×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стоян Стоянов от БСП – училищният директор, който ще се бори за подобряване на образователната система


Стоян Стоянов от БСП – училищният директор, който ще се бори за подобряване на образователната система
Социалистът е на мнение, че трябва да има справедливост и толерантност в обществото, винаги е изповядвал левия модел на управление
13 Март 2023, Понеделник, 17:21 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Той е част от листата на БСП за България за 2 МИР-Бургас

Има хора, за които образованието не е просветна сфера, а лична кауза. Такъв човек е кандидатът на БСП за България от листата за 2 МИР-Бургас Стоян Стоянов. Има много битки, които той ще води, ако стане част от 49-ото Народно събрание, но подобряване условията в просветата е най-голямата от тях. 

Стоян Стоянов е на 60 години от Бургас. Женен с две деца и двама внуци. В родния си град завършва Английската гимназия, а после следва „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. През 2019 година придобива научната степен „доктор по филология“ в Института по литература към Българската академия на науките. Пише първата си поема, когато е на 13 години. И тогава разбира, че това е неговото призвание. Издал е общо 11 книги, като последната е на пазара от съвсем скоро. Член е на Съюза на българските писатели от 2015 година.

Преподавал е „Антична и западна европейска литература“ в Бургаския свободен университет. Три години води предаване за култура, образование и религия „Без маска“ по Телевизия СКАТ. А от седем години е директор на ОУ „Васил Левски“ в несебърското село Тънково. 

Именно образованието и културата ще са неговите каузи в 49-ото Народно събрание. Според него има много неща, които трябва да се регулират, като едно от тях са учебниците – да са еднакви за всички ученици, а не няколко варианта, както е в момента. 

Стоян Стоянов бе водещ на предаването "Без маска" по ТВ СКАТ

Училищният директор смята още, че учителите нямат никакви права, не са защитавани от системата, а през последните години все повече са унижавани от родители и ученици. 

„Децата в момента трябва да се възпитават не само от учители, но и родителите трява да влязат в ролата си на възпитатели, а не само да ги разглезват. Много ми е болно как никой не защитава учителите. Учениците се държат лошо, плетат интриги, дори се стига до уволнения на учители, нещата са много сложни. Аз винаги съм се стремил да бъда обективен. Децата ме обичат, но същевременно пазя авторитета на колегите си. Нужни са много реформи в образователната система. За съжаление няма последователност, всеки нов министър запова от А и Б“, споделя пред Флагман.бг Стоянов. 

Стоян Стоянов е член на общинската структура на БСП от 2014 година. През 1987 г., когато е студент във Велико Търново, става част от БКП. Изповядва левия модел на управление. 

Той горд дядо и обича да прекарва време с внуците си

„Винаги съм апелирал за социална справедливост в обществото и да има толерантност между хората, да няма репресии и дискриминация. Особено като директор ми се налага да бъда такъв на деца от различни етноси. Не съм любител на агресията и войната, трябва да има справедлив и мирен свят. Не ми харесва това, което се случва в обществото. Всеки народ трябва да има историческа памет, уважение към предците“, признава той.

Политикът смята, че в обществото трябва да има представители на целия политически спектър, за да има баланс. 

Извън работата и политиката Стоянов обича да гледа филми, да спортува, да обикаля из страната, да посети културно-историческите места, да чете и да пише книги. 

„Опитвам се да се образовам постоянно. Това ми остава най-голямото хоби. Едно от нещата, с които се гордея, е, че успяхме да издадем творчеството на големия Петко Росен. Докато водех предаването по ТВ СКАТ, направихме специално издание във връзка с рождението на писателя. Гостува ми неговият внук инж. Петко Чорбаджиев. След време той ми представи 20 тетрадки ръкописи на Петко Росен, които не бяха издадени, вестници с негови литературни критики, написани между 1923-1943 г. За да не бъдат унищожени някой ден, решихме да ги издадем. Получихме подкрепа от Община Бургас, в лицето на кмета Димитър Николов и Йорданка Ананиева. Администрацията финансира тази инициатива“, разказа Стоянов.
 






Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори