×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С 3,5 млн. лв. държавата ще укрепва вълнолома до морската гара в Бургас


С 3,5 млн. лв. държавата ще укрепва вълнолома до морската гара в Бургас
Срокът за изпълнение е 31 декември, а очакваният резултат – защита на пристанище Бургас от вълни с посока север и североизток
Ключови думи: ДППИ, правителство
28 Март 2023, Вторник, 18:43 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Рехабилитацията на съоръжението влезе в годишен план за намаляване на риска от бедствия

Държавата планира да извърши рехабилитация на вълнолома при Морската гара в Бургас. Това става ясно от Проект на Годишен план за 2023 г. за изпълнение на Националната програма за намаляване на риска от бедствия 2021-2025 г. Той е публикуван в Портала за обществени консултации на 23 март, като предложения за промени в него могат да се правят в рамките на месец. Към момента коментари няма.

Планът е разработен от Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет. След общественото обсъждане той следва да бъде гласуван от правителството, както повелява Законът за защита при бедствия. 

Предвидени са 91 дейности с индикативен бюджет от 62 млн. лева, като източниците на финансиране са съответно бюджетите на министерствата и ведомствата, общинските бюджети, фондовете на Европейския съюз и на други международни организации.

„Рехабилитация на защитен вълнолом - пристанищен терминал Бургас-изток 1“ е сред солидните пера, заложени в проектоплана. Предвижда се тя да струва 3,5 млн. лв., като отговорната институция е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ).

Заложеният срок за изпълнение е 31 декември, а очакваният резултат – защита на пристанище Бургас от вълни с посока север и североизток.

По неофициална информация въпросният вълнолом е именно този, който се намира при вече отворената за гражданите част от порта в морския град.

Миналата седмица отправихме запитване до ДППИ – в какво състояние е вълноломът и защо е нужна рехабилитацията му. Очакваме отговор от държавното предприятие.

 

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
11
Коментара по темата
11.
11.
29.03.2023 09:28:59
0
2
Туй нящо очаквам да се пукне до 5г. Явно има нещо такова, щом се налага да се донарежда бетон от север! Когато копаха за поредния строеж, в една дупка видях водата. Отдолу е кухо и се движи вода.
10.
:)
28.03.2023 23:05:14
1
6
Малко по висок ще го направят да е по комфортно за новите хотели там :) какви вълни ше пази полвината вълнолом е на сушата
9.
до 8
28.03.2023 22:59:54
0
10
На върба в сряда, драги! Ти на кой свят живееш? За Масонска Гара, като за мъртвец - или хубаво, или нищо.
8.
Бс
28.03.2023 21:32:29
8
21
Нека тези, заради които се унищожи централно пристанище да финансират укрепването. Достатъчно загуби града ни от техните действия. Вместо да има работа за няколко хиляди човека и да се попълва градския бюджет, сега благините са за определена група хора, а бургазлии могат само да си спомнят с усмивка какви времена бяха.
7.
Ха ха
28.03.2023 21:14:09
5
25
В градът няма една една читава улица, всичко е кръпки и дупки, какъв вълнолом и залата не ви искаме искам улици , тротоари и паркове, не ви искаме пРимореца и мОрската.....
6.
*********
28.03.2023 20:08:58
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Greed
28.03.2023 20:07:06
2
13
Бай Иване от София поръчват музиката,избори,схеми избивки...сещай се.
4.
Бай Иван
28.03.2023 20:02:57
3
28
Този вълнолом не го ли дадоха но Община Бургас, защо даржавата ще харчи пари? За да влезеш на пристанището ти събират парички, известни хора си направиха хотел там с паркинг , плаща им се наем за морска гара!
3.
Гражданина
28.03.2023 19:53:00
7
44
Чичо Митко, влачи като за последно
2.
КараФенов
28.03.2023 19:48:38
5
33
Не пръснаха ли скоро един Камаз с кинти за тази морска гара, че да се налага сега още толкова да се дават, за да се прави ремонт на ремонта
1.
Някой
28.03.2023 19:40:18
1
32
Оххх котьооо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори