×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живущи в Българово блокират път към АМ "Тракия"


Живущи в  Българово блокират път към АМ "Тракия"
Те настояват да започне възможно най-скоро цялостна реконструкция по ул. “Обходна“
22 Април 2023, Събота, 10:25 ч.
Автор: Флагман.БГ

Те продължават да настояват за по-добра инфраструктура и условия на живот

Жителите на град Българово ще протестират отново днес, предаде БНР. Те считат, че по исканията им няма адекватна реакция от местната власт и продължават да настояват за по-добра инфраструктура и условия на живот. От община Бургас заявиха, че са планирани ремонти на редица улици в града, които трябва да завършат до 31 май тази година.

В края на миналата година жители на Българово внасят искане до Община Бургас с най-важните и неотложни задачи, касаещи града. Следва среща, на която им обещават съдействие и предприемане на спешни мерки. Една от тях е започване на цялостна реконструкция по ул. “Обходна“. Но само след броени дни получават няколко кърпежи на дупки.

„Нашите искания не знам дали са чути изобщо, но със сигурност не са разбрани. Нямаме никакъв адекватен отговор, нямаме никакви адекватни действия“, казва Тодорка Стоянова от Инициативния комитет "Бъди буден", организатор на протестите. „Никой не ни отговори кой поръча тези смешни кърпежи. Те се съгласиха, че улицата е в окаяно състояние и е належащ цялостен ремонт, на места изобщо няма настилка. Няма тротоари, липсва ул. осветление. Хората искат на няколко места и пешеходни пътеки, но те няма как да се изградят при условие, че няма тротоари“, посочва Стоянова.

Жителите продължават да настояват и за изграждане на пречиствателна станция и завършване на канализацията. Искат също цялостно ремонтиране на улици и тротоари, по които вече има изградена канализация. Настояват за съвременна детска площадка и спортен кът.

„Обидно е, това е думата. Защото не може да правим официални срещи, на които да излагаме своите искания, да получаваме обещания в най-кратки срокове да се вижда подобрение и в следващия момент да получим тези кърпежи“, подчертава и Неделчо Милчев. От Инициативния комитет са категорични, че в 10 часа ще затворят пътя от и към АМ "Тракия", а протестите няма да спрат, докато не изпълнят исканията им.

„Не сме по-малко значими, заслужаваме нормални условия на живот“, казват те. След наши въпроси до община Бургас ни отговориха, че предстоят асфалтокърпежи и полагане на несортиран трошен камък и асфалт по редица улици в града.

Запълване на дупки ще има в участъка на ул. “Обходна“ – от ул. “Първи май“ до ул. “Петко Славейков“, както и по ул. “Лиляна Димитрова“ – от ул. “Първи май“ до ул. “Генерал Гурко“ и по ул. “Хаджи Димитър“ – от пресечката с “Лиляна Димитрова“ до “Стамат Икономов“. За останалите улици на град Българово това ще се случи за силно компрометирани участъци. От общината посочват още, че ще бъде положен несортиран трошен камък и асфалт по Ул. “Лиляна Димитрова“ – в участъка от ул. “Обходна“ до ул. “Генерал Гурко“, както и по самата “Обходна“ – от ул. “Хаджи Димитър“ – 180 м. в посока ул. “Лиляна Димитрова“. Третата планирана отсечка е по ул. “Стамат Икономов“ – от ул. “Хаджи Димитър“ до ул. “Петко Славейков“.

Всички тези дейности трябва да приключат до 31 май. От общината посочват, че участъкът от ул. “Обходна“, който е част от общински път се нуждае от цялостна рехабилитация, като там е възложен и вече се изготвя Технически инвестиционен проект. До осигуряване на финансиране, там ще се извършват аварийни асфалтокърпежи.


В категории: Бургас


11
Коментара по темата
11.
Best city in the world
22.04.2023 19:21:46
0
2
То пък щото в Бургас са супер улиците. Повтаряйки лъжата за най-добър град, глупаците ходят да гласуват за ГЕРБ, и онзи не се сеща
10.
Подкрепа за Българово
22.04.2023 19:15:04
1
3
Долу Герб !!!
9.
От Българово
22.04.2023 18:47:15
1
5
Всички улици в Българово, който се води град (?!), са тотал щета. Тук изобщо вече не става дума за кърпежи, а за цялостно асфалтиране и изграждане всичко наново, заедно с бордюри и тротоари! Защото асфалт или не е полаган никога или поне преди 50 години, от който нищо вече не е останало. Правят се само кръпки на кръпките. После защо малките градчета и села западат... и хората бягат навън или в големите градове. Разбира се, липсата на работа също играе роля. А този кмет на ГЕРБ явно е пълен некадърник щом толкова години нищо не направи са гражданите си. Там трябва за е някой окумуш човек, пробивен, без значение от коя партия. Важно е какъв е човекът, а не от коя партия е.
8.
Томи Чинчири
22.04.2023 15:38:00
3
4
Българовци да си сменят първо комунистическите имена на улиците и тогава да искат ремонт.
7.
за олигофрена 5 и не само
22.04.2023 13:44:09
1
4
5ти Кой си ти е шматка напиши се гражданино да те видя . Много си смел като анонимен мишок
6.
До 5
22.04.2023 12:49:29
2
16
Вземи пример от тези хора.Те имат гражданска позиция и имат куража да я изразят.Не са мишки като теб.Респект към тях.Общинската власт стана изключително арогантна и това е единствения начин да й се въздейства.
5.
Хаха
22.04.2023 12:00:17
16
5
Селяндури от Българово.Блокирайте си селото,ние какво сме виновни,че сте пр06a0b6сти и избирате неработещи кметове ?
4.
Българина
22.04.2023 11:46:18
4
8
Ами да си протестират пред Общината.
Пък и кметя все пак те са си го избирали...
3.
Българово
22.04.2023 11:29:13
0
21
Кметът на Българово като е от ГЕРБ защо 20г. нищо не направи.
2.
Работа работа работа
22.04.2023 10:41:19
1
22
Пътна мрежа гарантирана от Герб
1.
Някой
22.04.2023 10:35:37
0
10
Минчо,.... Минчо,.... Минчо.....!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство
Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори