×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Гешев вече не е главен прокурор, президентът току-що подписа указа за освобождаването му


Иван Гешев вече не е главен прокурор, президентът току-що подписа указа за освобождаването му
Иван Гешев вдигна пушилка, но нищо повече - от две седмици се очакваше да започне операция "Чисти ръце", но така и не го направи
15 Юни 2023, Четвъртък, 18:50 ч.
Автор: Флагман

Той е единственият главен прокурор след демократичните промени у нас, чийто мандат се прекратява чрез процедура по отстраняване

Президентът Румен Радев току-що подписа указа за освобождаването на Иван Гешев като главен прокурор, съобщават от администрацията на държавния глава.

 "Със свой указ на основание чл. 129, ал.3, т.5 от Конституцията, президентът Румен Радев освободи днес Иван Гешев от длъжността главен прокурор на Република България", гласи съобщението от президентството.

С това процедурата по уволнение на шефа на държавното обвинение е завършена. Остава указът да бъде публикуван в Държавен вестник, което ще се случи утре сутринта. 

От Иван Гешев в последните две седмици се очакваше да започне т.нар. операция "Чисти ръце". Самият той даде индикации, че е готов за безпрецедентна битка срещу политическата класа, но в един момент даде назад и започна да отлага стартирането на акцията и по-сериозните публични разкрития.

Припомняме, че той е единственият главен прокурор след демократичните промени у нас, чийто мандат се прекратява чрез процедура по отстраняване. В понеделник Висшият съдебен съвет (ВСС) одобри решението с 16 гласа "за".

Главният прокурор беше освободен от длъжност след дълга процедура, а искането за неговото предсрочно отстраняване беше внесено от четирима представители на прокурорската колегия - Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов и е във връзка с изказването на Гешев на пресконференция от 15 май, по време на която той нарича българските политици “политически боклук", което по думите на вносителите накърнява престижа на съдебната власт.

След приетите промени в Закона за съдебната власт, освобождаването от длъжност на главния прокурор стана с гласовете на 13 от членовете на ВСС.

Иван Гешев встъпи в длъжност на 18.12.2019 г. Преди това бе заместник на главния прокурор при ВКП, административен ръководител на Специализираната прокуратура, прокурор в Софийска градска прокуратура с ранг "Прокурор при ВКП и ВАП. Работи в Софийска районна прокуратура, Столична следствена служба, Следовател в Столична следствена служба, помощник-следовател в 05 РПУ-СДВР-МВР, Оперативен работник.

 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Той пак стана баща Той пак стана баща 10/05/2024, Петък 11:29 0
15
Коментара по темата
15.
Другарю
15.06.2023 22:16:37
2
9
Т.к. копейките се изхабиха, на път е нов политически проект, покрай Гешев!
В тази територия на кръстопът, това е начина на създаване "нови" месии!
Когато се разбере
#Кой финансира проекта Гешев, много ситуации ще се осветлят.
Много точно го е формулирал Гьоте:
От стари манджи, нови прави ТОЙ :)
14.
....
15.06.2023 21:32:35
15
0
Кюфтето плаче за Каскета, но Боко не изпрати самолет да лекува близките ми!
13.
Другарю и Господин Радев
15.06.2023 20:54:39
2
15
Да вдигнеш юмрук и призовеш народа на борба е лесна. Но да се бориш е друго. Браво Г-н Генерал на пет летящи сандъка и осем несбъднати чертежа.
12.
Радко-тъпото
15.06.2023 20:21:08
3
8
Намазаха му каскета дет се вика, хахайа
11.
Ура
15.06.2023 20:19:47
2
22
Вече няма да има престъпност, корупция, измами и оправдателни присъди... Пречката е премахната и сега ще живеем сред цветя и рози! Някой вярва ли, че ще последва нещо положително за хората след това решение? За политическия боклук - да, за нас... сетете се сами. Както я карат през просото, до края на годината май народът ще му прекипи и ще им отдаде полагаемуто им се.
10.
Ко
15.06.2023 20:18:37
10
10
Се кефите...Гешев се връща във ВКП. И какъвто е назлобял ....Мамма мия....Ще има бъз и коприва.
9.
Това беше.
15.06.2023 19:56:09
14
24
СерЯла свърши мнго рано.
Остава си, новия бар*ак със старите к*рви.
8.
Прокурор Сийка
15.06.2023 19:54:57
14
12
ДРЪЖТИ МА !!!!........ШИ СКОЧА!!!!
7.
R
15.06.2023 19:52:26
5
28
Радев пак ще съжалява .
Следващия е той .
6.
Мдаммм
15.06.2023 19:46:17
8
27
С помощта на натовското гейералче Ратку Фърчилуту, Атанасовия гном и Христа Широката халка, за поредн път спасиха Боко Кратуня...
Ликуйте жълтопаветни гейпарадчици!
5.
Йордан
15.06.2023 19:27:44
17
14
Ванка, ела търся викачи за слънчака бряг
4.
Прокуратура
15.06.2023 19:19:37
16
15
Този е пътник ,един масивен инфаркт от притеснение и ,край на мача.
3.
I sega koi shte arestuva
15.06.2023 19:18:27
14
2
Puteto
2.
До 1
15.06.2023 19:10:43
16
5
Добре бе, пич!
Страхотно мислене!
Кефиш!
Продължавай все така.
1.
Neofit a.k.a. Simeonoff
15.06.2023 19:02:57
29
6
Гешев поиска от БПЦ да тълкува текст в Библията в частта "Не убивай"


КАСКЕТИН ФОРТЕ - Главният прокурор Иван Гешев се обърна към Българската православна църква с искане да тълкува текста в Библията, който забранява убийството.

"Имам нещо внапредвид" - сподели той мотивите на искането си.

Гешев заяви, че Библията е основен източник на правото и че трябва да се тълкува много прецизно. Той добави, че в Стария Завет има много случаи, в които Бог е разрешавал или дори заповядвал убийство на грешници или врагове, та се чудел.
Затова той иска от БПЦ да обясни как трябва да се разбира заповедта “Не убивай” и в какви хипотези до колко важи тя.

"Аз съм административен ръководител, но и инструмент на Бог. Трябва да знам докъде се простира едното и докъде - другото" - обясни се той.

БПЦ все още не е дала официален отговор на искането на Гешев. Според източници от църковното ръководство, те са изненадани и затруднени от заявката на главния прокурор, тъй като не са се занимавали с истински религиозни въпроси от десетилетия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Направени са й 12 шева Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Представихме нови медицински програми, летни атракции и ски услуга, казват нашите пратенички на световното туристическо изложение Арестуваха изнасилвач на деца Арестуваха изнасилвач на деца Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Клиент потвърди, че наскоро е платил близо 44 000 лева за двускатен покрив, а според актуални обяви за такива пари може да се купят имоти в Слънчев бряг и Банско Мадлен няма да отиде на бала си, катастрофира с тази кола Мадлен няма да отиде на бала си, катастрофира с тази кола В момента момичето е в плевенска болница, според официалните източници Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Причината е неспазена дистанция и висока скорост, несъобразена с пътната настилка Тази статистика ще ви шокира Тази статистика ще ви шокира Всеки пети живее на линията на бедност Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята При пристигането си спешните медици установяват, че има поне 9 пострадали, част от които лежели на пътя Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Условията привидно са тежки, но можеш да си докараш добър доход от бакшишите, но шефовете ви искат да сте "отворени", красиви и секси Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Двете частни медии олекнаха с десетки милиони след забраната за реклама на хазарта
Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори