×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Това е новата любима на шефа на бТВ


11 Юни 2023, Неделя, 19:18 ч.
Автор: Флагман

Ако някой някога е правил наистина шеметна кариера из телевизиите в страната ни, която се развива със скоростта на светлината, то това е Бесте Сабри

Диплома за висше образование от Шотландия и две години и половина работа в Би Ти Ви са достатъчни, за да обереш всички награди за журналистика в България. Това показва професионалният опит на новата водеща на новините в предаването „Тази събора и неделя” – Бесте Сабри. Тя е новата любимка на шефа на новинарите в Би Ти Ви Антон Хекимян.

Ако някой някога е правил наистина шеметна кариера из телевизиите в страната ни, която се развива със скоростта на светлината, то това е Бесте Сабри. 27-годишната брюнетка от Шумен е приета като стажантка в Би Ти Ви през декември 2020 г. – точно когато оттам изхвърча изненадващо уволненият бивш директор на новините и актуалните предавания Венелин Петков и на мястото му е сложен младият Антон Хекимян. Любопитно съвпадение на обстоятелствата изпраща в телевизията Бесте Сабри точно когато там се сменя цялото ръководство. Преди това момичето работи в радио „Шумен”, има изкаран кратък стаж в Нова телевизия през 2017-а и известен опит в списването на текстове за местен вестник в Абърдийн, Шотландия, където е учило. Първите й стъпки в Би Ти Ви са начало на стремително изкачване към върха, покорен за отрицателно време. Повечето стажанти в Би Ти Ви чакат поне година, докато ги назначат на щат в телевизията.

За Бесте Сабри обаче само 11 месеца са достатъчни не просто да получи договор, а и награда за репортер на годината. Тя е отличена за отразяването на събитията около пандемията. Още тогава става ясно, че я очаква блестящо бъдеще при Хекимян.

Днес – година и половина след тази първа награда, Бесте или Бети, както я наричат приятелите, вече е обявена за Мис ТВ чар от Дарик радио, носителка е на отличие „Достойните българи” на в. „24 часа”, наградена е за чиста журналистика за репортажите си от опустошителното земетресение в Турция, бе забелязана дори за телевизионните награди „Свети Влас”. Тя се превръща в нещо като новата Мария Цънцарова, само че, за разлика от колежката си, получава тези награди едва ли не веднага след като напуска студентската скамейка. Трудно е да се посочи друг роден журналист, който е овършал професионалните отличия в страната ни с такава скорост, с каквато ги обира симпатичната Бети.

Любопитно е, че получаването на всички тези отличия съвпадна с назначаването й за новинар през уикенда в предаването „Тази събота и неделя” преди две седмици. От Би Ти Ви съобщиха, че момичето няма да прекъсва и кариерата си като репортер и ще движи двете дейности едновременно.

Бесте Сабри може единствено да бъде поздравена с тези успехи, които постига месеци преди да навърши 28 години. Тя е родена на 28 септември 1995 г. в Шумен. Твърди се, че името й означава „музикална композиция”, а когато към него се добави наставка, ставало „творя”, „сътворявам”. В родния си град момичето завършва езикова гимназия – говори английски и немски език. Още като ученичка решава, че иска да работи в хуманитарната сфера. Колебае се дали да учи право, или журналистика. Второто надделява, защото й се струва по-интересно.

След абитуриентския си бал Бети заминава за Абърдийн, Шотландия, където учи журналистика, а после – и магистърска програма по международни отношения. Специализира един семестър в САЩ, после се връща във Великобритания и решава да кандидатства за стаж в емблематичната ВВС. „Бях стигнала до трети кръг, даже имах насрочено интервю. Но дойде пандемията, отложиха всички програми. Изборът ми да беше да остана една година, да се надявам на чудо и да започна почасова работа, или да се върна”, спомня си Бети. Избира второто. В родния си град започва работа в местния клон на Българското национално радио – радио „Шумен”.

За личния й живот не се знае много, но, изглежда, все още не е омъжена, няма и деца. Радва се на много ухажори, защото е хубаво момиче, но заради работата едва ли й остава много време за срещи. Постоянно е в командировки, има дежурства или се налага да ходи в телевизията извънредно. Доскоро Бети е имала куче, което обаче умира. Новата водеща преживява много тежко загубата на домашния сий любимец, което обаче не пречи на професионалните й изяви.

Как след няколко месеца в провинциалното радио тя се е прехвърлила в Би Ти Ви и как от стажант само за няколко месеца става репортер на годината, историята мълчи. От телевизията твърдят, че Бети била страшен професионалист и проверявала всяка дума в репортажите си поне от 5-6 източника, за да е сигурна, че казва истината на своите зрители. Явно това е направило впечатление на шефа й Антон Хекимян, който й дава все нови и нови възможности за изява, а оттам към нея се устремяват и все повече награди. Други журналисти в телевизиите и за 20 години не успяват да съберат отличията, които Бети взе за две и половина. Какво й предстои занапред? Вероятно все големи неща.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара по темата
1.
Aikan
11.06.2023 20:13:07
0
6
I na Yukito ako stane liubima
Sa zaformi Listopad
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори