×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

La Roche-Posay и над 100 дерматолози стартират кампания за превенция на рака на кожата


13 Юни 2023, Вторник, 10:06 ч.
Автор: Флагман.Бг

В цялата страна ще се проведат напълно безплатни консултации със специалисти 

Вече 8 години La Roche-Posay провежда кампания за превенция на рака на кожата, като организира безплатни прегледи на кожата при специалисти-дерматолози. Брандът вярва, че всички ние трябва да бъдем #Skinhealth активисти, затова насърчава редовната проверка на бенките – всеки трябва да си прави годишен преглед при дерматолог, особено хората с по-голям брой бенки.

Инициативата „SAVE YOUR SKIN” набляга на важността на редовните прегледи на кожата, тъй като 99% от раковите образувания на кожата са лечими, когато бъдат открити навреме. Кампанията се стреми да запознае хората с начините, по които могат да участват в превенцията на рака на кожата.

През целия месец юни дерматолози в България ще си партнират с La Roche-Posay и ще предоставят напълно безплатна консултация със специалист на всеки, който има бенки или кожни образувания, които го тревожат. Повече информация и графика на дерматолозите по градове ще намерите тук: www.laroche-posay.bg. Сайтът ще ви предостави повече информация за кампанията, както и ще ви позволи да намерите имената на дерматолозите, както и датите на провеждане на прегледите. Ще можете да запазите час за безплатен преглед на телефоните, посочени в таблицата.

Дерматолозите са категорични за важността на редовните прегледи на бенките от специалист:

“Клиничната оценка на бенките е важно да бъде направена от дерматолог с оглед ранното разпознаване на злокачествени такива. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!", д-р Наташа Цекова Трайкович, дерматолог и началник клиника по онкодерматология и дерматохирургия, УСБАЛ по онкология, София

Трябва да бъдете проактивни в наблюдението на промените в бенките си и редовно да ги анализирате, като използвате одобрения от дерматолозите метод ABCDE. Методът ABCDE е ефективен инструмент, който ви помага да идентифицирате подозрителни характеристики на всяка бенка, която може да изисква допълнително внимание. Обръщайте внимание на:

A - за асиметрия (asymmetry): бенки с неправилна или неравна форма.

B - за граници (от border): бенки с назъбени или неопределени граници.

C - за цвят (от color): бенки с множество цветове или нюанси.

D - за диаметър (от diameter): бенки с диаметър над 6 милиметра.

E - за еволюция (от evolution): бенки, които се променят по размер, форма, цвят или височина.

Ако сте загрижени за някой специален за вас човек, проверявайте и неговите бенки!

Ранното откриване и намеса могат значително да увеличат шансовете за успешно лечение, ако се установят някакви аномалии. Ето защо трябва да отидете при вашия дерматолог незабавно, след като забележите някои от признаците, споменати по-горе. Използването на тези съвети може да спаси живот.

Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак. Всяка година по света се регистрират над 132 хиляди нови пациенти с меланом и над 1,2 милиона с немеланомен рак на кожата.

Защитата на кожата от опасните слънчеви лъчи е ключова за поддържането на кожата здрава и красива – доказано е, че 86% от меланомните и 90% от немеланомните ракови заболявания на кожата са причинени от слънчеви изгаряния. Добрата новина е, че има начини за превенция и поставянето на диагноза е лесно, тъй като ракът на кожата е лесно видим.

Вижте повече информация по темата тук:

https://www.laroche-posay.bg/event/save-your-skin-melanoma

#SAVEYOURSKIN

Предпазвайте се от слънцето

Когато избирате слънцезащитни продукти, изберете тези, които са дерматологично тествани и клинично одобрени. Тези продукти се подлагат на строги тестове, за да се гарантира тяхната ефективност и безопасност. Търсете продукти с много висок слънцезащитен фактор, за да осигурите оптимална защита срещу вредните UV лъчи.

В допълнение към употребата на слънцезащитни продукти е препоръчително да следвате и следните препоръки: избягвайте излагането на слънце през най-горещите части на деня, обикновено между 10 сутринта и 16 часа. Стойте на сянка, когато е възможно, носете шапки с широка периферия, за да предпазите лицето и шията си, и носете слънчеви очила, за да предпазите очите си от UV лъчите.

La Roche-Posay представя своето решение за защита на кожата от опасните слънчеви лъчи със своята гама слънцезащитни продукти Anthelios, чиято широкоспектърна защита е резултат от над 25 години новаторски клинични изследвания в областта на слънцезащитата и чувствителната към слънцето кожа. Повече информация за гамата и нейните продукти ще намерите на уебсайта на бранда.

#SaveYourSkin #Anthelios  #LaRochePosayskincare


В категории: Здраве , Лайфстайл


България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори