×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще фалира ли държавата? Премиерът обеща вдигане на заплати и пенсии


Ще фалира ли държавата? Премиерът обеща вдигане на заплати и пенсии
Според сигналите всички партии са купували гласове и това е притеснително, коментира служебният премиер Гълъб Донев
07 Април 2023, Петък, 09:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ние сме на дефицит заради политиките, приети през миналата година, призна Гълъб Донев

Ще бъде заложено увеличение на заплатите на всички администрации, които не получиха повече пари през 2022 година. Предвиждаме увеличение на пенсиите с 12%, ръст на учителските заплати. Това е нещото, с което не отстъпваме по отношение на политиката по доходите, каза в интервю за „Тази сутрин“ по бТВ служебният премиер Гълъб Донев.

Държавата не фалира, уверява той.

„Служебното правителство ръководи и управлява стабилно финансите. До момента имаме над 20% повишаване на събираемостта от данъци в сравнение с първите три месеца на миналата година“, обясни служебният премиер.

„Постъпленията от ДДС са по-малко, защото имаме промяна в структурата на износа и вноса. Докато миналата година имахме повече внос, което влече и повече ДДС, в следващите месеци на служебното правителство имаме рекорден износ, което означава, че трябва да връщаме ДДС. Увеличеният износ е добре, защото икономиката работи“, добави той.

„Чадър над големи фирми няма. Това са обвинения, които се хвърлят в публичното пространство. НАП и Митниците работят добре – това показват и приходите. Тези обвинения не са сериозни“, посочи министър-председателят.

„Към 7 април държавната хазна се управлява много добре. Ние сме на дефицит заради политиките, приети през миналата година. С 30% са увеличени разходите, а приходите с 20% - затова излязохме на дефицит от 690 млн. лева през първото тримесечие. Това гласуваха политиците“, добави той.

Премиерът изтъкна, че служебният кабинет ще внесе бюджет за 2023 година, за да бъде гласуван в 49-ото Народно събрание.

Той определи решението не всички пенсионери да получат добавки за Великден като много трудно.

„Когато се постави една граница, винаги има със стотинка или лев над тази граница, като хора остават недоволни. Към момента това е възможността на бюджета. Трябва да е ясно това, че политиците в 48-ото Народно събрание ограничиха служебното правителство да поема непредвиден разход. Политиците ограничиха тази възможност на служебното правителство да даде великденски добавки на всички пенсионери. Направихме анализ и тези 72 млн. лева, насочени към пенсионерите, са спестени пари от служебното правителство от антиинфлационни мерки“, коментира Донев.

„Дали трябва да се вдигат данъци ще решат политиците в парламента. Факт е, че когато имаме завишение на разход над прихода, трябва да се търсят нови приходоизточници. Тези, с които разполага държавата, не са много. Те минават или през увеличение на данъци, или на други източници, които да донесат приход, който да гарантира разхода, или чрез теглене на нови заеми“, обясни той.

„Според сигналите всички партии са купували гласове. Това е притеснително, защото те трябва да съблюдават честността на изборите, да убеждават своите избиратели, че купеният вот не решава проблемите. Политиците трябва да са тези, които да стоят като стожер да няма купен и корпоративен вот“, заяви премиерът. 

„Всички мерки и действия се предприемат. Подготвяме закон за еврото, който ще бъде внесен в Народното събрание. В ръцете на депутатите е да приемат законите, които гарантират членството ни в Шенген и еврозоната. За нея е важно и стабилност на финансовата система. Напълно реалистично е влизане в Шенген през октомври“, изтъкна той.

Предприети са мерки спрямо държавите, които блокираха присъединяването, като продължава да се води диалог и с държавите от ЕС, заяви Донев.

„За първите три месеца на тази година имаме безпрецедентен ръст на върнати незаконни мигранти, които са се опитали да преминат. Този ръст е над 45%“, категоричен е той.

„България изпраща хуманитарна помощ. Военнотехническата помощ е съгласно решението на Народното събрание от ноември 2022 г. Ние като правителство спазваме решението на Народното събрание. Не мога да кажа конкретика, защото са засекретени. Първите три артикула по необходимост, които Украйна е поискала, са предоставени, но нищо повече от това, което НС е гласувало“, обясни премиерът и допълни, че все още не е ремонтирана украинска техника в България.

„Не знам как руската страна има информация, че тук се ремонтират хеликоптери Ми“, каза още той.


В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
7
Коментара по темата
7.
Габи
07.04.2023 14:56:51
0
4
Първата работа през мандата на ПП беше да направят нови министерства. Явно имаха много спонсори по време на изборите и трябваше да им подсигорят министерски заплати. Администрацията непрекъснато се увеличава излишно .Държавните служители трябва да плащат част от осигоровките си.
6.
Габи
07.04.2023 14:55:57
0
4
Първата работа през мандата на ПП беше да направят нови министерства. Явно имаха много спонсори по време на изборите и трябваше да им подсигорят министерски заплати. Администрацията непрекъснато се увеличава излишно .Държавните служители трябва да плащат част от осигоровките си.
5.
Габи
07.04.2023 14:15:24
1
3
За съжаление това правителство продължава лошата практика на ГЕРБ. Всички години на управление те бяха на страната на сивата икономика и даваха коледни и великденски на укривалите доходи и неработилите мързеливи. С тези решения за бъдеще много повече хора ще престанат да се осигоряват на реалните доходи.
4.
Аман!
07.04.2023 13:13:42
3
9
От тези учители!
3.
3
07.04.2023 10:34:43
6
37
А нещо за съкращение на администрацията? Само в БГ държавната администрация нараства с геометрична прогресия, вместо да намалява. Все тях храним, увеличаваме им заплатите, а какво произвеждат? Едно голямо нищо. Най-сладко е на държавна службица.
2.
X
07.04.2023 10:26:58
2
29
За пръв път чувам за фалиране на държава и решението за справяне да е увеличение на заплати и пенсии! ГЕНИАЛНО!!!
1.
Аз
07.04.2023 10:00:15
14
35
ТЕРИТОРИЯТА Е ФАЛИРАЛА ОЩЕ
ПРЕЗ 1990 г.,КОГАТО СИ ПРОДАДОХМЕ ДУШИТЕ НА ДЯВОЛА /САЩ/
ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЖАЛКО ЖИВУРКАНЕ С РАЗНИ ЕВРОГЕЙЦИ,КРАВАРИ И ГНУСНИ,ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори