×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цените за шезлонг и чадър на плаж Перла стигнаха рекордните 100 лв.


30 Март 2023, Четвъртък, 16:15 ч.
Автор: Флагман

За победител е определена компанията “Юг Релакс“ ЕООД от Нова Загора със собственик Димитър Костадинов

Министърът на туризма Илин Димитров издаде днес заповед за определяне на спечелилия кандидат в търга за отдаване под наем на морски плаж "Стамополу-Перла 1"и морски плаж "Стамополу-Перла 2", община Приморско. За победител е определена компанията “Юг Релакс“ ЕООД от Нова Загора със собственик Димитър Костадинов, пише Травелнюз.

 Фирмата е предложила годишна цена за наем на плажа от 525 900 лв. без ДДС или 631 080 лв. с ДДС. Договорът ще бъде за 5 години. Фирмата дава максимална цена от 100 лв. за шезлонг и толкова за чадър на плажа, пише в заповедта. Тепърва ще стане ясно на колко ще ги отдава на туристите през летния сезон. Достигнатите стойности са близо 5 пъти по-високи от предложилия кандидат най-ниска оферта за наем на плаж „Перла“ в размер на 135 900 лв. без ДДС - фирмата „Крам инс“ ЕООД.

До момента са определени още трима наематели от близо 50 търга, като конкурси се провеждат всеки ден. За плаж “Младост ММЦ Приморско“ е достигната цена от 251 900 лв. без ДДС на година. За победител е определена фирмата „Ем Би Би Турист“ ЕООД със собственик Михаил Борисов. Тя предлага максимална цена за чадър и шезлонг от 50 лв., показва заповедта на министъра. Началната цена на търга започваше от 117 153 лв. без ДДС.

Наемател на морски плаж „Минерален басейн Север“ във Варна става „Радон“ ЕООД с предложена цена от 32 400 лв. без ДДС на година. Собственик на компанията е Иван Кюмюрджийски. Максималната цена за шезлонг и чадър е 30 лв.

За плаж „Иканталъка 1“ в Каварна е определена за победител фирмата „ВитаЯна Хенди Кенди“ ЕООД със собственик Яна Данаилова. Годишният наем ще е в размер на 30 300 лв. без ДДС. Предложената максимална цена за шезлонг и чадър е 20 лв.

Министърът на туризма Илин Димитров обяви пред TravelNews, че участниците в търговете за плажовете са изключително много. „Годишните цени за наем са се повишили над 7 пъти заради прозрачните процедури“, каза той. Димитров си постави за цел да отдава плажовете под наем, а не на концесия. Той обясни, че разликата между двата варианта е продължителността на договора. За наем той е 5 години, като след това се открива нова процедура. При концесията договорът е за 20 години. По думите му така ще може да се прави по-качествен контрол върху извършваната дейност.

Той каза още, че приоритет за министерството при сключването на договор ще са чистотата и поддръжката на зоните, обособени за свободно плажуващи. Министърът подчерта при представянето на приоритетите си за този мандат, че ще се провеждат прозрачни процедури по отдаване под наем на плажовете. На тях има видеонаблюдение и присъствие на представители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), МВР и ДАНС.


В категории: Приморско


7
Коментара по темата
7.
Някой
04.04.2023 15:17:56
0
0
Браво на ЧОВЕКА от Нова Загора за един сезон ще изкара за цяло десетилетие преди 3 години ме заплашва ха на Перла с мутри да не си слагам чадъра до техните обадих се на полицията и нищо те по големи мутри от мутрите как да направят нещо ши баните ушевци за тях сигурно безплатно
6.
Чадър ли....
31.03.2023 13:27:50
0
0
Забравихте едно време едно пешкирче и 4 колчета....и кво...по лошо ли беше...
5.
Селянина
31.03.2023 07:41:13
1
2
Нашето море, нашият бряг, нашият плаж? Раздадоха ги на някои да си пълнят гушите!
4.
Румен Златев Делиорманов
30.03.2023 21:29:46
3
4
Сбъркана Кюприйска порода!
Не се наядоха!
Корави души излязоха!
Не им ща парите, чадърите и имането!
Да си го носят в....
Животът е само един миг и е прекрасен....
Един съвет от мен: "БЯГАЙТЕ ОТ ХОРА, КОИТО ОТ НЕРВИ ЗАПОЧВАТ ДА ПЛАЧАТ "!
PS: всяка една прилика с действителни лица и събития е просто случайна!
Чувай Боже и закриляй!
Дано цените на чадърите и шезлонгите паднат!
Щото ако не.....НИЕ ЩЕ ПАДНЕМ....я кръст я рамо я някоя "друга болежка"!
3.
Спрете да ходите и да правят като вятъра
30.03.2023 18:33:53
1
9
Нормално, тока поскъпна, а чадърите сигурно на батерии ги отвсрят и затварят хахаха
2.
ХанкоБрат
30.03.2023 17:29:03
2
10
Софиянци от години сядат на заведението-трима души на една салата.....За чадър-не знам???!!!
1.
Най важното.
30.03.2023 16:29:08
9
12
Не 100 по 300 да ги направят. Хем няма да има гадни навлеци от вътрешноста на страната....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори