×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След изборите вероятно ще има правителство, което ще вкара България във войната в Украйна


След изборите вероятно ще има правителство, което ще вкара България във войната в Украйна
Задава се ескалация и теоритичният сценарий за ядрена война е напълно реален, предупреждава политическият анализатор проф. Иво Христов, който бе гост на Флагман
17 Март 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Авторът

Големите губещи са Русия и Европа, политиката на САЩ превръща Москва във въоръжената ръка на Китай

- Проф. Христов, снощи изнесохте лекция в Бургас на тема „България в окото на бурята” – интересно заглавие, което може да се тълкува по двояко.

- Това е метафора, разбира се. Истината е, че въпреки огромното нежелание на България да бъде засмукана от грамадния геополитически вихър, в който бавно, но сигурно влиза цяла Европа, ние сме много близко до епицентъра, поради чисто географското ни разположение. България от друга страна е важна като територия – не като народ и не като държава.

- Това винаги в исторически план е било така, не е новина.

- Поради това, че е важна територията, въпросът днес не е „Дали?”, а по-скоро „Кога?” И трябва да ви кажа, че събитията надминаха дори моите най-песимистични очаквания.Идвайки към Бургас по АМ „Тракия”, се разминах с огромен военен ешeлон – 125 мм оръдия, БТР-и и т.н., които заминаваха очевидно към украинския фронт. България така или иначе вече е вътре в този конфликт. И вече сме на екзистенциалния етап да се молим да не участваме във войната директно, което поне Цар Борис III е избегнал.

- А има ли такава опасност, наистина, да влезем директно в тази война?

- Има. Общо взето действа синдромът на сваряване на жабата постепенно, "Прозорецът на Овертон". Според мен температурата се повишава. Това са косвени индикации. Дано ни отмине най-лошото.

- В геополитически план има ли връзка войната с фалита на SVB в САЩ от миналата седмица?

- По-скоро не. Това са други процеси, макар че те взаимно резонират. Икономическите трудности, в които почва да навлиза Европа, са ясни, но това вече се наблюдава и в САЩ. Вчера прочетох, че швейцарската банка „Креди Суис” трябва да бъде спасяванa с повече от 50 млрд. долара. Това рано или късно ще повлече и други.

- Има някакви наченки все пак, че Европа сякаш „дава назад” за Украйна. Включително и в САЩ сякаш виждаме такъв процес.

- Европа няма собствена воля. Разбира се, има здрав разум и сили, които по някакъв начин се опитват да стопират или намалят скоростта, с която Европа бива засмуквана в украинското блато, но огромната геополитическа инерция е толкова голяма, че според мен няма сила, която да спре този процес.

- Преди дни губернаторът на Флорида Рон ДеСантис излезе с интересна интерпретация – за конфликта в Украйна като „териториален диспут”...

- Вие говорите за Америка, не за Европа.

- Като говорим за Европа, трябва да говорим и за Америка, все пак.

- Ако в САЩ се смени управляващият естаблишмънт, което е отворен въпрос – не знаем дали ще се случи, може би ще има друго развитие на ситуацията. Но на този етап моето виждане е, че по-скоро отиваме към ескалация.

- А до какво може да доведе тази ескалация?

- От чисто теоритичен, сценарият за ядрена война и тотална анихилация на Земята, става реален.

- Русия свали американски дрон в Черно море. Това знак ли е, че скоро можем да видим гореща и директна война между САЩ и Русия?

- Такъв инцидент беше въпрос на време да се случи. Такъв тип разузнавателни полети се осъществяват не първа и не втора година. Беше въпрос на време на ответна реакция. Дано да се стабилизират нещата само на това ниво. Забелязах, че веднага се задействаха совалки на най-високо ниво. Министърът на отбраната на САЩ се свърза с колегата си от Русия, после е имало контакт и с началника на Генералния щаб. Тоест задействали са се каналите за военна комуникация. А аз, да ви кажа честно, разчитам само на здравия разум на военните от двете страни, защото това са единствените хора, които знаят за какво реално става дума. Ако оставим нещата в ръцете само на политиците, ситуацията е отчайваща.

- Особено ако видим кои са политиците в САЩ. Те са неспособни на диалог, според мене.

- Изобщо нямат такива намерения. Там е взето решение мизата да се вдига. Те са убедени, че ще съкрушат Русия. Това показва, че нямат елементарна историческа грамотност и демонстрира, че в желанието им да се наложат – тъй като в тандема Китай-Русия, те смятат Русия за по-слабото звено, искат да избият Русия от това звено и да се приключи процесът по „обкръжаването” на Китай.

- Отново ще спомена ДеСантис. В последното му изказване той коментира и това – че политиката на Байдън в момента в посока Украйна е деструктивна за САЩ и по-скоро в помощ на Китай.

- Точно така е. В момента има голяма дискусия, защото в резултат на политиката на САЩ сега Китай бавно, но сигурно засмуква Русия и я превръща в своя въоръжена ръка. Истината е, че големите губещи от този конфликт са Европа и Русия. И че вървим не към многополярен свят, а към биполярен такъв.

- Нова Студена война?

- Тя вече е налице, въпросът е кои са субектите и кои са двата полюса. Новият свят отново ще е двуполярен. За съжаление демаркационната линия, ако не и горещата ще минават директно по българската граница.

- Коя граница визирате – на изток към Черно море или на север – към Дунав.

- Източно и северно, то е повече от ясно. Нещата са изключително тревожни.

- Няма ли да надделее разумът?

- Прощавайте, но това е клише, което не значи нищо. Какво значи да надделее разумът? Никой не е искал да избухне и Първата световна война, не знам дали знаете. Когато се е случило убийството на ерцхерцога Франц Фердинанд в Сараево, всички са смятали, че това ще се размине с демонстрация на военна сила и мобилизация. И както никой не е искал да започва война – вече излязоха документи, изведнъж всички се оказват засмукани в конфликт, продължил 5 години и унищожил цветът на Европа. В известен смисъл Първата световна война е началото на края на Европа.

- А къде се намира Индия, където прирастът на населението е с огромни темпове, в цялата сегашна ситуация?

- Индия няма намерение да наруши наложения таван на цените на експорта. Тя играе амбивалентна роля. Не знам дали знаете, но вносът на нефтопродукти от Русия по посока Индия се е увеличил над 5 пъти за последната година. От друга страна Индия, по обясними причини, се опитва да играе междинна роля към англосаксонския свят. Голяма част от елита там е англо- и американо-центрично ориентиран. От друга страна обаче големият страх на Делхи е Китай. Сега Индия сякаш повече гравитира към новосъздаващия се англосаксонски съюз AUKUS (A.ustralia, U.nited K.ingdom, U.nited S.tates, бел.а.), на който липсва демографска плътност, която Индия съвсем спокойно може да предостави. Именно страхът от Китай тласка страната към този съюз.

- Неутралитет ли е това?

- Засега се опитват да се държат неутрално, да.

- Възможно ли е това поведение да е заради неформалния съюз BRICS, в който Индия участва заедно с Русия и Китай?

- Светът се е разделил на две. По отношение на войната в Украйна и по-скоро – да си го кажем директно – сблъсъкът между САЩ и Русия. Наскоро имаше едно голямо социологическо проучване, което показа, че грубо казано линията минава по средата. Допитването до големи страни като Китай, Индия, Турция и арабските страни показа, че подкрепата за Русия е в порядъка на 50-60%. А от другата страна – САЩ, Централна Европа, Западна Европа и гравитиращите към тях страни, обществените настроения са на другата крайност.

- А каква е в крайна сметка ролята на България в целия този процес, който наблюдаваме?

- На пешка, която бива местена по шахматната дъска.

- Няма ли как да се промени това?

- Не, няма как, защото в крайна сметка ние нямаме традиция на самостоятелна политика и на собствено поведение.

- Някои сравняват определени лидери на български партии с Орбан в момента...

- Моля ви, това мисля, че е сериозен разговор на сериозна тема. Такова твърдение показва абсолютно непознаване и на българските, и на унгарските реалности. Унгария е абсолютно имперска страна с висока държавна имперска традиция, с много културен народ, който има залегнала традиция и памет за национална съпротива, и отстояване на национален интерес. Унгария се е съпротивлявала в абсолютно... как да кажа в такива безиходни ситуации срещу Руската империя, Австрийската империя и т.н., така че Унгария действително се изживява като собствен полюс на микрополитиката. Аналогиите между двете страни са безсмислени. Но това е част от цялостния процес на сриване. В България вече не може да се говори сериозно по сериозните теми поради липсата на експертиза. У нас в оборот влязоха няколко генерации, чието общо образователно и интелектуално ниво е меко казано примитивно. Казвам го като университетски преподавател.

- Добре, обаче националистически формации все пак обират една голяма част от вота с популисткото си говорене.

- Естествено. За да не гръмне чайникът, винаги се изпуска парата. Така е, ако не се лъжа, от 2005 г. Една система се пази по този начин и най-глупавото е това да се подтиска. Има едни 15-20% от електората, които мислят по този начин – по-скоро те не мислят, а рефлексират емоционално върху тези теми. Съответно е хубаво този вот да бъде обран и контролиран под формата на уж опозиционен.

- В контекста на поредни избори сме все пак. Можете ли да направите някакви прогнози?

- Предполагам, че ще бъде формирано правителство, което ще ни вкара във войната. Това е. Това е смисълът на случващото се.

- Под „окончателно” имате предвид български ботуши на украински терен?

- Вероятно и това.

- Все пак има разлика между „хора на терен” и „хора на терен”. Ние и сега имаме българи, които се бият там за Киев. Нямаме обаче истински войници, част от Българската армия.

- Самият факт, че български, не дай Боже, военен контингент замине на украинския фронт, това означава тотално обръщане на Рубикона. После трябва да сърдим само на себе си.

- Какво става след това?

- Четвърта и последна национална катастрофа. След това просто няма да има България. В Бургас сте на първа линия, да се надяваме, че няма да го усетите.

- Добре, а от другата страна на монетата има ваши колеги анализатори, които говорят,че Русия ще се разпадне на съставни части.

- Така говореха през 1812 г., така говореха и 1941 г. И през 1989 г. Съобщенията за смъртта на Русия са леко преувеличени. От друга страна т.нар. „Специална военна операция” в Украйна лъсна цялата несъстоятелност на олигархична пост-перестроечна Русия на т.нар. „Руска федерация” от 1992 г. Това показа, че обществно на олигархичен капитализъм, базирано на периферно изсмукване на ресурси в западна посока и съответната олигаргична върхушка не може да бъде самостоятелен център на силата и не може да задава свои собствени цивилизационни и културни силови полета. Русия ще се претрансформира в хода на този гигантски сблъсък. Ние сме само в началото му, но може би ще присъстваме и за края му. Разбира се, всяка прогноза е хлъзгава – ако искате да разсмеете Бога, съобщете му за плановете му в живота си.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
73
Коментара по темата
73.
агентурен професор
20.03.2023 13:52:16
8
7
От тези дето ще гласуват за мен 20% ще го направят, защото за това ще получат копейки, а останалите 80% ще го направят само защото са дебили.
72.
До 70
19.03.2023 16:40:40
15
14
Не,просто е дебил и копейкаджия
71.
ХХ
19.03.2023 12:47:41
13
9
И Христов, и Борисов казаха на евроатлантиците истината, че са де'6'или и про'с'та и затова сега ги мразят толкова.
Факт.
70.
Странна история
18.03.2023 14:04:23
36
30
На този като му слушам българомразките изказвания почвам да се съмнявам дали е българин. Да няма нещо руско?
69.
да
18.03.2023 13:50:51
23
47
за съжаление човека казва самата истина и Вие го плюете -няма лошо поспете още малко ,но когато започнат да Ви връчват призовките за мобилизация тогава ще се чудите къде да избягате ...........
68.
Гаварит Москва
18.03.2023 13:50:38
27
23
Този професор в Библиотекарския ли преподава?
67.
До 64
18.03.2023 13:40:11
9
9
Братчед, ти направо застреля фазана с харпун!!
Вярно е, че нацията ни е опростачена, ама защо професора ни вика простаци?!!
Исках да гласувам, ама нямах желание, а!
66.
бдд
18.03.2023 12:50:25
8
17
кой разбутва световния мир с операции и бунтове… Ирак Сирия и още стотици “освободителни” спешъл оперейшън за ресурси и надмощие , кой кой кой… аз не съм видял по света някоя държавица или остров да се говори на руски, да е завладяна от руснаците… сигурно защото нямат капацитет и оръжия… оставям коментарите на деб……
65.
до 62
18.03.2023 12:39:23
11
32
Аланколуу,не бомбандираха ли София 44година Британия и Америка със стотици бомби, и Чърчил е казал че на това място трябва да се сеят картофи вместо да има сгради, а също и “операцията” в съседен Белград, когато също бяхме усложливи… абе прав е професора за дебилите
64.
Marinero
18.03.2023 11:49:05
15
20
Това, че нацията е опростачена е вярно, но кога сме били нация от философи, историци и математици и къде има такава нация? Никой не му дава право на този да обижда децата ни. Може да е професор но като педагог е пълна нула. Той самият професор ли се роди или е представител на някаква висша раса, за да си позволява такава язвителна реч? Да вменяваш вина на един народ, че бил тъп и неграмотен, да го плашиш с анихилация, да му внушаваш безнадежност и обреченост, това не издава висок интелект а ниски цели, вероятно поръчкови.
63.
До 57-ия
18.03.2023 10:43:14
21
21
Тъй като виждам, че си русофил - респективно с интелект на амеба, ще ти смеля информацията като за гладкия ти мозък. В страна от ЕС и НАТО война няма. Мобилизация няма. Пълни гробища няма. Тези екстри са на изток, в блатото, в което искате да завлечете отново нашата достатъчно пострадала от руснците страна. Имам новина - няма да ви се получи. Нямате думата.
62.
До57
18.03.2023 10:17:47
21
18
Виж какво братле Тва с неутралитета веднъж ядохме бахура. 1944 обявихме неутралитет И знаеш ли кво ни се случи?? Ако не знаеш да ти кажа. Орките ни обявиха война и на окупираха.Така бушмените разбират неутралитет на българия.Слава богу този път няма как това да се случи.Точно заради Нато.Та за това русоробите като този пишман професор и лицето копейкин все към неутралитет я карат.
61.
Магурата
18.03.2023 10:15:36
13
12
"У нас в оборот влязоха няколко генерации, чието общо образователно и интелектуално ниво е меко казано примитивно."
"В оборот влязоха няколко генерации". Що за примитивен и каруцарски начин на изразяване. Университетски преподавател по хуманитарна дисциплина не може да използва такъв език.
60.
До57
18.03.2023 09:49:19
9
13
Да ама ние не хочимь да на изключват от Нато И да попадаме в ръцете на освободителите ни за 2 ри път Понималь!!
59.
До 58
18.03.2023 09:33:15
13
17
Вярно ли този е университетски преподавател?
58.
Шморц
18.03.2023 09:19:48
8
21
Изчетох коментарите до един - все едно, че изгледах отново "най-оскарския" филм за тази година. Макар да не съм съгласен с някои думи на професора ,за едно съм убеден че е абсолютно вярно:
"...У нас в оборот влязоха няколко генерации, чието общо образователно и интелектуално ниво е меко казано примитивно. Казвам го като университетски преподавател."
57.
do 56
18.03.2023 09:10:20
5
27
Всяка страна може да обяви неутралитет, без значение в кви пактове и организации членува, стига народа и да е против войната. НИКОЙ не може да те накара да отидеш някъде и да се биеш. Евентуално може да те изключат от съюза и тва е, което със сигурност е за предпочитане пред тва да си пращаш народа да умира във чужда война и за чужди интереси. Чакам наистина да споменат нещо за мобилизация и да видят как ще излезем на улиците стотици хиляди. Който има мераци да отива, да се бие и да умира. Тва не е наша война. Хората са го казали, там където си мерят к*ровете, не си слагай г*за.
56.
Дрън дрън
18.03.2023 08:24:19
30
28
Изказванията на този РУСОРОБ в стил копейкин За вкарването ни във война?? Неутралитет?? И още куп глупости .Са втръснали русофилски опорки . Предназначени за безработни ,не образовани и глупци. Флагман да бяха питали този серсемин .Как се вкарва във война ,страна членка на Нато... Като няма общо решение на Пакта за влизане във война??. Или пък как страна членка на военнен пакт ...Обявява неутралитет???? Все въпросчета не само за този нещастник Ами и за костя руския бг "националист" за червената бсп/бкп и президенчето.
55.
*********
18.03.2023 05:05:20
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
54.
България
18.03.2023 04:07:45
15
30
Догодина на изборите в САЩ, Памперса ще загуби, ще спечели Де Сантис, Тръмп или някой друг, много е вероятно САЩ да спре подкрепата към Украйна. От там и англичаните ще си подвият опашката, а вероятно и Германия. Много ми е чудно тогава нашите страхливи политици дали ще гонят руски дипломати и ще пращат оръжия за Украйна или ще напълнят и без това жълто-кафявите скъсани гащички.
53.
*********
18.03.2023 02:32:31
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
52.
Маринка
18.03.2023 01:40:39
8
0
Само Кузманов оле
51.
Боцмана
18.03.2023 01:22:01
19
26
Когато шепа неграмотни форумни олигофрени си повярват, че са по-умни и ерудирани от един професор, изсират точно толкова голяма купчина с лайна като тази под мен!!!
50.
R
18.03.2023 00:52:44
11
22
Отказвам се от бъгларско гражданство в знак на протест ! И кокорчо и мамрморчо и баце Бойко заедно да си ходят на войната
49.
Боклук герберски!
18.03.2023 00:05:14
28
22
Глупако, герберски плазмодий-анализатор! Спрете да плашите хората с войни, фалити, вуду-магии и тем подобни! Вие всичките сте за затвора, долен плазмодий! И без вас ще мръкне и ще съмне! Тъпанар!
48.
Странджански рибар
17.03.2023 23:32:51
16
15
В интерес на Истината за светът Спасител да ще е Иран когато джасне един Атом върху Израел и ще приключат кошера на злините за света ..съвсем близо са !!Арабскиясвят не са от вчера доста са дълновидни ииии
47.
Shud ap
17.03.2023 23:19:37
32
25
На гоя тещастник не бива да се дава трибуна,защото с тъпотия си превъзцужда дебилите и настава овчи вой
46.
ТБС
17.03.2023 23:17:46
7
12
Не нас във война, ние тях, на онова тъмно място, откъдето не се излиза.
45.
Ieshi4
17.03.2023 23:14:24
21
23
Смешник руски 4000
44.
Да
17.03.2023 22:59:01
25
32
Който е живял през комунизма и е ял попарата им знае за какво иде реч.Ще има пак строй се преброй се,ходом марш. Няма не искам.Ще има пак наши ,ваши.Номенклатурни кадри на ОК на БКП,другите да го духат
От директор на В и К директор на театъра и там ако не става ,Партиен секретар,,имаше го във всяко предприятие бе ,не помните ли.Партийния секретар нюхаше и докладваше, над директора беше ,нещо като политически полицай. И сега пак към комунизма сме се запътили.И най лошата демокрация,като нашата мутренско бандитска ,,,е по добра от Комунизма.
43.
Някой
17.03.2023 22:54:09
38
28
Поредния русороб. Защо изобщо давате трибуна на такива същества?
42.
нкп
17.03.2023 22:50:10
29
44
Изключително ерудиран и умен човек… и по принуда политик, респект към професора
41.
До №3 ХХ
17.03.2023 22:49:17
6
14
Ти също трябва да бъдеш изчистен, защото си най-големият боклук и опиянчен дърт чекиджия във форума.
40.
до 27
17.03.2023 22:32:21
21
28
Най-после да видя някой с мозък! Масовата глупост е отчайваща и вече не ми се занимава с нея...
39.
мдаа
17.03.2023 22:31:44
17
27
Няма и не може да има такова правителство, което да принуди българи да убиват руснаци. Тук има един трол, който пише за един пробит долар, но и той няма да вдигне пушка срещу брат си. А и да я вдигне, все тая, руснакът е по-бърз и по-добре въоръжен.
38.
пешев
17.03.2023 22:21:45
34
31
флагман,стига сте го лансирали този червен помияр.бъдете отговорни журналисти.в тази държава раснат и вашите деца.
37.
доктор
17.03.2023 22:16:29
25
30
Христов е ДС и го е страх да покаже клетвеният си лист-да служа на БКП и СССР . Патриот е той майко ,истински комунист !
36.
ХХ
17.03.2023 22:08:11
23
46
Христов ви каза истината, че 90% сте д'били и затова го мразите, нали?!
35.
Буля митрофаница
17.03.2023 21:33:51
30
30
Маладец Иво 1000 рубли отгоре
34.
Обективния
17.03.2023 21:06:54
45
38
Не вярвам на гнусни руски агенти с лош избор на евтини пуловери лошо изглеждащи лошо говорещи моля ви не вярвайте и вие този човек нищо хубаво за никого и за нищо не е казал най-хубавото за него е всъщността му докато спи защото тогава е най-смислени съдържателен
Такъв мизантроп рядко се среща но сигурно лапа яко рубли
33.
moro
17.03.2023 20:57:45
37
42
Прост деградирал комуняга,борещ се за 4000 лв.
32.
6matarok
17.03.2023 20:56:04
19
5
do 31,
kav balgarin si ve palqnder, 500 godini sa 15 pokoleniq, za 500 godini eban s rqzani huiove ti misli6 li 4e e ostanalo ne6to balgarsko , bah ta v promitiq mozak ubitak , rusnacite doidoha i vi osvobodiha i vi ebaha babite da ima malko hora s bqla koja, a ne vsi4ki da sa s turski glavi
31.
до 27
17.03.2023 20:46:12
17
14
ей паляк измислен ?! Като писа и сра доста глупости да беше казал поне че трепят и БЪЛГАРИ! Ние сме БЪЛГАРИ не сме славяни, такива племена не са съществували. Голям евреин стана и ти , католик - като циганин
30.
ТТ
17.03.2023 20:43:58
26
29
Само тъпотии от стари БСПари и БКПари, и само изкуфели пенсии, които да им вярват. Като развален грамофон.
29.
Христо
17.03.2023 20:40:22
36
38
Незнам само на мен ли е толкова противен този платен руски манипулатор???
28.
До "Ивкооо"
17.03.2023 20:32:09
11
12
Медведев не ви ли обясни какво може да се направи с този лист хартия, тази заповед ?
Не ви ли стана ясно?
Заповед , която се основава на "предполага се "!
27.
Моше с Порше
17.03.2023 20:28:55
28
39
Иво Христов майка РУСКИНЯ роден в Киев Украйна СССР
кво очаквате да каже един РУСНАК ще павтаря кат пяпагял опорките на Путин и Москвач и разбира от геополотика ама друг път
4-те НАЙ-големи Китайски банки са СОБСТВЕНОСТ на USA Hedge Funds,US citizens и хора на СОРОС-Ротшилд
Путив-ШАЛОМович държи над 100 ТОНА ЗЛАТО в UK banks(Bank of England-банката ва Английските евреи-хазари и сефаради),RBS-Royal Bank of Scotland,EBRD London.Всичко е цирк масонска игра за пред народните маси.Целта е ХАОС в реда .
САЩ се управлява от украински ЮДЕОхазари(евреи)
РУСИЯ-70-80% от ръководния елит са ЮДЕИ хазари дори началника на Рускята армия е евреин по майка Бениамин,всичкете олигарси на Шаломович са евреи,попа-всерасийски патриарх Гундаев(полоковник КГБ) е Юдеохазарин по майка Векселберг
Дори назначения от ФСБ актьор НАВАЛНИ е евреи(НАВАЛНИ-на иврит ЛИРА,АРФА струнен инструмент)
Зеленски е евреин по майка азерска горска еврейка РИМАх-на иврит Издигната,Поставена на ВИСОКО
Националиста Жириновски с истинко еврейска фамилия Балцман .ЖИРИНовски е масонския му псевдонем.ЖИРИН-Плеввя,Мазе,Приземен етаж.Целта Жиреновски да буди и въздействя на нападните приземне маси(прастолюдието и да ги нахъсва)
Елита на Израел е от Полша-РусияУкраина .Всичко е лъжа и театър дялкят кинте и интереси договярят се на тъмно а украинци,славяни,руснаци стават пушечно месо курбан жертвен
26.
До "Селянин"
17.03.2023 20:28:40
22
28
И какво, Украйна не е ли пушечно месо ?
Руската армия не е ли модерна, щом сваля дронове без да ползва оръжията си ?
До новият полюс има още време , ще видим кой ще е той !?
25.
Ивкооооо
17.03.2023 20:27:00
28
24
Запри се бе вече издадоха заповед за задържането на спонсора ви в международния съд в хага. Ясно ли ти е това госин социолог какво означава. Сега жуже ше си подари и халката на Сидзи Пин. Да се отърве ама нъцки
24.
Един човек
17.03.2023 20:26:56
26
24
Подкрепям това което казва човека, не подкрепям партията му но може и да я подкрепя.
23.
Мда
17.03.2023 20:23:38
30
22
Професорът е фен на конспиративните теории и създава такива. Понякога улучва, но доста често - греда. Иначе ги поднася увлекателно.
22.
До "Иван"
17.03.2023 20:22:42
22
14
Ами например радиото, Менделеевата таблица, ракетния двигател ....
21.
Разтревожен
17.03.2023 20:18:19
25
43
Колко вярно е всичко, което казва човека. Дано спечелят тия партии, които са против подкрепата за Украйна и са за неутралитет на България.
20.
До "Фончо"
17.03.2023 20:14:53
16
25
Какъв гигантски интелектуален проблясък !
Не се напъвай да разбереш какво е казал човека, ще ти се възпали мозъчето !
19.
Строй се!
17.03.2023 20:13:21
9
15
Ясно, чорапи, бельо, дълги гащи, игла и конец, якички, партенки, ...
нещи пропуснах ли...а да, пари за билети, да пратим децата някъде на далече...
18.
Ieshi4
17.03.2023 20:11:17
23
21
Комунисти = маф_ия
17.
БГ Тъпак
17.03.2023 19:59:32
28
17
Ан_ален Лизатор
16.
Ами
17.03.2023 19:57:50
17
37
Искам да го видя това правителство,което ще направи тая глупост. Давам му два дена.
Който иска да воюва,прав му път. Може да го направи и сега.
Ние без война сме в батака,остава и това.
15.
****
17.03.2023 19:54:25
29
31
От всичките му пророкувания и половината не са се сбъднали!!!
14.
129
17.03.2023 19:54:24
24
31
Какъвто интервюиращият такъв и интервюираният. Русчев си пада по теорията на конспирациите (немалко теми има) и като цяло е русофил според мен. За Христов няма какво да говорим.

Иначе не бойте се, ядрена война няма да има , ако руснаците все пак се объркат нещо всичко ще свърши за няколко седмици. (И за тях и за нас) Това, че някой разполага с ядрени оръжия не е wildcard да прави каквото си иска без санкция от другите ядрени държави.
13.
Селянин
17.03.2023 19:52:30
33
41
Хубаво е да си припомним анализите на проф. Христов , на Валентин Вацев където повтаряха опорките че Украйна ще бъде пушечно месо , Че руската армия е най модерна ,че се задава нов свят с полюс Русия . Лошото на Youtube че всичко се пази. Проф. Христов , не правете повече анализи , че ставате смешен.
12.
Ей боклук
17.03.2023 19:47:46
48
45
Ей боклук пуловер, България е Европа младия можещият човек не желае шибаната ти Русия =СССР той желае реформи и свобода.Такива като тебе 30 години прокарват съвецката политика тук,и последно ние не сме против Русия ние сме за Русия която гради връзки просперитет и желание на всеки човек по света да желае да живее и работи там.
11.
Иван
17.03.2023 19:42:39
47
40
Този болен човек не разбра ли, че това е специална военна операция, не е война. Бръщолеви само едно и също. САЩ са лоши, Русия и Китай са добри. Е хубаво, така да е. Какъв технически прогрес, какво нещо полезно за човечеството измисли Русия? Компютър ли, интернет ли, ДВГ-то ли, изкуствения интелект или какво?
10.
Xxx
17.03.2023 19:39:00
16
52
Гледахте ли на Байдън речта,в Полша?А помните ли какво каза? “Вие (Източна Европа) сте фронта” Та викате,луд е този,и всява паника? :) За Карлуково е? :)
9.
offf
17.03.2023 19:37:58
41
34
тоз що не вземе да се гръмне. Видяхме посетителите на великите му речи вчера - останалия жив електорат на БСП само хора над 65 години фенове на РФ.
8.
Запознат
17.03.2023 19:33:16
21
23
На война да ходи , който иска и е на заплата. По желание или не и с натовски ангажимент . А всички останали не желаещи да воюват за НАТО за към затвора. Аз избрах оранжевия костюм , защото веднъж бях на страната на СССР и оставам верен на РФедерация.Въпреки многото ми украински познати от западна Украйна.
7.
Бахмааму
17.03.2023 19:30:41
31
29
това е като речите на братчеда на проф. Денев, от "Двойника".
Шизофреник!
6.
Цитрон56
17.03.2023 19:29:52
13
39
Номер 1 по "професори" и най бедната страна ЕС
5.
*********
17.03.2023 19:20:05
3
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
4.
Ванга
17.03.2023 19:18:23
31
2
Български ботуши край Босфора?
3.
ХХ
17.03.2023 19:13:19
8
52
Няма лошо. В България лошият материал отдавна надмина критичните стойности и има крещяща нужда от разчистването му.
2.
лудницата в Карлуково
17.03.2023 19:11:46
70
64
"След изборите вероятно ще има правителство, което ще вкара България във войната в Украйна"

Не, във войната с Украйна няма да ни вкара, но е твърде вероятно ДА ВКАРА в лудницата хората, които всяват паника, създават ФАЛШИВИ НОВИНИ, и водят антибългарска пропаганда в полза на Русия.
1.
Фончо
17.03.2023 19:06:37
68
59
Да те евааа и боклука.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори