×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Около 400 000 лв са взети при обира на инкасо автомобил, превозващ оборота на Лидл


Около 400 000 лв са взети при обира на инкасо автомобил, превозващ оборота на Лидл
Ударът е извършен минути, след като е прибран оборота от врачанския Лидл
08 Март 2023, Сряда, 16:13 ч.
Автор: Флагман

Заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а не за грабеж. Няма насилие върху служителите и всичко е станало доста потайно, казаха от полицията 

Около 300-400 000 лева са отмъкнали при обира на инкасо автомобила, паркиран на паркинга на голям супермаркет в 11.00 ч. предиобед в сряда във Враца. Това съобщи директорът на ОД на МВР в града, старши комисар Цвятко Нинов на брифинг заедно с представители на прокуратурата. 

Часове по-рано полиция и жандармерия блокираха цяла Враца заради обира. Проверяваха се багажниците на коли, както и съмнителни превози. 

Не е ясно още дали бандитите са разбили ключалките на колата, или тя е била отключена, докато двамата охранители са били в супермаркета. Няма как да се провери и на видеозаписи, тъй като магазинът не е разположил камери на паркинга.

Български град е под блокада, обран е инкасо автомобил

Свидетели обаче има и те се издирват, обясни шефът на врачанската полиция. По думите му е било изгубено ценно време от половин час, докато отговорникът за фирмата в СОТ 161 позвъни на полицията за обира.

Кражбата е станала около 11.00 часа, а едва в 11.27 служителят на охранителната фирма се е обадил на МВР. Това е станало, след като първо той се е озовал на мястото на кражбата.

"Автомобилът е бил паркиран около 10.45 часа на паркинга. Служителите са влезли в магазина за извършване на инкасова дейност и при излизането им е направило впечатление, че ключалката на страничната врата е била взломена или отключена. Виждат, че парите в автомобила ги няма", заяви старши комисар Нинов.

"Работим по различни версии", уточни той. Шефът на полицията обясни, че към момента няма и информация колко души са били крадците. 

"Конкретен заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а не за грабеж. Няма насилие върху служителите и всичко е станало доста потайно", каза още комисар Нинов.

"Има свидетели, забелязано е лице. Издирваме свидетели, има хора, които дават определени данни", добави полицейският шеф.

"Най-вероятно са се оттеглили с автомобил", каза още той, като поясни, че затова първата работа на полицията след сигнала е била да заварди всички изходи на Враца.

Случаят е под надзора на Районна прокуратура - Враца.


В категории: Животът


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
БРАВО!!!
09.03.2023 08:53:05
0
3
БРАВО НА МОМЧЕТАТА, ДА СИ ГИ ХАРЧАТ СЪС ЗДРАВЕ!
14.
Мнение
08.03.2023 23:51:59
1
6
Подобен обир без помощ "от вътре" няма как да стане. Някой е дал информация за парите, за маршрута, за обекта с липсващо наблюдение, някой е "съдействал" в колата да няма човек. Инкасото или трябва да се поеме от полицията или да се създадат такива условия, че кадрите да не участват в схеми като тази. Виждал съм инкасаторите на същата фирма (СОТ 16*)... по тениски, без жилетки и оръжие, как на 20 метра от колата ядат банички. Чак не разбирам, как ги подбират тези хора, как ги обезпечават, обучават и контролират. Пълна пародия. Докато корпоративни клиенти им доверяват милиони.
13.
Ами
08.03.2023 22:29:38
1
5
Първо бяха обявени 30. хилки. После станаха 100. Сега 400... Да не се окаже,че са били 2 милки?
12.
sss
08.03.2023 19:44:49
0
13
Ще хванат "на муру куру"!!!
11.
Бургас
08.03.2023 18:37:02
0
15
Браво!!!
10.
Мдаа
08.03.2023 17:27:33
2
21
Около 300-400 хиляди лева... някакви си 100 хиляди лева явно са пренебрежимо малка сума за Лидъл. В крайна сметка да не се окаже, че са се самообрали, защото покачването на цените не им е било достатъчно! И прави впечатление, че полицията блокира целия град, което няма да направи за никой български магазин. Къде живеем всъщност???
9.
опс
08.03.2023 17:03:02
0
31
Поне парите ще останат в България!
8.
Spartan
08.03.2023 17:02:53
4
13
Няма други извършители...
Когато паркираха инкасо автомобила
точно до тях спря още един автомобил. Багажника се отвори и без много да бързат охранителите преместиха парите.
Шофьора - жена на единия от охранителите бавно напусна паркинга без да привлича излишно внимание.

/Версия 1/
7.
Бай Иван
08.03.2023 16:54:38
0
15
Хак да им е
6.
Да бе,
08.03.2023 16:43:43
2
21
после плаща пак крайния потребител. Всички овце купуват от големите вериги и затова те си правят каквото поискат. Метро оня ден направили "промоция" на масло Президент - 250 гр. 10 лв...ко щеш...
5.
Prosent
08.03.2023 16:40:53
0
38
От народа за народа ….
Добра новина. Дано не ги хванат .
А нас като ни крадат постоянно банките
4.
Христо
08.03.2023 16:37:12
0
42
Браво. Да си ги харчат със здраве. И кауфланд ако може
3.
Sss
08.03.2023 16:18:18
1
39
Нека да ги удрят... Всеки ден грабежи...
2.
Ми
08.03.2023 16:16:13
0
30
Да търсят в двора на полицейския шеф на Враца
1.
Хаха
08.03.2023 16:15:19
0
53
Да ги харчат със здраве и да почерпят
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Рецепта за рибни кюфтета от каракуда Рецепта за рибни кюфтета от каракуда С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори