×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избраха 49-те най-влиятелни мъже на годината


Избраха 49-те най-влиятелни мъже на годината
Престижна класация постави на върха отново Стив Джобс
20 Октомври 2011, Четвъртък, 12:13 ч.

В класацията президентът на САЩ Барак Обама е чак на 21-во място

Читателитe и редакторите на електронното списание AskMen избраха съвсем заслужено Стив Джобс за най-влиятелния мъж на 2011 година.

56-годишният Джобс, който основа Apple  почина от рак на 6 октомври тази година.

Над половин милион читатели на мъжкото електронно списание гласуваха за най-влиятелен мъж на 2011 година. Техните гласове, както и тези на редакторите на списанието, избраха 49-те най-влиятелни мъже на годината.

На второ място се нарежда Екип 6 на Тюлените. Няма как да знаем точните имена на 24-те морски пехотинци, които извършиха операцията по убийството на Осама бин Ладен. Американците обаче считат, че те са едни от най-важните хора в света.

3. Лари Пейдж. След смъртта на Стив Джобс технологичният свят търси нов модел за подражание и това най-вероятно ще бъде Лари Пейдж, един от основателите на Google. Той е и 24-ият най-богат човек в света.

4. Уорън Бъфет. Третият най-богат човек в света е съосновател (заедно с Бил Гейтс) на инициатива за това, богатите хора по света да дарят най-малко 50% от своите състояния за благотворителност. Той е обещал да дари цялото си състояние след смъртта си. Бъфет в момента води и кампания за това данъците на супербогатите в САЩ да бъдат увеличени. Той разполага с 50 млрд. долара.

 

5. Канйе Уес. Той почти разруши кариерата си като по време на едни от най-популярните награди в света, грабна микрофона от ръцете на 19-годишна певица. Това вече е забравено и Уест е отново на върха, като в момента работи заедно с Джей Зи.

6. Мохамед Буазизи. Случаят с 26-годишният уличен продавач на плодове и зеленчуци Мохамед Буазизи е искрата, която подпали Арабската пролет. В Тунис Буазизи редовно е тормозен от полицията, която конфискува стоката му. Като протест срещу системното унижение и срещу терора на правителството Буазизи се самозапали. 90% от тялото му е покрито с изгаряния и той умира 18 дни по-късно. Този случай окуражи протести в цялата страна, а президентът на Тунис Зине ел-Абидине Бен Али е свален след 23-годишно управление. Протестите се разрастват до това, което познаваме като Арабска пролет.

7. Принц Уилям. Всяко момиченце си мечтае да се ожени за принц. От 29 април тази година те могат да изключат принц Уилям от фантазиите си, защото той вдигна пищна сватба.

8. Хакерите Anonymous. Групата хакери станаха известни с това, че първо атакуваха компании, които отказаха да приемат парични преводи за WikiLeaks. От тогава насам хакерите са атакували корпорации като Sony, Lockheed Martin, Citibank и дори МВФ. Говори се, че те са започнали операция Facebook, която планира да свали сайта офлайн на 5 ноември 2011 година.

9. Актьорът и музикантът Райън Гослин е любимец на САЩ.

10. Лионел Меси. Футболистът е само на 24 години, а вече прави 43 млн. долара на година и се счита за един от най-добрите футболисти на всички времена. Аржентинецът играе за Барселона.

В класацията президентът на САЩ Барак Обама е чак на 21-во място. Той е изпреварен от тенисистът Новак Джокович (19) и актьора от популярен вампирски сериал Александър Скарсгард (17).

Чарли Шийн е 16-ти, а малко преди него са рапърът Дьей Зи (15) и Джордж Клууни (14).

Актьорът Аштън Къчър е 23-ти, като изпреварва фигури като основателят на Facebook Марк Закърбърг (27-ми) и Жан Клод Трише (26). Кметът на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг, е на номер 37.

На 41 място е Джулиан Асандж - основателят на Уикилийкс.




0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме, 
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори