×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой каза на Костадинов, че прокуратурата най-сетне ще му поиска имунитета?


Кой каза на Костадинов, че прокуратурата най-сетне ще му поиска имунитета?
Съдебният процес срещу Костадинов за всяване на паника със заблуждаващи твърдения е замразено от 2021 г. заради имунитета му като депутат
Ключови думи: Възраждане, Иван Гешев
07 Май 2023, Неделя, 21:31 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Това май ще се случи, след като медии повдигнаха въпроса за странната пасивност на обвинението спрямо лидера на "Възраждане"

Любопитно развитие търпи случаят със съдебния процес срещу Костадин Костадинов за всяване на паника със заблуждаващи твърдения. Припомняме, че делото срещу лидера на „Възраждане“ в Софийския районен съд е замразено още от 2021 г. заради депутатския имунитет, който той придоби тогава.

За разлика от други случаи с народни представители, главният прокурор Иван Гешев в последните два парламента по неясни причини не внесе искане в Народното събрание за сваляне защитата на Костадинов от наказателно преследване.

На 28 април т.г. „Флагман“ отправи журналистически питания до пресцентъра на главния прокурор и до Софийска районна прокуратура (СРП).

Въпросите са няколко. Защо главният прокурор не е поискал снемане на депутатския имунитет на Костадинов в нито един от последните три парламента (включително и настоящия)? Получавал ли е главният прокурор предложение за снемане имунитета на Костадинов от съответния прокурор от СРП? Какви мерки ще бъдат предприети по казуса?

Попитахме и кой е наблюдаващият прокурор по делото.

Процедурата за сваляне на имунитет на депутат предвижда инициативата да дойде от съответния обвинител, който следва да сезира главния прокурор, а той да внесе искане в Народното събрание. След това вече народният представител може сам да се откаже от имунитета си. Ако не го направи, казусът следва да се реши от парламента с гласуване.

До момента нямаме отговор нито от пресцентъра при главния прокурор Иван Гешев, нито от този на СРП.

Междувременно, на 4 май „Сега“ излезе с публикация със заглавие „Прокуратурата забрави да иска имунитета на Костадин Костадинов“. От нея става ясно, че и те са отправили питане до СРП, но също не са получили отговор. Други медии също разпространиха информацията.

Припомняме, че в настоящия парламент, който бе свикан преди само 20-ина дни, Иван Гешев вече поиска имунитетите на двама депутати – Радостин Василев от ПП-ДБ, заради досъдебно производство срещу него, и на Димитър Аврамов от ДПС – във връзка с „брадясал“ съдебен процес. При Костадин Костадинов обаче застоят продължава.

Развитие все пак може да има другата седмица. А като говорител на прокуратурата по темата се изяви изненадващо самият Костадинов.

Днес пред БНР той каза: „Ние нямаме причини да харесваме главния прокурор. Аз съм обвиняем по измислено дело. От Прокуратурата тази седмица ще се пусне искане за премахване на моя имунитет, за да може най-накрая това дело да го спечеля. Имаме още двама наши народни представители, които са обвиняеми също по измислени съдебни дела...“

Откъде Костадин Костадинов знае, че Гешев ще му поиска имунитета, можем само да гадаем. Евентуалното „размразяване“ на делото срещу него, изглежда, би могло да се случи благодарение на въпросите, повдигнати от медиите. Забавянето от година и половина обаче може да се окаже фатално за обвинението при изтичане на давностните срокове. Повдига се въпросът и дали не е това целта?

Припомняме, че през годините отношенията между „Възраждане“ и Гешев претърпяха метаморфоза. Преди партията да влезе в парламента, те като че ли бяха в противникови лагери. След това обаче последва сближаване.

„Възраждане“ бе първата политическа формация, която осъди атентата срещу главния прокурор на 1 май. Впоследствие информациите по случая обаче се оказаха доста противоречиви. От ПП-ДБ публично обявиха подозрения, че може да става въпрос за инсценировка.

Партията на Костадинов е обвинявана, че обслужва Гешев и заради алтернативния законопроект, който е внесла, за разследване на главния прокурор при съмнения за извършено от него престъпление като контра на предложението на служебния кабинет и правосъдния министър Крум Зарков.

 


В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
24
Коментара по темата
24.
допълнение към 15
08.05.2023 14:36:38
0
4
Бойко Борисов още си пази членската книжка от БКП, Радев също, но сега са в масонски ложи. Да напомним, че 4ма наши президенти са били масони: Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Румен Радев са членували в тайни организации.
В предишното "Народно събрание" бяха преброили 90 "народни представители-масони". Всички бивши членове на ДС сега са масони.
"Масонството играе същата роля в западното общество, както комунистическата партия в Съветския съюз. Без принадлежност към масонството няма шанс за бърза кариера, независимо колко талантлив е човек." - Юри Лина
https://www-henrymakow-com.translate.goog/000768.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
23.
Идиоти ли са избирателите на Копейкин Късопишков
08.05.2023 14:22:33
5
10
Или той ги прави такива?
22.
Фондация "Костя Копейкин"
08.05.2023 13:43:12
5
11
Прави ли ви впечатление, че копейките на гагауза простя не коментират статии за Д(п)С.
ПроZтя веднъж не се е изказал критично срещу Доган или Пеевски, ползва безплатно автобуси на Д(п)С, правят митинги заедно .... както казва секретарката на Доган, Карадаъ , възраждане за ДПС
21.
Срам
08.05.2023 11:35:14
7
18
Копейкин е толкова патриот, колкото Путин е миролюбиво.Дори само за присъствието на такава тоталитарна партия в парламента не заслужаваме да влезем в Еврозоната. Явно първо 500години а след това още 45 не са ни достатъчни. Някой решил да стане известен и богат на гърба на наивници и ограничени дебили и успява.
20.
До8
08.05.2023 11:26:57
7
18
А хилядите починали пак ли са лъжа?А това, че Копейкин иска да върне тоталитарния строй, страха, подчинението и зависимоста от агресора Русия пак ли е лъжа?Жалко, че в България има още много мазохисти, които искат да живеят с хомот на врата.
19.
дааа
08.05.2023 10:58:30
20
15
Лисицов, какъв ти е проблема,че непрекъснато плюеш КОСТАДИНОВ, ЧИИ ПОРЪЧКИ ИЗПЪЛНЯВАШ
18.
Жалко
08.05.2023 10:55:37
4
16
Че българина не е мръднал и на йот от развитието си, избирайки този идиот и пасминана му, тези са по тъпи и от тези на другите партии...жалко, много жалко за останалите
17.
До 15
08.05.2023 09:39:58
8
13
Наследниците на комунистите сега са верни евро-атлантици.
До един !
Росен Плевнелиев( син на платени партшчийни ръководители, израстнал в блок на ОК на БКП), Соломон Паси( син на убеден идеолог на комунизма, съратник на Т.Живков), Елена Поптодорова ( личен преводач на Т.Живков), ген. Атанасов( партиен/ комсом секретар на юрид факултет на СУ), Христо Иванов ( сем на активни борци).
От по-младите деца на ДС.
Основателят на НЕКСО и депутат от десните, Тренчев баща му е бил в ДС.
Мин който ще ни вкарва в еврозоната Пеканов и майка му и баща му са били от ДС.
И т.н. и т.н да не става дълго.

Затова като пишеш нещо, освен голословни глупотевини е хубаво да си конкретен.
16.
Фея
08.05.2023 09:39:47
0
4
А къде е моят коментар? Изтрих те ли го?
15.
DIVIDE ET INPERA
08.05.2023 09:25:35
14
8
Това е новата червена олигархия, БСП и техните производни Възраждане, ПП, ДБ.
В тях парите /присвоени от народа естествено - под формата на нереално високи заплати, хонорари, врътки, далавери/, в тях властта - заемат ключови постове в администрацията, икономиката, вземат ключови решения работещи в тяхна полза. Това е червената номенклатура ,БКП олигархия - легнаха си червени селяндури, зелени чорапи, партийци, комсомолци, а се събудиха на другата сутрин крупни милионери и бизнесмени. Без труд и усилия - за една нощ образно казано. Трансформираха си политическата власт в икономическа....и след 45 години червен тоталитаризъм са пак на власт. Че то било хубаво прехода бе - за тях де.
14.
*********
08.05.2023 08:16:41
6
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
13.
Язон
08.05.2023 07:59:02
27
16
С този прогрес на Възраждане и истините, които Костадинов казва. Може би след някой година, когато Възраждане е на власт медиите сами ще си свалят имунитета за поръчковото си поведение, не казани истини и слугинаж към определени партии и политици.
12.
Костадин
08.05.2023 07:53:59
7
21
Всячески прави св..и на прокуратурата и конкретно на гешев и то не от вчера. Ако го разследват и за усвоената субсидия следвайки фиктивен развод с жена си и т.н., ще клекне много. Просто го държат на каишка. Кои бяха първите осъдили "атентата"? Дори бойко се изказа чак след ден и половина и то сдържано.
11.
Обвинението е
08.05.2023 07:51:09
12
20
През пролетта на 2021г. Костадинов в тв интервю е създал паника и е притеснил населението на България с твърдението си, че в Държавният резерв са изчерпани запасите от .... КАШКАВАЛ !!??!!
ха ха ха Това е ОБВИНЕНИЕТО !
Той наистина го е казал това ЦИТИРАЙКИ в-к Труд.

По времето когато ни говореха от НОЩ как ще умрем, че ни чакат хладилни камиони за трупове, Прокуратурата търси ...КАШКАВАЛА !!
10.
Има си логично обяснение
08.05.2023 07:32:55
4
15
Отвън натискат за съставяне на правителство, за да ни управляват по-ефективно. Натискат всеки по веригата с каквото могат. Борисов ми се вижда най-притесен
9.
Иван Гецов
08.05.2023 06:12:41
29
19
до Коце. Няма дело за партиини субсидии. По телевизиите костадинов обясни с документи всичко,включително с документ за взет кредит,който още изплаща. Дали е всявал паника-това съдът ще каже. Паника всявате вие с хвърляне във въздуха не проверени и не основателни обвинения.Костадинов е единствено ЗА националният интерес. За запазване на ЛЕВА,а не да се доверяваме на някоя 20-годишна валута. Как разбрахте,че е фалшив патриот.....нима всички останали са истински...Костадинов е млад и един ден ще бъде в управлението.Това си го отбележете с блажна боя на стената.Тогава друга песен ще запеете........
8.
Ванката
08.05.2023 05:54:23
30
23
Защото пак излезе, че е прав , целия КОВИД цирк се оказа лъжа и измама.
А малките американски джендърчета продължават да лаят……
7.
Коце Еврото
08.05.2023 02:17:03
22
34
Над тоя фалшив патриот Копейкин има опънат голям и сигурен чадър - да припомним колко дела срещу него буксуват и се размотават по преписките:
-делото за неправомерното харчене на партийните субсидии / къща си вдигна с тях човека/
-делото за заличаване на ,,Възраждане" заради фалшив конгрес
-делото за всяване на паника
И си живее безгрижно.Чадър не, а шатра над него има опъната.
6.
Продължаваме Педерастията
07.05.2023 23:12:20
23
34
Прост отговор за прости хора:
Ако можеха да го закопаят до сега щяха! Чакат да изкочи нещо за да го съдят. Очевадно е ! Мислете малко с тъпите си кратуни
5.
Наблюдател
07.05.2023 22:51:50
29
42
Нормално е гнусното политическо блато да се разбълника! Костадинов и Възраждане им причиняват много болка и тегоби!
4.
Pol
07.05.2023 22:09:11
32
58
Възможно най скоро трябва да се маха този фалшив патриот.Популист и измамник.Дебилните му избиратели забравят неговите лъжи.Ваксиниран против ваксините,против партийните субсидии ,а пък си ги прилапва сладко сладко,против еврото и т.н.Що не си държи милионите в рубли,а не в евро,а?Пълен празнят,но е хитър и подлъгва хората.Само като му видиш лилавото небце и мургав тен трябва да се сетиш за един друг бивш политик,който много окраде,а което не можа го съсипа.Да ходи при бай Ставри,той е строг, но справедлив!
3.
Костя копейкин късопишков
07.05.2023 21:44:24
30
60
Крайно време е да приключат малкия фашист.
2.
Браво Флагмани
07.05.2023 21:41:28
29
42
"На 28 април т.г. „Флагман“ отправи журналистически питания до пресцентъра на главния прокурор и до Софийска районна прокуратура (СРП)"
Незабано сваляне на имунитета Костя Копейкин. Бай Ставри го зове!
1.
Копейкин Късопишков
07.05.2023 21:36:39
29
75
И вресдната му за България партия трябва да бъдат забранени.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори