×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тайната племенница на Ванга се крие в Гърция


06 Май 2023, Събота, 14:41 ч.
Автор: Флагман

Анна е богата докторка в Атина, лишена е от пай от имуществото на пророчицата

В Гърция повече от 20 години живее тайната племенница на Ванга – Анна. Тя е едно от трите деца на сестрата на пророчицата Люба и единствената от роднините на феномена от Рупите, която никога не е търсила публичност. Анна има брат и сестра, които и до ден днешен живеят в България. Красимира и Димитър са публични фигури и неведнъж са давали телевизионни интервюта, посветени на тяхната леля. За разлика от тях Анна никога не се е появявала в медийното пространство, пише вестник Ретро.

Анна е омъжена за грък и в южната ни съседка се подвизава с фамилията Сотиропулу, която е добавила с тире към своята Гайгурова. Всъщност Анна е известна лекарка, специалист в сферата на гастроентерологията, и продължава медицинската си практика и понастоящем. Тя се е установила в столицата на Гърция – Атина, където се намира и нейният кабинет. Освен сред местните племенницата на Ванга е популярна и сред българската общност там и често наши сънародници, емигрирали от родината, се обръщат към нея за здравословните си проблеми. Препоръките и добрите мнения от пациенти по неин адрес изобилстват в интернет пространството.

Докторката твърде рядко се прибирала в родината, но поддържала контакт с брат си и сестра си. Наскоро те са имали и проблеми с Община Сандански, тъй като техен общ имот е бил незаконно пристроен. Общинската администрация е започнала срещу тях административно производство заради ограда, която не била вдигната по регламент. Преди години пък заедно с брат ѝ Димитър и сестра ѝ Красимира спориха по съдебен път и с Община Петрич, тъй като искаха да си върнат отчужден имот от 70-те години на миналия век, собственост на майка им Люба. За него те били компенсирани с апартаменти, но 40 години по-късно поискали пак да са собственици на схлупената къща. Развоят по случая обаче остана неясен.

Анна, Красимира и Димитър са деца на сестрата на Ванга. Пророчицата и Люба са кръвни родственички – от един и същ баща, но от различни майки. „И Ванга е останала сирак на две години като мен. Майка ѝ Параскева е умряла в страшни мъки при раждането на второто дете, погребана е заедно с него. Моята майка също е умряла по време на раждането на детенце, което е трябвало да се роди след мен. Ние двете обаче оцеляхме и слава Богу, доживяхме и до старост. Заедно бяхме и в радостни, и в трудни моменти“, разказваше приживе сестрата на пророчицата. След кончината на ясновидката Люба и децата ѝ се опитаха да се сдобият с наследството на Ванга.
Припомняме, че през март миналата година стана ясно, че прословутият съдебен спор между роднините на гадателката и фондацията ѝ относно нейното наследство най-сетне е приключил.

Според съдебното решение от 2022 г. имането на феномена от Рупите отива във фондацията, основана на нейно име, каквато е била и посмъртната воля на Ванга. Съдебното разпореждане гласи, че къщата на Рупите, теренът около храма, който тя приживе построи, както и поддръжката му са присъдени на фондация „Ванга“, а племенничките ѝ нямат пай от тях.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
1
Коментара по темата
1.
Boza
06.05.2023 14:54:54
0
2
I vii hoite daq izdirvate 6toto imate dannite i ot mvr

Do sq gi nqmahte i neq znaihte koq e
Sigirno i bu4ka zahar nqma da i podarite

Podli gerbajii4eta
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори