандидати за кметове и съветници.

Ето какво стана ясно след снощната среща на Корнелия Нинова с Областния съвет и общинските лидери в региона:

Верен на Партията и за пореден път, разчитайки на собствените си умствени и финансови сили, в община Карнобат като кандидат за кмет на БСП излиза адвокат Тодор Байчев. Той е единственият, който няма да се отклони от пътя на кърмилницата. Байчев е наясно, че битката му с непробиваемия кмет Георги Димитров – бивш негов съидейник, който управлява общината от 2007 година насам, няма да е лека, но пък той винаги, откакто е кандидат вече 3 мандата прави достатъчно влиятелна група на БСП в местния парламент.

Ще се яви ли Тихомир Янакиев като независим наесен, кметът на Созопол заговори за „широк формат“

Другото, което се изясни в голяма степен е, че Тихомир Янакиев няма да бъде чиста кандидатура на БСП, независимо, че снощи, по време на заседанието, той е казал, че продължава да разсъждава за най-подходящия вариант.

Политическите наблюдатели на Флагман.бг са сигурни, че Янакиев се оглежда за широка подкрепа извън партията и че той ще се яви като независим, подкрепен от няколко политически сили. Битката за община Созопол ще е свирепа, тъй като срещу него с почти същия формат и разпределение на силите ще се яви доскорошният му партньор – председателят на Общинския съвет Георги Пинелов.

В Бургас БСП ще се ориентира към надпартийна фигура, която може да обедини много граждани, а не само вътрешното ядро. Вече 12 години, поради невъзможността да се излъчи ярка фигура сред „червените“ като кандидат за кмет, не само периферията, но и част от ядрото гласува за Димитър Николов.

На 3 септември общинската конференция на БСП ще излезе с решение, че печелившият ход на изборите през октомври ще е да бъде подкрепена солидна надпартийна фигура. По информация на Флагман.бг това е университетски преподавател, към когото аспирации имат и други – новосформирани граждански образувания.

При останалите общини от Бургаска област ситуацията е следната:

За община Средец се разглеждат две кандидатури – на общинската лидерка Йона Чобанова и на Иван Кичев. И двамата са настоящи общински съветници от БСП. Общинската конференция там ще реши кой от двамата ще излезе срещу Иван Жабов от ГЕРБ, който от доста време се хвали, че за него по-добрият вариант е Йона Чобанова.

В Айтос се водят разговори за обща обединителна фигура, кандидат за кмет няма да е общинската лидерка Милена Куртова-Радева.

Не е ясно и в община Несебър дали БСП изобщо ще издигне кмет. По принцип партията припознава от много време настоящия кмет Николай Димитров като ляво ориентиран и негласно винаги го е подкрепяла.

В Царево също се водят разговори за коалиция.

В Камено БСП ще има кандидат, който ще бъде излъчен от собствените им редици.

В Малко Търново общинският лидер Георги Бъклев води преговори с клуб „Тракия“, за да излъчат общ кандидат.

В община Приморско тепърва предстоят много разговори. Там няма да бъде издигната бившата кметица на БСП Лиляна Димова. Това и самата тя го каза пред наш репортер снощи.

В община Сунгурларе партията тепърва започва разговори. В тази община картината е изключително неясна не само за БСП, но и за ГЕРБ, които се очертава да загубят катастрофално, след като срещу кмета им Георги Кенов бе повдигнато обвинение за злоупотреба с власт. Там прогнозата на Флагман.бг, че ДПС ще получи на тепсия кметското място – независимо от това дали ще се яви настоящият председател на Общинския съвет Ружди Хаджен.




13
Коментара по темата
13.
Гржданин
08.07.2023 22:37:49
1
2
ТоЙ .ПРОСТО Е ГОЛЯМА ИЗДЪНКА Иван К ИЧЕВ не е ли мутра охранител от секурити ВИ ТИ АЙ беше и УПРАВИТЕЛ 15/16/17година.На29/30 януари го хванаха БРАКУНИЕР /ЛОВЕЦ и много други ИЗДЪНКИ, кмет ха ха.30
12.
СУНГУРЛАРЕ
07.07.2023 09:24:28
9
10
ТЕЗИ КОИТО ПОДКРЕПИХА ПИШМАН ДОКТОРА , СЕГА РЕВАТ....
СЛЕДВАЩИЯТ КМЕТ ТРЯБВА ДА Е Х.ГЕОРГИЕВА ОТ ДПС...
11.
Аватар
05.07.2023 06:56:47
0
3
Кой е в Поморие ве?
10.
Анелия
04.07.2023 20:08:10
3
6
На тая прас@нга Милена не и ли омръзна да се навира.. нереализирана селска журналиСка и потом даскалица,пак толкоз я бива барабар с роднината и к@рв@леса Ебелия. Аман от боклуци ц ц ц
9.
Токайто
04.07.2023 19:00:57
7
4
Едрев ще е Кмет въобще не си правете илюзията че Община Айтос ще има друг кмет , да си правите пазарлъци със фирмата ДПС няма да стане Едрев направи Айтос най предпочитаният град за живеене улици инфраструктура момента върви водният цикъл , така е кмет да си не е лесна работа трябва да угодиш на всички граждани вие ваща партия БСП докарахте общината в фалит хората не са забравили Марков,Митев ..
8.
Грудовец
04.07.2023 18:58:18
3
8
Какъв Кичев бе, Флагмани? Кичев сам се отстрани от БСП! С което намали тотално шансовете на столетницата да спечели в Средец! Не че им бяха големи шансовете де. Но в тази ситуация нацяло сгънаха червените!
7.
*********
04.07.2023 18:31:05
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Средец
04.07.2023 17:35:47
5
14
От където и да се кандидатира Кичев кмет няма да стане,мизерници и интересчии не ни трябват.Града иска сериозни и улегнали кандидати с ясни програми за следващия мандат.
5.
Бургазлия
04.07.2023 17:26:47
3
12
За Средец няма какво да се чудят, там Кичев обяви че се кандидатира от Земеделски съюз тъй че да пускат Йона смело, да го махат тоя предател!!!
4.
*********
04.07.2023 17:13:06
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
*********
04.07.2023 16:59:42
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
*********
04.07.2023 16:50:56
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Мръсен комуняг
04.07.2023 16:42:03
5
19
Тез ги гледахме през 1989г ма Цонке
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори