×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фалстарт на преговорите за кабинет между ГЕРБ и БСП (допълнена)


Фалстарт на преговорите за кабинет между ГЕРБ и БСП (допълнена)
"Ако ГЕРБ наистина имат намерение за работещ парламент и редовно правителство, в което вече почваме да се съмняваме, за нас подходът трябва да е друг"
04 Май 2023, Четвъртък, 13:39 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

От партията на Нинова обвиниха Борисов в изпращане на противоречиви и объркващи послания

БСП обвиниха ГЕРБ, че само имитират желание да съставят редовно правителство. Това стана минути преди началото на първите експертни разговори между двете формации в парламента.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред репортери, че ГЕРБ създават хаос, а лидерът им Бойко Борисов постоянно си противоречи. На срещата днес трябвало да се обсъжда управленска програма. От ГЕРБ обаче вместо своята, изпратили на БСП тази ПП-ДБ, която вчера била разбита "на пух и прах" от формацията на Борисов.

Дали не е станала обаче грешка? "Разбира се, че ги попитахме", отговори Корнелия Нинова. "Попитахме ги какво е това - "програмата на ПП и ГЕРБ" в тази екселска таблица, която вчера разбиха на пух и прах. Сега... Отговорността да се сложи някакъв ред в тази ситуация, пак казвам, е на ГЕРБ. В тази програма, отгоре на всичко, няма и дума за бюджет - най-важният въпрос за България. Канят ни на среща за управленска програма на ГЕРБ - изпращат ни тази на ПП-ДБ. Вчера предупредихме - с нас игричките, които си играха с ПП-ДБ, не могат да играят. Ние сме сериозни хора..."

„Ако ГЕРБ наистина имат намерение за работещ парламент и редовно правителство, в което вече почваме да се съмняваме, за нас подходът трябва да е друг“, каза Нинова. Тя поиска ясни параметри на предложенията на ГЕРБ: "Първо, изваждат се 5-6 национални задачи, които са надпартийни. Не обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ, определя се срок, в който тези задачи трябва да се свършат. И трето, определя се състав на някакво правителство, което трябва да уточним, което трябва да свърши тази работа за България и за народа."

"ГЕРБ имаха един слоган "Ред в хаоса", припомни Нинова и добави: "В момента правят точно обратното - хаос в реда! Ние призоваваме да се върнем към реда."

"Това е имитация в момента", каза още председателката на БСП. Тя очаквала ясни отговори на лидерска среща с Бойко Борисов, който постоянно си противоречал. 

На въпрос на "Флагман - как гледат на формулата на Борисов за правителство с къс мандат до шест месеца, с министри - личности, и без коалиция, Нинова се засмя под суфлирането на Георги Свиленски и отговори: "Кога го каза... Ще го изчакаме... Не знаем какво ще каже следобяд."

На срещата след това от партията на Борисов поставиха на масата искането за 3% бюджетен дефицит и приоритет влизане в еврозоната. От БСП обаче отговориха, че за тях дефицит от 3% е неприемлив. Кристиан Вигенин обясни, че влизането в еврозоната веднага също не е необходимо.

И той изкоментира, че лидерът на ГЕРБ постоянно си противоречи, което било объркващо за всички. 

В откритата за медиите част все пак не бе поставена темата за войната между Русия и Украйна, което бе нещо положително предвид конфликтните тези между двете формации. От ГЕРБ в лицето на Десислава Атанасова обаче обявиха, че "ще се наложат решения, които трайно ще потвърждават евроатлантическия път на България", така че страната да е "предвидим партньор" по тази линия, което не бе добра индикация за разбирателство предвид проруските позиции на БСП. 

След срещата брифинг за медиите направиха само ГЕРБ. Те признаха, че имат различия по някои въпроси с БСП, което не било тайна.

Все пак при сила и смелост може да се постигне съгласие за определени гласувания по бюджета, обясни Десислава Атанасова. 

На питане на "Флагман" - защо са изпратили на БСП програмата на ПП-ДБ, тя отговори: "За забавление". Програмата на ГЕРБ била публична, но тя също им е била изпратена - "за сведение". 

Въпросите за срока и формата на евентуално правителство, около което да се обединят, сега не били коментирани. Те щели да се обсъждат на лидерски срещи. 

Гледайте началото на преговорите тук:

Брифингът на ГЕРБ след срещата:

 


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
Габи?
05.05.2023 09:54:44
0
1
Ти сериозно ли? " лъжци и некадърници, които им позволяват далавери и съсипване на държавата.", прочети го пак и отново определи за коя партия се отнася! И платените постове трябва да имат мярка!
11.
777
04.05.2023 22:10:51
3
1
БСП наследници на БКП управлявали България 45 години. БСП е в парламента от 1990 г. с новата промяна на името.
Най- новата премяна е унуците им ПП/ДБ клонинг на БКП, леви резби ,трансджендърската секта.
Нинова нарича други партии статукво. Пелтека Стойнев учил в капиталистическа държава, Дайнов дългата коса , Зарков също , пукали от благинките на номенклатурата.
Чагарите дълги години спонсори им бяха червените барони с куфарчета на Луканов , въртяха кюбеци по панаири и сборове.
Преображенците и те са от същия бардак червени боклуци, Копейков беше кандидат на БСП за кмет на Варна.
Със стари куртизанки нова промяна ни предлагат, при Баце и там Томито от соросоидите винаги нареден за министър габровски шеги , локуми ни разтягат по цял ден. Юмрученко Шарлатанина вдигна ръка и разруши държавата за 3 години, службашите му фалираха държавата с кражби и продажби.
10.
БСП до кога?
04.05.2023 20:49:09
2
1
Гласувал съм по 5 пъти за БСП.
Днес това не същата партия. Сякаш някой взе партията под наем. Просто, ръководството не зачита мнението на избирателите си. Това не е БСП. Това е подмяна.
9.
Габи
04.05.2023 19:37:04
2
18
И най-доброто да предложат от ГЕРБ, БСП няма да го подкрепят. Те могат да се коалират с лъжци и некадърници, които им позволяват далавери и съсипване на държавата. Заради това са готови да продължат разхищенията с ПП.
8.
*********
04.05.2023 18:57:36
12
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
ПП и БСП са роднини първа линия
04.05.2023 17:39:49
7
28
Повторението на метежа, Майдан на олигархията през 2020 е добре забравеното старо, но резултатите са същите, кражби,далавери,фалити, огромен външен дълг!
За това пак ГЕРБ трябва да чисти Авгиевите обори на крадливите променкаджии!
Спрете лъжите тролове, помним много добре какво и как сътвориха менторите Ви!
Децата на тоталитарчиците са свикнали да
получават всичко и да са близко до властта.
Битката е комунизъм срещу демокрация, лъжа срещу истина!
6.
Сега тая коя ръка ще си отреже?
04.05.2023 16:30:01
5
6
Оная дето я размахваше в юмрук докато викаше7 "Мутри вън" или оная, с която са ръкува с мутрите, като отиде да преговаря с тях да правят заедно правителство? Или тя с една ръка първо гонеше мутрите, а после се гушкаше с тях?
5.
3540949
04.05.2023 15:05:12
26
30
На питане на "Флагман" - защо са изпратили на БСП програмата на ПП-ДБ, тя отговори: "За забавление"

Аааа... змии гербави, значи се забавлявате на нашия гръб. Така ли бе изроди мръсни. Чудя се как има дори един човек да гласува за чумавата ви партия.
4.
Гроб са пълен леш
04.05.2023 14:55:58
34
31
Жалко,че съсипаха и хубавата ни родина
3.
оффф...
04.05.2023 14:18:40
8
19
Вигенин ми се струва като единствения адекватен човек в цялата им трагична партия
2.
Игнор на тиквата
04.05.2023 14:15:45
26
21
Тази гнус е създадена от патологични лъжци и шизофреници.
1.
Bsp + DPS = vechna drujba
04.05.2023 14:07:25
16
13
Takaz partia nqma nikade po sveta kat BKP

Da raboti za tyrskite interesi v BG
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори