×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За пръв път от 33 г. без великденски надбавки за пенсионерите


04 Април 2023, Вторник, 11:19 ч.
Автор: Флагман.бг

В момента те са 2,214 милиона

За първи път от 33 години няма да има великденски надбавки към пенсиите. Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график – от 7 април, петък, но без тях. Това става ясно от съобщение на Националния осигурителен институт.

По темата цари пълно мълчание от правителството, въпреки че във форумите и социалните мрежи сред пенсионерите това е основна тема на разискване. Традиция е добавките да се изплащат заедно с пенсиите преди Великден, но миналата година например имаше прецедент и бяха преведени на 15 април, тъй като решението бе взето по-късно.

В редовния график – от 7 до 20 април, ще се изплатят и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за около 300 000 души. Добавките, които обикновено са процент от пенсията, помагат на възрастните хора да посрещнат празника.

„Имали сме тежки кризи, но дори и тогава пак възрастните хора са получавали бонуси. Затова си мисля, че в момента държавата няма пари“, казва икономистът Мика Зайкова пред Лупа.бг по повод решението на служебното правителство да остави пенсионерите без допълнителни средства за Великден.

"Пенсионерите у нас са 2,214 млн. Ако им дадат поне 20 лв. за празника, това прави 4 милиона и половина. Може да се вземат пари от Сребърния фонд. Твърди се, че в него има милиард и 30 милиона, но е възможно тази сума да е само на книга", коментира Зайкова.


В категории: Животът


10
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
10
Коментара по темата
10.
НАБЛЮДАТЕЛ
04.04.2023 15:13:06
0
3
Ами господа пенсионери,защо ни трябват великденски надбавки ,когато вече изборите минаха,нали трябваше да се раздадат пари на спящите и дори неграмотни членове на секционни избирателни комисии.Безумие 9 членна комисия и няколко безхаберни наблюдатели!
9.
Политик
04.04.2023 13:26:28
2
6
Изцоцахми парити и ши ядети бахур
8.
Аз
04.04.2023 13:09:59
2
3
Изборите минаха.
Забраната е снета.
"Четвъртата власт" вече може да пролее някоя крокодилска сълза над нещастния бг пенсионер...
Щото те чак днес разбрали,че такова чудо не се е случвало от 33-ти масонски градус,..
Пардон от 33 години насам‼️
7.
един път
04.04.2023 12:31:01
10
6
нема надбавки и оревахте орталъка....
киро докато беше управляващ ги вдигна два пъти.....тиквата за 12 години управление,колко ги увеличи...???
точно николко 0.....инцидентно отпущаше надбавки по коледа.....
на първи юли ще има увеличение,на есен пак......
е няма угода,аман от ревльовци
6.
ХанкоБрат
04.04.2023 12:30:14
2
12
След изхарчени поне 100 милиона ......правителство пак няма да има!)
5.
А 50 000 000?
04.04.2023 12:27:42
1
8
За купуване и "утилизиране" на един куп излишни ваксини?
4.
Велики Масонски 33 години
04.04.2023 12:17:36
1
8
в България! И миналата година, и тази, могат да се броят в зидарски контекст и да се отчитат "отличните" резултати от повече от 3 десетилетия българоубийство.
3.
МММ
04.04.2023 11:49:04
1
21
За сметка на това тонове хартия отива на боклука от неизползвани бюлетини, излишни пари бяха раздадени на излишни комисии от по 9 човека, повечето от които стояха за украса. Българина е много търпелив.
2.
Към 1
04.04.2023 11:40:14
2
5
...изграден....
сори за техническата грешка!
1.
Великденските надбавки ще се дадат
04.04.2023 11:39:17
6
20
когато бъде изгладен заводът за електромобили край Ловеч!
Още чакаме обещанието на Просто Киро, както и редовни полети София-Скопие!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори