×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ нарушиха джентълменското споразумение, как може да им се вярва, роптаят ПП-ДБ


ГЕРБ нарушиха джентълменското споразумение, как може да им се вярва, роптаят ПП-ДБ
"Това обяснява защо имаме причини да бъдем внимателни в отношенията си с ГЕРБ-СДС..."
Ключови думи: ПП-ДБ, парламент
12 Май 2023, Петък, 09:45 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

От най-голямата партия гласуваха против избора на ротационен председател на правната комисия

ГЕРБ нарушиха джентълменското споразумение. Как може да им се вярва? Това попитаха на брифинг в парламента от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Повод стана гласуване в Народното събрание (НС) днес.

От ПП-ДБ предложиха да бъде избран председател на Комисията по правни въпроси. Според „джентълменското споразумение“ той трябва да е техен ротационен председател. На третия месец следва да бъде сменен от депутат от ГЕРБ-СДС, председател на парламента пък тогава трябва да стане човек от ПП-ДБ.

С гласуването в залата днес обаче ГЕРБ отхвърлиха да се направи избор на шеф на правната комисия.

По този повод Николай Денков от ПП-ДБ припомни думи на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изречени преди месец от трибуната на НС относно "джентълменското споразумение".  

"С това изказване всъщност беше отпушена процедурата, с която беше избран председателят на Народното събрание и стартира реалната работа на Събранието. Това, което се случи преди малко - нека бъде пределно ясно, е, че г-жа Десислава Атанасова, същата, която произнесе тези думи, всъщност наруши това споразумение. Това трябва да стане ясно на всички и това обяснява защо имаме причини да бъдем внимателни в отношенията си с ГЕРБ-СДС. Защото във всеки един момент може да се окаже, че това, което сме се споразумяли, може да бъде нарушено, поставяйки допълнителни условия или поставяйки някакви различни други акценти, нюанси - както искате ги наричайте. Аз се надявам, че ГЕРБ-СДС ще преразгледа тази си позиция и ще се върне на позицията, която заедно преди това сме уточнили", каза г-н Денков. 

Другият съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов обяви от своя страна: "Аз искам съвсем кратко да кажа, че не само в този случай, а по принцип в политиката много важно нещо е доверието. За да се изгражда доверие, трябва да се изпълняват ангажиментите. И ние сме притеснени от това, което се случва. ГЕРБ искат от нашата политическа сила подкрепа за избор на тяхно правителство, а как ние да бъдем уверени в общи действия, след като не се спазват джентълменски споразумения?"

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
11
Коментара по темата
11.
отвратен
12.05.2023 17:06:09
1
0
Тия от подмяната се държат като стадо помияри, лъжат и плюят без грам достойнство
10.
Има ли чекмеджетаааа
12.05.2023 11:49:12
5
11
Гроб са джендъри, а не джентълмени.
9.
гном
12.05.2023 11:04:52
8
12
Вие за джентълмени ли се смятате, бе промянаджии мръсни!
8.
Бай Тръмп
12.05.2023 10:31:12
7
10
Педалите се гърчат. Светъл ден за демокрацията :)))
7.
Ами
12.05.2023 10:28:05
9
10
Доколкото си спомням, вие от пп дебъ.. се въртяхте и усулвахте като млада булка- хем й се иска, хем боли... ! Е колко да ви чакат.. ? Цялата ви програма се състои в едно: да плюем по всички партии и да радваме избирателите си! Ама за това представление плащат данъкоплатците, не само вашите избиратели! И на вас може да ви е приятно, обаче ако сте бизнесмени, в което се съмнявам, трябва да знаете основно правило: всяка сделка е добра когато и двете страни са доволни! Което означава компромис! Научете тази думичка! Искаха ви се нови избори, та дано станете първи с 4 мандата над втория! И какво? Да изхарчим още 25 млн лв и да си начешем сърбежа! Умни и красиви...
6.
Джентълмен
12.05.2023 10:22:31
2
22
За джентълменско споразумение трябват джентълмени...

Изненада няма.
5.
ганчо
12.05.2023 10:21:46
4
16
ГЕРП не са жентълмени!!!
4.
Ха ха ха
12.05.2023 10:02:42
7
10
ТО ВАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е ПЪЛЕН ПОТРЕС. СТОЮ Е КАЛИНКА ТА ДРЪНКА.
3.
хм
12.05.2023 10:01:42
5
11
Занчи се споразумяхте първо те да ви таковат, а после да дадат вие да ги таковате и сега ревете че нарушили споразумението.
Вие не знаехте ли до сега Герб колко новоизлюпени парии е таковал или сте пропуснали да прочетете най-нова българска история.
Щяха да чегъртат, но се направиха на хитри, измамиха гласоподавателите си да не се сдружават или споразумяват с Герб и останаха таковани.
2.
ХАХА
12.05.2023 09:58:19
9
20
То и на вас повярваха много хора ама нищо , така че и вие сте същите!!!
1.
5
12.05.2023 09:56:53
9
18
Вие сте пък големи мъже , ревете като Прости П........!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори