×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петър Тодоров: Вече е тенденция в Общински съвет Несебър да се приемат спорни за обществения интерес решения


Петър Тодоров: Вече е тенденция в Общински съвет Несебър да се приемат спорни за обществения интерес решения
Какво ли са ни приготвили за следващата сесия, пита общинският съветник
29 Юни 2023, Четвъртък, 23:37 ч.
Автор: Флагман.БГ

От години Община Несебър не решава казуса с приемането на ОУП и от това се възползват определен кръг от хора, казва общинският съветник

„Докладната записка за оттегляне на подкрепата на Община Несебър от СНЦ „Местна инициативна група Несебър“ беше повода аз и група съветници да напуснем заседанието на Общинския съвет. Причините, обаче, са по-дълбоки. Моето лично мнение е, че в поредица от заседания се натрупаха решения, за които е спорно дали защитават обществения интерес на местните хора. И това се превръща в тенденция“. Това пише в позиция до медиите общинският съветник Петър Тодоров, който е част от Гражданско сдружение „Напред Несебър“.

От началото на годината той не е подкрепил със своя глас няколко докладни от администрацията, които определя за спорни. Ето кои са те:

-    През февруари мнозинството заложило средства за „Създаване на нова туристическа атракция в Несебър – Скейт парк“. Заложени са 602 466 лв., като от тях 285 000 лв. по оперативна програма и 317 466 лв. собствено финансиране. Този парк все още не е реализиран и по него не се работи. А сумите заложени за реализацията му са внушителни и в сравнение с други подобни обекти изглеждат завишени.

-    На същата сесия беше предложено да отпадне прилагането на забрана за строителни и монтажни работи по реда на Закона за устройство на черноморското крайбрежие за обекти на общината. Не само беше приложен двоен стандарт, но и станахме свидетели на напрежение в Стария град. Посрещнахме и малкото туристи с разбити улици.

-    През март Общината придоби два имота за разширение на гробищния парк в с . Кошарица. Зад това на пръв поглед полезно решение се крият интересни числа. Единият имот е земеделски на площ от 2502 м2 за цена от 42 084 евро, което прави 16.82 евро на квадрат за земеделска земя, а другия е урбанизиран  имот за жилищно строителство 1008 м2 на цена за квадратен метър 45.31 евро. Това далеч не изчерпва усещането за нещо нередно. От вписванията в кадастъра на актуалните скици се вижда, че с нотариалния акт има вписан собственик на 09.03.2023 г. Това са буквално дни преди Общинският съвет да даде съгласие за закупуването им. Тоест имаме посредник, който ги препродава на общината. А върхът в историята е, че още в докладна записка за актуализацията на бюджета на общината за 2022 г., която е приета през октомври миналата година, е заложена точка „18 – ПУП – ПРЗ за разширение на гробищен парк с. Кошарица - 15000 лв.“. Смятам, че всеки запознал се с тези факти ще се замисли така ли трябва да функционира местната власт.

-    Отново през март Общинският съвет възстанови наследническа земя на наши съграждани със значително занижена оценка. При това на точно определено място – до бетонов възел на не случаен човек. Иначе е практика местната администрация да обяснява на редови жители на общината, че свободни общински земи за възстановяване с решение на общинска служба Земеделие има само в землищата на
Тънково, Оризаре, Гюльовци. За мен двойният стандарт е очевиден.

-    Спорните решение през мартенската сесия не свършиха до тук. Беше прекратена странна съсобственост с роднина на наш колега и беше дадено съгласие да му продадем път, за който остана мистерия как без решение на Общинския съвет се е превърнал от публична в частна общинска собственост. И това беше поредна докладна записка за обединение на парцели с въпросния път на същия собственик….

За всичко изброено по-горе има и друга причина.

От години Община Несебър не решава казуса с приемането на ОУП и от това се възползват определен кръг от хора.

В същото време този генерален документ за общината може ясно и категорично да създаде правила, които да важат за всички.

Липсата му към днешна дата създава много спорове, и лишава Община Несебър от благоприятен инвестиционен климат.

Какво ли са ни приготвили за следващата сесия?

 


В категории: Несебър


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори